Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Krimi
  • Drama
  • Pohádka
  • Akční

Recenze (4 574)

plakát

Nevinné lži - Na dně skleničky (2014) (epizoda) 

Tento příběh mě opravdu rozsekal. Sice jsme nastoupili do rozjetého vlaku, ale zato rychle, byť v podstatě nevinně. Člověk se až nestačí divit, jak hodně je kolem něj svodů. Majerovi jsem věřil vše, děj byl notně cynický a konec mě nepotěšil. Sice šlo vystoupit, ale kde je vina a kde viník.

plakát

Bakaláři - Otec (1977) (epizoda) 

Táta pil, pak lhal že přestane, ale pil dál. A pak ho odvezla sanitka na léčení. Žádný humor, žádná pointa. Spíše výchovné video pro normalizovanou společnost. Pracujte a nepijte. Je vlastně skoro jedno, kdo hraje, ovšem Sovák byl prima.

plakát

Slunečná - Lži a intriky (2020) (epizoda) odpad!

Poslední neposkvrněná naivka a napravený hříšník mají zase k sobě dále, protože kamarádi je podvádějí. Stačilo by mluvit, ale to by zas nebylo na více dílů. Nebo nelézt na pokoje hostů v noci, bez řádného zaklepání. Pražáci opět excelovali - jezdí se smát obyvatelům do skanzenu, že neznají ani právníka. Přitom se tam točí takové miliony. Dnes 8, příště 11.Jinak ale holky z Prahy jsou jen maso a zlatokopky. Jednonožka se ukázal být dalším naivkou. Asi by měl začít taky pít, protože jinak je nuda. Prostě nuda, šeď.

plakát

Polda - Dům radosti (2020) (epizoda) 

Nesouhlasím s tím, jak se chová policista. Chápu to ovšem jako úlitbu pro diváky, nejde přece o reálný život. Jinak jsem byl jako obvykle vcelku spokojený, neboť beru seriál spíše jako komediální než cokoli jiného. Bříza s Mrázem vytvořili tandem přes špičkování a dobírání se navzájem, mladý jen trochu neobratně sekunduje. Případ, zahrnující i doktora a sestřičku, byl zajímavý už svým prostředím. Na něj se dalo nabalit spousta příležitostí jak pro humor, tak i trochu napětí a také vyšetřování. Jen ta soukromá akce je dost přes čáru a ani se již neorientuji v odhalených jménech.

plakát

3Bobule (2020) 

Lehkost, svěžest a bezstarostnost mládí z prvního dílu je nenávratně pryč. Vyždímání šťávy z notně již vymačkaných hroznů se silnou kyselinkou z druhého dílu je naštěstí také pryč. A tak nám zbylo zralé, i když v poměrně mladém věku bilancující víno. Sice jsem se po úvodních scénách zhrozil z PP, ale tvůrci filmu se s reklamou vyrovnali v Praze, na Pálavě jí nejsou tak dotčení. Zaujalo mě, že se v poměrně dlouhém filmu téměř nic neděje. Nosné téma bylo omezeno na pár rozhovorů, krádeže hroznů se opakují vždy a všude, hlavní hrdina je pořád nezodpovědný, vata v podání lezení na skály mohla být klidně vynechána. Přesto jsem byl po zhlédnutí filmu spokojen. Co za tím je? Především Pálava, tak jako v Modravě Šumava. Dále obrovská nostalgie v podání pana Postráneckého. Byť se v tomto filmu bohužel již neobjevil, hrál mnohem významnější roli, než doposud. Dokonce zastínil i dědečka pana Lipského z minula. Bylo mi opravdu smutno. A v neposlední řadě je stále fajn, že herecká sestava se sešla téměř kompletní, byť mnozí do příběhu vlastně ani nezasáhli, jako např. bratři Rodenové. Čest památce pana Postráneckého!

plakát

Slunečná - Živý nebo mrtvý (2020) (epizoda) 

Tak zlý bývalý partner byl bez peněz uklizen na ostrovy, odkud posílá fotky z pláže. Karty přece říkaly, že není mrtvý a Džon asi není zlý. Duch zase říkal, že...už ani nevím, asi to nebylo důležité. Sestry se zase na chvíli usmířily, brýlatá herečka je vlezlá ještě víc, než sestra z Irska, děti mají rády farmu a taťka aspoň v posteli nenosí čepici. Úžasný děj.Každopádně je třeba škodit, aby na pastvině nebyla elektrárna. Protože Pupik sice ve firmě končil (to by tam Džon zbyl sám jen se sekretářkou a sekretářkou cizí firmy za průchozími dveřmi), ale pořád nekončí, tak určitě neřekl poslední slovo! A příště bude i sex.Jinak přestože nedávno nebyly peníze na elektřinu, tak farma už vydělává. Akorát zase zmizeli zaměstnanci a embryolog na štípání.

plakát

Nevinné lži - Druhý dech (2013) (epizoda) 

Velice trefně popsaný a navíc stále aktuální příběh z prostředí byznysu. Navíc jej táhne nejen skvělý Langmajer, ale zdatně mu sekunduje i Petra Hřebíčková, doplněni účetním a farmářem Ondřeje Malého. "Proč jsi nevzal mě?" Protože jsi kamarád!" Opravdu jako ze života, byť pointa byla vcelku jasně avizovaná od začátku.

plakát

Slunečná - Kamarádka do deště (2020) (epizoda) 

V neděli 12. července 2020 tak pršelo, že vlastně vždy, když se odehrával děj venku, bylo slunečno. Však je to Slunečná. On vůbec celý ten rádoby trh byl podivný s těmi šesti stolky v hospodě a "davy" několika lidí. Rosákův hejtman působil jako pěst na oko, akce přepadení byla neskutečná trapárna, korunovaná kasičkou na řetězu v přímém přenosu. Embryolog už tam taky bydlí a štípá dříví. To mu jde lépe, než balení slečny domácí. Ani její soupeřka, ačkoli je vše jasné, na tom není lépe. Dnes zase nebyli pražáci, tak snad příště. Zajímá mě, kam se poděl tamten partner.

plakát

Cesta do krajiny Ty (1988) (TV film) 

Mladý sebestředný floutek není zralý na vztah. Proto svými hloupými činy ničí to dobré a hezké kolem něj. Holky na něj ale letí, tak snad jednou dospěje. Film o tom, kterak je lepší nevědět všechno. Příjemné obsazení, snesitelná délka, nesnesitelný Renč.

plakát

Polda - Ať shoří (2020) (epizoda) 

Humor na sebe opět vzal Mráz, na "jeho" oslavu jsem se těšil. Nakonec byla trochu ošizená o vtip, ale zas byla romantika. Případ byl opět dost jednoduchý, okruh podezřelých byl velice úzký. Zajímavé ale byly souvislosti. Břízův případ se pohnul o notný kus dále, však už je na čase. Jen mě mrzí použité prostředky.