Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Krimi
  • Drama
  • Pohádka
  • Akční

Recenze (4 574)

plakát

Leť, ptáku, leť! (1978) 

Nenápadná agitka, jak pohodový a příjemný život je na slovenském venkově, jak se baví socialistická mládež. Hlavně, že už tady nejsou ti grófové a ani vy nejste grófové. A ne že budete krást majetek družstva, holomci! Jinak by to byla celkem fajn road-movie, byť s velice osekaným dějem, ovšem musela by se odehrávat v jiné době.

plakát

Legendy kriminalistiky - Vražda nadvakrát (2017) (epizoda) 

Nejen vražda, ale zničená celá rodina. Trest od soudu byl dalším zklamáním. Mladá holka, která mohla žít, i napodruhé... Vypočítavý vrah žije na svobodě. Je mi z toho zle.

plakát

Legendy kriminalistiky - Orlické vraždy (2017) (epizoda) 

Po seriálu Devadesátky dopodrobna připomenutý případ, ovšem s reálnými aktéry. Škoda jen, že tentokrát chybělo více výpovědí samotných zločinců. Je mrazivé, jak chladnokrevně se vrazi chovali. Živnost na vraždění? V té době realita. Svobodu a možnost podnikání si někteří lidé vyložili po svém.

plakát

Legendy kriminalistiky - DNA: Odložená spravedlnost (2017) (epizoda) 

Brutální odporné individuum, nepříliš inteligentní, nakonec sedí ve vězení. Ale tolik nešťastných souher okolností, vedoucí k vraždám, že to snad ani nemůže být možné.

plakát

Legendy kriminalistiky - Stodolovi II (2017) (epizoda) 

Povedení manželé, kteří povraždili sousedy. Bohužel jim nahrála liknavost policie, neboť to měly být sebevraždy. V první části muž, dnes žena - manupilantka. Kdo by to do nich řekl. Bylo mrazivé, jak se manžel přiznával k něčemu, co neudělal a divil se vraždě, u které nebyl vůbec. Zajet si autobusem ke spáchání zločinu chtělo náturu psychopata.

plakát

Ant-Man a Wasp (2018) 

Příjemně akční a dostatečně vtipná jízda. Sice nejsem takový znalec Marvelovek, ale to rozhodně nevadí, abych si film užil.

plakát

Stíny v mlze - 243 (2022) (epizoda) 

Jakkoli toleruji vedlejší dějové linky, které mě opravdu nebaví, celkem jsem si zvykl, že tento seriál není Bůh ví jak kvalitní, tak konec dílu mě vysloveně rozesmál. Poslední zvrat byl opravdu navíc. Únos se vleče a jediné pozitivum je sem tam lidský Vyorálek.

plakát

Jsem vrah? (1987) (TV film) 

Kriminální příběh s prvky psychologického dramatu, kde ale nic, včetně rozuzlení, nebylo dotaženo do konce. Jistě schválně... Mladí kluci (Kříž, Renč) slušně přehrávají, zkušenější kolegové se vyskytují málo a policista je nevýrazný. Ale aspoň lze občas v exteriéru zahlédnout šeď našich měst na konci éry socialismu, že které alespoň trochu září krása našich žen a dívek.

plakát

O vílách Rojenicích (1997) (TV film) 

Verunka i Jakub se chovají jako hlupáci, no jo, mladé manželství. Příběh je ale celkově nelogický, včetně zvratu na konci. Oceňuji hezké kulisy.