Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Fantasy
  • Animovaný

Recenze (373)

plakát

Já, Simon (2018) 

Jo, tyhle americké dramedy kousky já hodně můžu. Love, Simon je na pohodu film ze střední školy, který určitě nijak neurazí. Utíká to fajnově a nechalo to ve mě docela depku, takže správná dramedy. Nick Robinson je v pohodě, Katherine Langfort je hezká, musím někdy dohnat 13RW a rodiče ve složení Josh Duhamel a Jennifer Garner působí jako fajn rodiče. Taková klasická emerická rodinka. Nebýt místy zbytečně vynucené romance, tak jsem tomu asi i 5* vrazil. 75%.

plakát

Solo: Star Wars Story (2018) 

Jako když si vezmu, že zhruba 75% filmu se přetáčelo na poslední chvíli, tak to nedopadlo tak špatně, jak jsem se bál ještě těsně před kinem. Ron Howard naservíroval sice úplně zbytečný film, který kdyby nevznikl, tak by se nic nestalo (podobně jako u Rogue One), ale je to fajnová westernová jednohubka, která mi hodně připomínala Firefly, čímž mi udělala velkou radost. Alden Ehrenreich je v poho, Woody Harrelson je stabilně fajn a Chewie je prostě Chewie, ten funguje vždycky. Z postav mě hodně štvala pouze feministická robo partnerka Landa. První půlka filmu je super (vykrádačka vlaku super), druhá část ale zbytečně zvážní. Kdyby se to celé neslo v tom westernovém žánru, jako je první půlka, bych bych hodně spokojen. Takhle "jen" 75%. PS: strašně oceňuju, že v Lucasfilmu dávají přednost praktickým efektům namísto nechutného CGI.

plakát

Deadpool 2 (2018) 

Ještě že na této planetě stále jsou lidi jako je Ryan Reynolds. Lidi, kteří se nebojí jít proti mainstreamu a jedou si prostě svoje. První Deadpool se ještě držel na nějaké určité úrovni a měl nějakou záchranou brzdu. Jenže když chce někdo udělat úspěšný sequel, tak musí přidat a nějakou brzdu se vykašlat. A v tomto duchu se celé pokračování nese. Prostě se jede na plný koule s mottem "všeho víc" a tentokrát to vychází. Teda aspoň pro mě. Pokud jste ve skrytu duše moralista, co si potrpí na slušnost a pokoru, tak pro vás nemá smysl sledovat tohle pokračování. Je to totiž sprostý, krvavý, rasistický, nahý a dětinský. Škoda snad jen trochu kýčovitého příběhu a trochu pomalejšího rozjezdu, kde se moc řeší vztahy a další nezáživné témata. Taky jsem místy nabýval dojmu, že to působí jako vykrádačka John Wicka (obviously) a Escape Plan. Ale pokud nemáte absolutně žádné zábrany a chcete se prostě zasmát a trochu si vorazit, tak neváhejte a mazejte do kina. Minimálně aftercredits scéna za to stojí. Ale jen pokud máte aspoň základní aktuálnější dění ve světě filmu a showbyznysu, jinak si některé narážky neužijete. 85%.

plakát

40 let panic (2005) 

Celkem na pohodu komedie s fajnovým Stevem Carellem a Sethem Rogenem, která je v rámci CSFD docela podhodcená, protože si úplně v klidu zaslouží něco kolem 70-75%. Pár scén bylo opravdu vynikajících a být to o pár minut kratší, tak by to mohlo být ještě lepší. Takhle to místy trochu ztrácí dech. Ale za 4* úplně v klidu.

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

Marvelovky mají jednu velkou nevýhodu. Skoro všechny jsou dobré a jsou stavěné na podobném základě. Takže po těch 10 letech vás to prostě přestane překvapovat, šokovat. Což je škoda. Infinity War je totiž skvělý film, kterému můžu vytknout snad jen slabší části s Captain Americou a to, že v části s GotG a Starkem se snaží být až moc zábavný a vtipný. U filmu, který se tváří jako jedna velká vyvražďovačka se to moc nehodí. Russoové ale nad vším drží pevně ruku a povedlo se jim to ukočírovat velice dobře. Thanos válí, konečně záporák, co není jen nějaký kus nějakého ztělesněného zla, ale má taky jakousi duši. Místy vám film hraje na city (hlavně v závěru), místy vás baví, místy trochu nudí, ale celkově se jedná o super zakončení 10 let s touhle partou. Škoda, že na pokračování si musíme rok počkat. 80%.

