Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Horor

Recenze (376)

plakát

Agent Carter (2015) (seriál) 

Zatím to vypadá, že Peggy Carterová vlastní seriál utáhne!

plakát

Agenti S.H.I.E.L.D. (2013) (seriál) 

Seriál táhne především skvělý son of Coul. Zbytek obsazení se s ním bohužel nedá srovnávat. Ani zápletky nejsou nijak extra originální. Sem tam se objeví nějaký dobrý vtípek pro "zasvěcené", ale celkově působí seriál jako takový levný parazit marvelovského vesmíru, kterému může svým způsobem ve finále i uškodit. Kdyby nebyl seriál pod hlavičkou Marvelu, který nasadil svojí tvorbou a budováním universa v posledních letech laťku sakra vysoko, jednalo by se o průměrný snesitelný seriál. Takhle je zatím mírným zklamáním.

plakát

Ahoj, mami! (1970) 

Film který není vůbec špatný, ale doplácí na to že ve skutečnosti sám neví, čím chce být. V prvních minutách se tváří jako čistokrevná (velice solidní) komedie aby postupem času sklouznul k absurdně pojaté společenské kritice. Přišlo mi, že sleduji kusy dvou odlišných filmů, které jsou sice určitým způsobem propojeny, ale celé spojení působí jaksi nepřirozeně a účelově. Velkou pochvalu však musím udělit za výběr hudby. Rozhodně neurazilo, docela pobavilo, ale jednou stačilo.

plakát

Alpha Dog (2006) 

Film který se mi už při první projekci silně vryl do paměti. Dokáže vtáhnout rychle do děje a tím, že nechává diváka nahlédnout pod pokličku všedního života "wannabe ganstaz" a vyhulené omladiny z amerického předměstí, se všemi parties, které k němu patří, je ještě sugestivnější. Vložky z interview zase připomínají a umocňují pocit, že se jedná o skutečný příběh. Casting se fakt povedl, včetně skvělého Bruce a Sharon Stone. Pro mě silný zážitek.

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Novému Spider-manovi jsem po trailerech příliš nevěřil a reboot celé série v relativně krátkém odstupu od Raimiho trilogie jsem považoval za zbytečný. Nešel jsem tedy do kina s nikterak velkým očekáváním. O to příjemnější bylo překvapení, které na mě čekalo... Andrew Garfield si mě kupodivu velice rychle získal a člověk po Tobeym (který byl dle mého názoru slušným castingovým failem a největší vadou na kráse původní trilogie) ani nevzdechne. Garfield je jako stvořený pro nové, značně odlehčenější a humornější pojetí pavoučího muže. Film bez větších zádrhelů plynule utíká a svým duchem mi více než kterýkoliv předchozí díl připomíná dnes již klasické spajdrmenovské "The Animated Series". Film se především zaměřuje na Spider-manův "vznik" a jeho vztah s Gwen Stacey. Tato rovina "teen romance" zabírá celkem podstatnou část stopáže, ale chválabohu není jen klasickou vatou a dokáže bavit. Lizzard jako hlavní záporák vůbec nebyla špatná volba. Přesto jsem si jeho filmovou podobu (co se týče vizuální stránky) představoval trochu jinak. Jednoznačnou výhrou je, že poprvé při sledování Spider-mana jsem měl pocit, že v kostýmu je schovaný opravdový člověk, prolétající skutečným obrovským městem, oproti kterému působí neskutečně titěrně. Průlety New Yorkem a skákání po střechách a stěnách jsou tentokrát opravdu famózní a akční scény jsou taky velice povedené. I přes určitou dávku klišé (nervový plyn který má být rozptýlen nad městem), patriotismu a oslavy americké dělnické třídy (jeřábníci) a morálních apelů (které vlastně stejně jako předchozí zmiňované aspekty k Spider-manovi prostě patří!!!) je film velice zábavný a hravý. Pro fanoušky nabídne pár odkazů (propadnutí do ringu, kde uvidí předobraz své masky odkazuje k zápasům, kterých se Spider-man ve svých začátcích kvůli snadnému výdělku účastnil) a Stan Lee tu má asi nejvtipnější cameo ve své kariéře... Tvůrci si také šikovně rozdělávají půdu pro další pokračování a musím přiznat, že se již teď velice těším. 4-5* Další projekce definitivně rozhodne........

plakát

Ambulance (2005) 

Ničím výjimečný film, který bych čekal tak okolo desáté dopolední na Nově mezi Stefanie a Lenssenem. Ústřední dvojka je taková nemastná neslaná a nezachrání to ani celkem sympatická sestřička. No a scénář vypadá jak kdyby vypadl z hlavy chorýmu scénaristovi německejch krimi-sériálů. A na závěr vzkaz pro pány z DVD Edice: Je sice moc hezký že si můžu film přehrát z DVD v originálním znění, ale bez titulků to jaksi není ono! Ale to by bylo asi moc práce, že???

plakát

Američtí bohové - Come to Jesus (2017) (epizoda) 

"Vyvrcholení" (které vlastně není tak úplně vyvrcholením) bylo dobré a na další sérii určitě navnadilo. Přesto se nemůžu zbavit trochu nepříjemného pocitu, že jsem sledoval vlastně "jen" 8 seznamovacích dílů, i když tomuto seznamování samozřejmě nechybělo kouzlo a atmosféra.

plakát

Američtí bohové - Git Gone (2017) (epizoda) 

Ozvláštňující vyjasňující odbočka, chcete-li zpátečka. Humornější a dost jiná než předchozí atmosférické díly, zasvěcující diváka do tajemného světa, otevírajícího se před Moonem. Ale v rámci seriálu dává i tak perfektní smysl a má tu své místo.

plakát

Američtí bohové - The Bone Orchard (2017) (epizoda) 

Zatím velmi slibné. Slade nám předkládá vytříbené vizuály, na které jsme byli zvyklí z Hannibala, stejně tak skvělou práci odvádí Reitzell se svojí minimalistickou atmosferickou hudbou. Skvěle napsané dialogy, zajímavá zápletka, která diváka vtáhne a navnadí na další díly. A na rozdíl od některých dílů Hannbiala seriál výborně šlape dopředu a neutápí se v zdlouhavých do sebe zahleděných dialozích. Navíc skvěle obsazené, za všechny zmíním alespoň božského Iana McShana.

plakát

Američtí bohové - The Secret of Spoon (2017) (epizoda) 

Seriál naštěstí ani v druhém díle neztrácí dech ani nic ze své působivosti a atmosféry. K herecké sestavě se navíc přidává můj oblíbenec Stormare a Gillian Anderson. Myslím, že se máme na co těšit.