Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Horor

Recenze (376)

plakát

Ant-Man a Wasp (2018) 

Odlehčená Marvelovka jak má být. Spousta nápadité akce, humoru a skvělé herecké obsazení. První potitulková scéna je jednou z nejzásadnějších a nejepičtějších v historii univerza! Druhá pak jednou z nejbanálnějších. :)

plakát

Who Is America? - Epizoda 1 (2018) (epizoda) 

Sacha Baron Cohen se vrací k tomu, co mu jde nejlépe a opět to stojí za to! Různorodé charaktery a krátký formát dokáží naprosto s přehledem udržet divákovu plnou pozornost. Dokonalý, do extrému dohnaný humor, ale zároveň také znepokojivá sociální sonda.

plakát

Bikesalon (2018) (pořad) 

Nejdřív nějakej strejc otestuje na polňačce gravel od Meridy, pak si dáme otravnou asi desetiminutovou reportáž z nějakýho závodu "chrtů", pak nám nějakej další "expert" předvede, že i na dvacetipětikilový e-mrdce se dá jet dvě vteřiny po zadnim... 2 minuty s Gaspim na Sardinii to fakt nespravěj. Pořad o kolech je dobrý nápad - ale minimálně díl, který jsem viděl, byl zoufale nevyvážený, co se jednotlivých cyklistických disciplín týče. Takže ve finále dost nuda!

plakát

Padesát odstínů svobody (2018) 

Subjektivně dlouhý jak tejden a i když ve vzduchu tentokrát visí "nebezpečí", tvůrci filmu s ním neumějí příliš pracovat a nějakého opravdového napětí se tak divák nedočká. Jinak klasická přehlídka naleštěného luxusu, který slouží jako kulisa pro kýčovitý romantický film, za který by se nemuseli stydět ani Němci. A cenu za nejtrapnější "erotickou" scénu získává...vzájemné pomazávání zmrzlinou!

plakát

Tomb Raider (2018) 

Slibný rozjezd, který táhne sympatická Vikanderová, střídá nezvládnutá, hloupá a kolem a kolem docela nudná část na ostrově. Spousta CGI a pár odkazů pro fanoušky herní série ale dobrý dobrodružný film opravdu nedělá...

plakát

Mučedníci (2008) 

V Martyrs tvůrci umě kombinují hned několik horrorových subžánrů, a to tak, že divák drahnou dobu netuší, jak to vlastně všechno je. Nakonec do sebe všechno zapadá a každá část zdánlivě nesourodé skládačky dává v rámci originálního vypointovaného scénáře smysl. Po technické stránce je snímek velmi slušný, gore nepůsobí směšně a mysteriózní nádech dodává filmu punc originality.

plakát

Jak napálit banku (2016) 

Heist komedie, která sází spíše na jemnější, než na třeskutý humor. Záchvaty smíchu tedy nečekejte. To ale neznamená, že se nebudete bavit. Žádné veledílo to samozřejmě není, ale scénář je solidně napsaný, interakce mezi různorodými postavami funguje a film i díky rozumné stopáži šlape jak má.

plakát

Prezident Blaník (2018) 

V celku docela solidní zábava, která má sice občas kolísavé tempo ale vynahrazuje to na naše poměry solidní politickou satirou. Pro sprosté slovo se tu nejde daleko, ale to k Blaníkovi zkrátka patří a rozhodně to nepůsobí rušivě nebo příliš samoúčelně. Jediným problémem pak může teoreticky být to, že se jedná o film, který je pevně svázán se současnou politickou situací a konkrétní přímou volbou prezidenta. Paradoxně se to, co dělá tuto satiru tak trefnou, stává tím, co filmu brání být zcela nadčasovým. Blaník tak bude spíš jakýmsi mementem a připomínkou jedné politické fáze, kterou naše země prošla a pro budoucí generace a nezasvěcené asi spousta vtipů a situací skončí ztracených v kontextu. Ale to už je zkrátka osud aktuální politické satiry a myslím, že sami tvůrci jsou si toho dobře vědomi a hlavu si s tím nedělají. Koneckonců, proč taky - účel to splnilo a spoustu lidí určitě pobavilo.

plakát

The Disaster Artist: Úžasný propadák (2017) 

Filmu kraluje bezchybný James Franco, který Wiseaua trefil naprosto přesně. Zábavné dílko a svým způsobem i pocta jednomu z nejhorších filmů všech dob. Troufnu si říct, že kdybych The Room neviděl, tak bych se asi bavil o trochu méně.

plakát

Utajený šéf (2018) (pořad) 

To je zase něco. Nezáživná "doku" reality show, která spíše než cokoli jiného připomíná reklamu na firmu "utajeného šéfa". Nova opět dělá úspěšně z diváků blbce a do toho přidává oblíbenou nováckou ingredienci, tedy deset kilo patosu za minutu. Jednu hvězdičku dávám za to, že to není na úplném dně žumpy, které se v posledních dnech opět prohloubilo. [Hodnocení se vztahuje k 2. dílu, ale nedělám si iluze, že by se další díly nevezly na stejné vlně...]