plakát

Prezident Blaník (2018) 

Je to sice místy trefné a vtipné (Kalousek a ČEZ hodně dobrý), Marek Daniel si svou roli očividně užívá, ale stále se nemůžu zbavit dojmu, že nevím, co jsem viděl. Příběh to nemělo, spíš bych to popsal jako sled skečů, kde některé jsou povedené a některé zase moc ne. Možná tomu nesvědčí filmová stopáž, mohlo to být klidně kratší a člověka by to možná víc upoutalo. Ale konečná pointa filmu je dobrá. Milošek asi nebude velký fanda Tondy Blaníka, co? "ty se chceš očistit s Milošem Zemanem?" 60%.

plakát

Jumanji: Vítejte v džungli! (2017) 

Kdyby mi bylo 15, tak tomu asi vrážím bez váhání 5*. Dětinského humoru je tam víc než mnoho. Ale i když si odmyslím tu hromadu humoru pro puberťáky, tak to je stále na pohodu jednohubka, která rychle utíká a na Karen Gillan se hodně dobře kouká. I na její postavu mimo hru. To samé platí i o Bethany. Škoda uřvaného Kevina Harta. Já vím, že nic jiného neumí, ale chce to držet na nějaký normální hladině. Ačkoliv uznávám, že rovna sem se jeho "um" celkem hodí. Finále bylo trochu slabší a mohlo více gradovat. Místy trochu digibordel, ale jinak solidních 70%.

plakát

The Disaster Artist: Úžasný propadák (2017) 

Slabší než Ed Wood, ale některé věci zůstanou legendou a Tommy Wiseau mezi němi určitě je. Film/biografie super, Franco to pojal dost dobře. Škoda slabšího rozjezdu, jinak by to bylo za plný počet. Druhá část je totiž výborně nahláškovaná a obsahuje všechny (nebo většinu) záludností, které provázely štáb během natáčení. A že jsem se u nich málem pochcal smíchy. "oh hi Mark!"

plakát

Ready Player One: Hra začíná (2018) 

Steven Spielberg natočil další film, který vstoupí do dějin. Takhle dobrou popcornovku jsem totiž v kině už dlouho neviděl. Možná dokonce nikdy. Z trailerů jsem nebyl moc na větvi, ale říkal jsem si, že to je Spielberg, takže šance, že to bude špatné je dost malá. A jak jsem řekl, tak se taky stalo. Jen co začalo hrát hned na začátku Van Halen, tak jsem věděl, že to bude dobrý. A taky že jo. Bylo to HODNĚ dobrý. Knihu jsem nečetl, takže nemůžu soudit, jak moc se film drží předlohy, ale jinak s klidem můžu prohlásit, že Spielberg natočil něco, o čem se bude ještě dlouho mluvit a co si myslím, že po čase s přehledem skončí v mé TOP10. Všechno funguje výborně. Propojení reálného světa s OASIS funguje báječně, muziky mohlo být klidně víc (oh boy, 80tky rocks), příběh super (i když je to klasicky kýč místy), easter eggs tolik, kolik jen budget utáhl, fakt všechno je boží. 140 minut uteklo jako voda a já chci ještě víc. Herecky nad všemi vyčnívá Mark Rylance, který se mi začíná zamlouvat čím dál víc, a jako v Bridge of Spies, tak i tady si dost hlasitě říká o sošku. Mělo to pár slabších momentů, ale jsem tak zaslepen superlativy, že jsem na ně zapomněl. Královsky jsem se bavil. Geek orgasmus a minimálně 90%. “I created the OASIS because I never felt at home in the real world. I didn't know how to connect with the people there. I was afraid, for all of my life, right up until I knew it was ending. That was when I realized, as terrifying and painful as reality can be, it's also the only place where you can find true happiness. Because reality is real.”

plakát

Anihilace (2018) 

Annihilation se tváří jako strašně inteligentní scifi ve stylu Arrival nebo třeba i Interstellar, ale má jednu zásadní chybu. Inteligentní absolutně není. Je hloupé, nudné, občas až zbytečné. Hromada otázek zůstává nezodpovězena, pár scén postrádá logický základ, o který by se dalo opřít (i když to je asi účel) a nebýt posledních zhruba 25m, tak to mohlo dopadnout jako kolosální katastrofa. Knihu jsem nečetl a v tom je asi zásadní problém. Garland a jeho "chytré" sci-fi jdou zatím hodně mimo mě. Možná až se mi to v hlavě trochu rozloží, tak tomu 3* přidám, ale zatím ne.