Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Drama
  • Animovaný

Oblíbené seriály (10)

Rozčarování

Rozčarování (2018)

Podle Netflixu je Disenchantment určený pro děti starší 13 let. Tomu nevěřte. Mrtvých je tu víc než ve Hře o trůny, narážek na sex, drogy a alkohol tolik, jako v celém seriálu Simpsonů (všechny řady dohromady). Pokud tohle překonáte, a budete čekat mix Zeměplochy a (polo)amatérského dílka JourneyQuest a zároveň se neleknete občas i vážnějšího ladění samotného seriálu, tak možná budete spokojeni. Já jsem byl. A opravdu hodně. Hlavní hrdinka princezna Bean, která chlastá jako duha, je nezodpovědná, občas někoho omylem zabije (v sebeobraně) a jejím největším snem je navštívit drogové doupě, je božská; i přes ty králičí zuby (které jsou stejně vlastně roztomilé).

Hvězdná brána

Hvězdná brána (1997)

Součást mého dětství. Podle mě geniální myšlenka stovek mimozemských zařízení, která vás během pár vteřin přenesou na jinou planetu do jiného koutu galaxie, kde můžete zažívat neuvěřitelná dobrodružství. A když vás doprovází tým ve složení plukovníka Jacka "každý díl řeknu super hlášku" O´Neilla, roztržitého archeologa Daniela Jacksona, geniální vědkyně Samanthy "obtížné do pár vteřin, nemožné na počkání" Carterové a málomluvného mimozemského Teal´ca. Pamatuji si jak jsem každý všední den po škole usedal před televizi, a s napětím sledoval další výpravy do neznáma a boj proti zlým Goa´ldům. S odstupem času, přiznávám, že některé díly jsou slabší a zvlášť v první sérii, někdy poněkud směšně působí nedokonalé triky a kulisy, kde jednu planetu tvoří vesnice o pěti chatrčích. S koncem Goa´ldů a odchodem O´Neilla sice kvalita poklesla, ale i tak si to pořád drží svou laťku. Sice nemám rád restarty a remaky, ale zrovna v tomhle případě doufám, že jednou někdo znovuoživí celý koncept, protože myslím, že to má v sobě ještě spoustu potenciálu.

Vikingové

Vikingové (2013)

Od seriálu jsem nic nečekal, ale už po prvním díle, jsem byl uchvácen. Postavy mají charisma, a konečně jim věřím jejich činy. Sice jsem se po celý seriál nerozhodl, jestli je mi postava Ragnara (a zároveň i herec který ho hraje) sympatická, ale je v něm něco živelného, co vás nutí ho sledovat ať už když seká na kusy Angličany nebo intrikuje a snaží se chránit svou rodinu. Ragnar není žádný svatoušek, a dělá i pěkně zlé věci, ovšem vzhledem k tomu v jaké době žije a jaké má nepřátele není se co divit. Proto mu odpustím, i pár těch vyrabovaných klášterů a zabitých zajatců. A ještě musím zmínit úvodní znělku, spolu s hudbou je to velmi dobrá práce.

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Po zhlédnutí prvního dílu jsem nevěděl, co na tom má být tak vtipného. Nenechal jsem se ale odradit a díval jsem se dál, postupem času se mi to líbilo čím dál víc. Nyní můžu říct, že jsem se stal fanouškem. Trpaslík je pohodový sitcom, britcom, seriál, (čert vem označení), všechny hlavní postavy jsou sympatické, i když mají negativní vlastnosti. S dalšími a dalšími díly se Trpaslík stává příjemnou záležitostí, jako setkání se starými známými. Sice některé pozdější řady jsou o něco slabší, ale pořád je to nadprůměrná zábava. „Připravte mi uzenáče, na snídani jsem zpátky!“

Šingeki no kjodžin

Šingeki no kjodžin (2013)

Moje nová droga. Chytnul jsem se asi po prvních třech dílech a pak už s tím nešlo přestat. Nevím, kde začít. Je to nekonečná jízda napětí, emocí a dějových zvratů. Dobře zvolený formát, kdy jeden díl má cca 25 minut, takže – sotva to začne, tak už je konec a vy honem honem pouštíte další díl. Hrdinové jsou zajímaví a celkem rychle jsem si je oblíbil. Takřka neustálá akce a nevídá (pro mě) brutalita, děs a deprese. Něco takového jsem jednoduše nikde jinde ještě neviděl. Už jen ti titáni – patnáctimetroví nazí tvorové, kteří vypadají jak mentálně zaostalí muži středního věku, kteří pomalu kráčí nebo klátivě utíkají. Mají připitomělý úsměv od ucha k uchu a neřeknou ani slovo. Vypadají děsivě sami o sobě, ale ten nápad, že zabíjejí lidi tím, že je žerou (doslova) je za milion… Nejde to popsat, to se musí vidět…

Narcos

Narcos (2015)

Pohlcující zážitek. Sledovat vzestup a pád Escobara je opravdová lahůdka (psáno po prvních dvou sériích). Děj se nikde nezdržuje, vše příjemné odsýpá a já si celou dobu říkám: „Tohle se vážně stalo? A tohle taky? Vlastní vězení? Cože?!“. Wagner Moura s vizáží strýce ve středním věku, který před sebou tlačí pivní pupek, miluje svou rodinu, chce se stát prezidentem a má na svědomí tisíce lidí je úkaz. Začnu se zajímat víc o magický realismus, když už se tady o něm mluví, ale do Kolumbie na dovolenou asi fakt nikdy nepojedu.

Hilda

Hilda (2018)

Kouzelné. Slovy nedokážu vyjádřit jak pohodový, milý a příjemný seriál to je. Hilda a její svět je tak uklidňující a pozitivní náladu nalaďující, že hned po prvním díle jsem měl na tváři úsměv od ucha k uchu a věděl jsem, že tohle je opravdu NĚCO. Skoro až lituju, že nejsem dítě, protože tohle musí, dle mého názoru, každou holku a kluka příslušného věku chytit a nepustit. P.S. Zkuste komiksovou předlohu, fakt to stojí za to.