Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (142)

plakát

Jak se zamilovat (v osmi lekcích) (2012) (TV film) 

dost předvídatelný, všední - neurazí, nenadchne..ale dobrá odragovačka, ideální na relax, nebo na to když ležíte s chřipkou v posteli, nudíte se a chcete film u kterýho nemusíte absolutně přemejšlet, ale zase bacha, abyste u toho neusli..a hlavní hrdinka? no bože! Vyměnt jí a mohlo by to bejt i lepší.. a hlavní hrdina? mohl by mít teda víc elánu, nebejt tak laxní, ale asi neměnit, je to totiž fešák!

plakát

Jakubův žebřík (1990) 

"Jediná věc, která v pekle hoří je ta, která se nechce rozloučit se životem" . Přesně takovéhle snímky si mě dokážou omotat kolem prstu. Napínavý jak kšandy, celou dobu jsem přemýšlela jak to vlastně s tim Jacobem je a pokaždé když jsem si vydedukovala nějakou svojí představu, film nabral obrátek a vše bylo jinak. "Tahle čára vám ukazuje, že už jste ale mrtvý" - řekla jsem si, aháá takhle to je... a zase nic.. dále při otvírání jakési dřevěné truhličky Golden eagle, jsem si já bláhová myslela, že se v přemýšlení díky dalším důkazům posunu dále.. opět jsem se mýlila.. poutavost tedy vzrostla do velkých rozměrů. Kombinace snu a rychlých vpádů zpátky do reality dodala na dynamičnosti. S Jackobem jsem neuvěřitelně soucítila, a proto také nesmím opomenout výborného Tima Robinse :)) . A i přes to nedávám plný počet. Stále mě tam něco chybělo. Po shlédnutí jsem měla tak trochu pocit, že jsem dokoukala neúplný film. Navíc příčiny Jackobova traumatu a vídání "démonů" mě celkem zklamali.. čekala jsem nějaké větší rozuzlení, překvapení, nebo prostě to "něco" na co jsem čekala celý film.. ale možná, že kdybych si přečetla předtím recenzi, mohla bych alespoň tušit a nebýt zklamaná ;)) .. Přesto je "Jacob´s Ladder" mnou hodnocen jako velmi silný a brilantní snímek - 4 hvězdy.

plakát

Jak vycvičit draka 2 (2014) 

ach .. nejroztomilejší! já si i troufnu říct, že je to asi to jeden z 0,02% filmů, kde druhý díl předčil první. Špičková animace a pohádkový příběh jak má být. Rozplývám se nad tím jak blbka, ale jako pardon, to nejde jinak!

plakát

Jednou budem dál (2006) 

Vzhledem k tomu, že dřív jsem se pohybovala v té „nižší“ undergroundové spolčenosti a mými přáteli byly punkáči, metalisti a anarchisti, tak tenhle film má pro mě obrovskou emoční hloubku a citovou vazbu vztahující se ke klukovy, který byl postaven mimo „normální“ společnost.. paradoxně sama společnost ho postavila mimo ní ..Klasický problém s nadvládou někoho (v tomto případě ředitel základní školy), neideální rodinné vztahy, vlastní názor, osobitý pohled na svět, vzhled, který nesplňuje měřítka k životu dané doby, jeden menší problém a je to tu - právě jste se stali vyvrhelem a zároveň obětí.. život si s vámi pěkně pohrál a teď už je jen na vás jak se k tomu postavíte – necháte si srát na hlavu, zalepíte pusu a půjdete s davem, nebo se necháte ostříhat? ..Hrdina filmu zvolil číro, nechal se přejmenovat, postavil se vyšším mocnostem a snažil se vyřešit problémy.. Fritz se zachoval jako moji přátelé ..znám ten život, znám ten problém a znám co obnáší být jiný a lišit se..proto ta náklonost, soucit a nostalgie..Jedna ze scén filmu, která mi zůstane zarytá v paměti a zároveň se stává ukázkovým přirovnáním lidské pošetilosti je jednání o rozsudku ředitele.. Je až neuvěřitelné jak lidská zbabělost dokáže pro nahnání svého ega a dobytí moci zahnat do kouta zoufalství ty druhé..ty druhé stejného druhu, sobě rovné – lidi.Tohle je prostě peklo, tohle je prostě pekelně dobrej film s problematikou, která zůstane součástí dnešního světa až navěky.. Doufám, že jednou budem dál!

