Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Horor

Recenze (376)

plakát

Joker (2019) 

Jak poznáte jedinečný film? Hltáte každý obraz, každý tón soundtracku, každé hercovo gesto a pohyb obličeje. A ve finále vám přijde, že to všechno trvalo hodinu, ne dvě. Přesně to je případ tohoto filmu. Joker navíc ví přesně, čím chce být, takže se nekonají žádné zbytečné odbočky a propojení s batmanovským univerzem působí přirozeně přesto, že film sám o sobě by vlastně žádné takové propojení nepotřeboval.

plakát

Aquaman (2018) 

Vizuálně vypiplaná lahůdka s výborně natočenou akcí,která sice relativně baví ale je postavená na tom nejpředvídatelnějším a nejotřepanějším scénáři, jaký si snad jen lze představit. Před deseti lety by mi to asi ke štěstí stačilo, ale dnes už je tak dobře řemeslně zvládnutých filmů tolik, že to prostě k absolutní spokojenosti nestačí. Přesto že je Momoa jako Aquaman skvělou volbou a výhrou, chemie mezi ním a Amber Heard úplně nefunguje a jejich špičkování vyznívá často dost trapně, strojeně a tudíž naprázdno. 69%

plakát

Černé vdovy - Epizoda 2 (2019) (epizoda) 

Druhý díl už je jenom malý nepatrný krok od odpadu!. Linie brněnský polda vs ten pražský je vyloženě otravná a příběhové "zvraty", jako je nečekaný příjezd vidláka do bytu jedné z hlavních hrdinek, také nepřináší nic zábavného.

plakát

Úplně debilní zprávy (2018) (pořad) 

Tohle mi sedlo. Nekorektní aktuální humor, u kterého se opravdu zasměju. Což se mi u současné televizní tvorby zas tak často nestává...

plakát

MOST! - Epizoda 7 (2019) (epizoda) 

Extrémně nahláškovaný díl, který po všech stránkách boduje a možná i díky kratší stopáži působí zatím nejsvižněji a nejnašlapaněji.

plakát

Školní výlet (2012) odpad!

Opus magnum Tomáše Magnuska. Leckterý studentský nebo otevřeně amatérský počin dosahuje vyšších technických kvalit, o obsahových kvalitách ani nemluvě. Plejádu herců, které se podařilo pro tento odpad zlanařit, nepovažuji ani v nejmenším za klad, ale spíše za smutný fakt, dokládající žalostný stav české kinematografie. Film přesně zapadající do programové skladby TV Barrandov.

plakát

Rapl - Operace Ofsajd (2019) (epizoda) 

Naděje, které jsem vyslovil po prvním díle se už v druhém díle rozplývají. Željko a jeho linie má málo prostoru a místo toho se řeší případ vraždy mezi fotbalovými chuligány jako vystřižený z libovolné české kriminálky, i když ke konci slibuje i tento případ jistý přesah do dalších dílů. Mírně nad průměr to vytahuje skvělý Kuneš, ale s tím si seriál bohužel do konce rozhodně nevystačí.

plakát

Rapl - Exekuce (2019) (epizoda) 

Druhou sérií Rapla se Pachl vrací do polohy, která mu sedne nejvíc. Zatím to připomíná mix GangsterKy a toho, co jsem měl tak rád na Cirkusu Bukowsky. Prostředí balkánské mafie je nesmírně atraktivní, Kuneš klasicky hláškuje a přesun z hor jemu, i celému seriálu svědčí. Příjemným bonusem je Predrag Bjelac, který se pro role balkánských gangsterů narodil - doufám že v dalších dílech dostane víc prostoru. Pokud to bude pokračovat i dál na vlně prvního dílu a Pachl bude sledovat především hlavní "balkánskou" dějovou linii a nerozdrobí seriál do jednotlivých případů, jako tomu bylo v prvním Raplovi, budu každý díl s napětím očekávat.

plakát

The Punisher - Roadhouse Blues (2019) (epizoda) 

Relativně pomalý rozjezd, za kterým ale znepokojivě probublává očekávání budoucího... A potom staré dobré punisherovské maso! Super úvod, po kterém má člověk hned chuť na další díl.

plakát

Fakjů pane učiteli 3 (2017) 

Po třetí a v podstatě zase to samé. Pár geniálních momentů střídá zbytečný trapný a fekální humor. Je to škoda, vzhledem k tomu, že tahle parta potenciál má. I tak vcelku koukatelná oddychovka.