Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Krimi
  • Drama
  • Pohádka
  • Akční

Recenze (4 574)

plakát

Captain America: Občanská válka (2016) 

Měl jsem trochu pochyby, kdo je hodný a kdo zlý, ale ono to prostě do sebe zapadlo. Sice byl závěr předvídatelný, ale akce byly pěkné a množství komiksáků potěšilo. Stejně jako Stan Lee v roli mesengera.

plakát

Kudykam (2010) (divadelní záznam) 

Viděl jsem naživo generální zkoušku. Představení mělo silná místa, Hapkova hudba je mnohdy uhrančivá, ovšem nejvíce mě potěšili Gott s Bílou. Vlastně jsem je nikdy jindy neviděl mimo obrazovku, byť jsem je cíleně nevyhledával. Navíc jsem o přestávce potkal pana Horáčka, který mi ochotně podepsal program.

plakát

Šest ran do klobouku (1981) (pořad) 

ČT3 mi připomněla mé dětství. Pořad zábavný podle hostů. Až na nudné vsuvky znalostní soutěž se slavnými osobnostmi.

plakát

Divnovlásky (2008) (TV film) 

Nafrněná opuštěná pražanda se dvěma dětmi. Vztah jí nevyšel, o její tvorbu nikdo nestojí. Ale ona má vysoké ambice. Děti nevychovává a diví se, že jsou nevychované. Ale může za to paní učitelka... Objedná si zdarma hodinového manžela, ale je na něj nepříjemná. Typická nicka s frňákem nahoru, která nakonec skončí u vidlí a to je maximum, za které musí být ráda. Myslím, že tvůrcům nechtěně vyšli ve finále za pitomce ženy, i muži.

plakát

Jak se zranit ve službě (1978) (TV film) 

Jedna z mnoha upovídaných inscenací, s nezapamatovatelným dějem. Myslím že už zítra nebudu vědět, že jsem tento film viděl. Ovšem herecké obsazení je výborné, film úplně nenudí a i malé role pro duo Kaiser a především Lábus potěšily.

plakát

Modrý kosatec (1983) (TV film) 

Po těžké Mahenově depresi o lidské duši servírovala televize toto. Další málo pohádková inscenace, s překombinovaným dějem. Navíc s unylým Jankem, který sice umí mluvit, ale neumí hrát. Potěšilo mě jen zajímavé přání, že aby byl hloupý princ nejchytřejším, museli ostatní zkamenět.

plakát

Pohádka o lidské duši (1986) (TV film) 

Pohádka pro dospělé, nebo spíše úvaha o lidech a jejich duších. Asi jsem neměl náladu na filosofii, protože mě děj dost nudil.

plakát

Bakaláři - Rozvod (1972) (epizoda) 

Nekomedie o nudném kutilovi, který se víc stará o správu domácnosti, než o ženu. Proto ženě najde kamaráda na zábavu a pak se ani nediví, že od něj chce odejít. Ženy prostě nejsou spokojené nikdy, jak si v kalendáři poznamenal i soudce.

plakát

Herbert v ringu (2009) (TV film) 

Šíření víry stálo mnoho misionářů život, v tomto filmu naštěstí jen pohmožděniny. Epizoda ze života "padreho", který se dostal mezi mladistvé. Nepochopil jsem jednání šéfíka a Kostelka s Kovalinkou měli jen štěk, Kubařovou jsem přehlédl. Možná by to chtělo charismatičtější postavu v hlavní roli.