Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (336)

plakát

Ace Ventura: Zvířecí detektiv (1994) 

...aneb jak ujetý humor a Pan Gumový Ksicht stvořili kult a jednu z nočních můr všech zapšklých intelektuálů.

plakát

Ad Astra (2019) 

Ono to vypadá, že se James Gray pokoušel natočit nový Interstellar, ale nakonec mu z toho vylezla Gravitace. Příběh totiž působí stejně plytce. Scénář se snaží operovat s hlubokými tématy, jenže zoufale klouže po povrchu a divák se nudí. Navíc mu podráží nohy některé nesmyslné scény. K čemu je skvělý Brad Pitt a všechny ty hezké obrázky, když jsou úplně prázdné?

plakát

Africké kočky: Království odvahy (2011) 

Páni, to bylo napínavější než kdejakej film. Podle mého je příroda ten nejlepší scénáista. Mláďátka byla opravdu rozkošná a z naštvaných lvů šel strach. Jeden krásný záběr střídal druhý. A Samuel L. Jackson má příjemný hlas.

plakát

A.I. Umělá inteligence (2001) 

Látka je to dozajista pozoruhodná, ale Spielbergův styl mi k ní prostě tak úplně nesedí. A ten násilně přilepenej konec, kterej nejenže se k filmu nehodí, ale navíc ani nedává smysl, ten výslednej dojem ještě víc zabíjí. Nemá smysl lámat si hlavu s tím, jak by si s námětem poradil Kubrick, ale nemůžu se zbavit dojmu, že pod jeho taktovkou by z toho byla ještě větší pecka. Osmentík je ale excelentní, o tom žádná.

plakát

Americký táta (2005) (seriál) odpad!

Tak McFarlayne už vykrádá dokonce i sám sebe... Člověk aby se při sledování bál, že to na něm zanechá nějakou psychickou újmu.

plakát

Anna Karenina (2012) 

Chápu, že v záplavě jiných adaptací Anny Kareniny chtěl Joe Wright tu svojí nějak ozvláštnit a vtisknout jí rozpoznatelný trademark. Nápad divadelního ladění a honosného vizuálu taky není úplně od věci. Problém tkví v tom, že pod hromadou sukní a spodniček se utápí Tolstého realistické dílo. Tohle spojení prostě nejde dohromady, protože zabíjí myšlenky a hloubku předlohy. Z vrstevnatého příběhu s hlubším významem tak zbyla jen povrchní vyprávěnka, utopená pod přívalem cinkrlátek, drahých šatů a honosných interiérů. A navíc nefunguje ani ústřední hříšný poměr mez Annou a hrabětem. Toho, kdo vymyslel, že Vronského bude hrát zobák Aaron Taylor-Johnson, patří nabodnout na kůl. Ten kluk postrádá charisma a jako "homme fatale" jednoduše nefunguje. Ale to je můj jediný výstřel do hereckých řad. Tohle si Tolstoj fakt nezasloužil.

plakát

Apokalypsa v Hollywoodu (2013) 

Životní role Chaninga Tatuma a zřejmě nejlepší videoklip Backstreet Boys!

plakát

Austrálie (2008) 

Fádní slaďák s otravným harantem v roli vypravěče. Nicole si jede svůj standart, Hugh je parádní, jeho muskulatura taktéž, a Austrálie je překrásná země, ale k čemu to je, když scénář dělá z filmu zapomenutelnou dobrodružnou limonádu.

plakát

Avatar (2009) 

Jsou filmy, kterým se klišé dají odpustit. Přes počáteční nechuť, kterou ve mně vyvolala mediální masáž, jsem se po dvou letech k tomuhle snímku přece jen propracovala a nakonec jsem si extended verzi těchto vizuálních orgií nadmíru užila.

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

Druzí Avengers trpí typickými manýry druhých dílů. Všeho musí být víc, až se zapomíná na to hlavní - dobře napsaný příběh, a dobře napsaného záporáka. Postav je tu skutečně až příliš, takže buď moc nezaujmou (Ultron, Quicksilver, Black Widow) nebo nedostanou dost prostoru (Vision, Scarlet Witch, Ulysses Klaw). Ovšem Hawkeye je čestná výjimka, protože z postradatelného podržtašky se konečně stal zajímavý charakter. Proti hercům ale nelze říct půl slova. James Spader sice nedostal moc dobře napsanou postavu a role Andyho Serkise je spíš takové větší cameo, přesto oba dokážou přes nepřízeň hereckých podmínek excelovat. Co se týče akce, její nepřehlednost působí dost rušivě, v hlavě utkví snad jen to Hulkovo řádění. A taky Thorovo kladivo, které se zcela nečekaně postaralo o nejlepší scény z filmu. To nejzajímavější dění se ale rozjíždí okolo Visiona, jehož schopnosti, výjimečnost a původ z něj dělají bytost až nadpozemskou. A Paul Bettany je tradičně parádní! Druzí Avengers tak sice pobaví, přesto ale zůstane na jazyku nahořklá pachuť, že měli na víc. P.S.: Více hraných rolí pro Andyho, ten chlap je boží!