plakát

Je to i můj život (2009) 

Ani ne tak filmově a efektivně zpracované jako příběhově naprosto dokonalé... nerada bych opomenula že My sister´s keeper má opravdu výtečný hudební podtext, smekám...Spletitá cesta plná překážek, která vede stejně už od začátku k jednomu jedinému cíli: nakonec zjistíš jak posranej je život. A přeci na něm záleží, máš ho ráda i když ho máš tak zatraceně těžkej. Protože obsahuje i ty krásné věci, lidi okolo tebe a nenaplněné sny. Přijít o něj vědomky a čekat až příjde ten úplnej závěr, s očima přivřenýma kvůli tomu, že lidem okolo tebe se bortí vše o co se snaží a výčitky, neustálé výčitky a nekonečné otázky "proč" .. tak tohle je strašně, ale strašně těžká smrt .. a přesto pro někoho jediné východisko k vysvobození... "Pamatuješ na to léto, kdžy jsem odjela na tábor ? Měla jsem strach, že se mi po vás bude stýskat. Než jsem nasedla do autobusu, řekla jsi mi abych si sedla na levou stranu, hned přímo k oknu, abych se mohla ohlédnout a vidět tě tam.....teď si tam sednu taky" ..

plakát

Jiná země (2011) 

na to, že v celym filmu můžeme vidět téměř jen jednu hrdinku (mimochodem krásnou) a v pozadí jednoho hrdinu, je až pozoruhodné jakou pozornost tahle dívka dokáže upoutat...je smutný, jak prázdný může být lidský život, jak se hnát za prchavou představou téměř nedosažitelného, a jak toho dosáhnout..strhující a hodně zajímavá podívaná! kameramanský rukopis je báječně originální!

plakát

Jmenuji se Khan (2010) 

Ani tento film neminulo ať už očividné či hezky zakamuflované vyzdvihování priorit..v tomto případě to pro mě bylo náboženství, rasa a naše slavné USA ..ano, i trochu toho citového vydírání..avšak příběh samotný smetl tyhle zápory ze stolu..musím přiznat, že se z něj lehce prášilo a já tudíž uvažovala o nižším hodnocení, ale slzy v očích mé citlivé osobnosti mi ty 4 hvězdy prostě zakázali ..jako takhle, ten film je prostě dobrej a můžu ho doporučit..a prosimvás, sežeňtě mi nejlepšího přítele jako je Khan a budu nejšťastnější na světě..

plakát

Kazatelova dcera (2010) 

No, takže tohle ztroskotalo už na hlavní hrdince ..Fňukna jedna, celý film tam bulela a snažila se vyvolat dojem chuděrky .. na mě vyvolala dojem akorát tak potřeby jí pořídně profackovat, stejně tak scénáristu a režiséra ..zkrátka o ničem a dost zbytečný ..mé svědomí mi ale nedovolí dát odpad, neptejte se proč - nevím ...asi tu jsou i horší filmy ..

plakát

Klub sráčů (2000) odpad!

proboha ... už nikdy víc !! + "ironickej smajlík s vyzdviženým obočím nahoru a zkřivenou pusou"

plakát

Kouzlo přítomného okamžiku (2013) 

Z tohohle filmu by klidně mohla být pěkná...hniloba pro patnáctky..A co se mi na tom líbí, že to filmový mástři nenechali zajít až tak daleko a především k téhle cílové skupině a filmu nasadili určitou kapku poselství a nevyumělkovaný herce..Průměrný, sledovatelný, pěkný. Někdy trochu moc nesmyslných přihlouplých dialogů.