Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (2 502)

plakát

Pološero (2011) (pořad) 

Jeden z mála "novodobých" souborů dokumentů, které stojí za to vidět. 56 dílů, 56 náhledů do problematiky, která je velmi ožehavá, mnohdy i tajuplná. Přestože má seriál už 11 let, je stále aktuální a měl by být ve veřejnoprávní TV často reprízován.

plakát

Revealing Ukraine (2019) 

Tento, na Ukrajině přísně zakázaný film odhaluje historii Ukrajiny až po dnešek. Hlavně se soustředí na majdan a americký vliv na převrat na Ukrajině v roce 2014. Odkrývá mnoha temná místa v historii i dnes, která každopádně zamezí tomu, aby se Ukrajina a Rusko spřátelily. Nebo spolu aspoň vycházeli jako slušní sousedé.

plakát

Anny (2020) 

Smutný příběh stárnoucí prostitutky Anny, s pohledem do její rodiny i zaměstnání (mimo prostituci). Do doby, než ulice obsadily Bulharky, Ukrajinky a další národnosti, se šlapáním dalo docela dobře uživit. (To není moje osobní zkušenost, ale částečně poznatek z filmu, částečně osud mé bývalé spolužačky). Anny je ženská od rány, ale její smutek a slzy jsou viditelné skoro v každé větě.

plakát

Seberg (2019) 

Životopisný snímek se skvěle zahranou hlavní rolí - Kristen Stewart. O tom, co se s člověkem děje, když se dostane do hledáčku tajných služeb. Pomalé, zprvu nenápadné ovládnutí, podivné telefonáty, odposlechy, likvidace přátel a známých a tak dále.

plakát

Víkendový útěk (2022) 

Poněkud překombinovaný příběh o výletě dvou mladých dívek do divokého Chorvatska. Až do konce stále nemáte tušení, kdo je kdo. A pokud to tušení máte, buďte si jisti, že se mýlíte.

plakát

Můj báječný život (2021) 

Slušný polský film o krizi středního věku a o jednom nefunkčním manželství. Je pravda, že první větší díl je lepší i napínavější, ale dodívat se to dalo celé.

plakát

Vendeta (2011) 

Váhala jsem mezi 2 a 3 hvězdami, nakonec je to čistý průměr. Přece jen to severské prostředí, temno a bažiny, daly filmu tu správnou atmosféru. Jinak děj zase tak famózní nebyl, ale na český film, řekněme, nadprůměrný.

plakát

Solncepjok (2021) 

Film o lidské a materiální tragédii, které způsobila kyjevská fašistická junta s pomocí západních teroristů na území Donbaské a Luhanské republiky. Je to sice poměrně dlouhé, ale dívat se na to dá od extrémně krvavého začátku až po lehce optimistický konec. Za mě nadprůměr.

plakát

Neskutečná Anna (2022) (seriál) 

Celkem zdařilý seriál o nadané podvodnici, která obelstila desítky nejbohatších lidí New Yorku, ne-li celých USA. Všechny role byly zahrány dobře a uvěřitelně, jen mi trochu vadila hysterie novinářky, která celý případ sepsala.

plakát

Trois années (1990) 

Průměrný romantický film o nenaplněné lásce dvou aristokratických osob. Nejdříve on bezmezně miluje ji, později se situace obrátí a hodně zamilovaná je ona do něj. On však už její lásku neopětuje.