Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Krimi
  • Drama
  • Pohádka
  • Akční

Recenze (4 574)

plakát

Polda - Cena za život (2020) (epizoda) 

Dnes ani slovo o případu Bříza. Celý díl byl o vztazích muž - žena, žena - žena, muž - muž, a o dětech. Nový parťák chvilkami vypadal, že se inspiruje u lesbického páru. Sice jde po doktorce, ale skončil v posteli s Břízou. Humor zachraňuje spíše Mráz. Případ samotný měl ale zajímavé rozuzlení, byť občas děj přeskočil jinam, než měl být. Závěr byl ale lidský a i dojemný.

plakát

Chlap na střídačku (2020) 

Dva a půl. Pocity na střídačku, spíše brzy níže, nežli výše. Obsazení filmu je luxusní, rozjezd a téma originální. Ale dost brzy se postavy začaly chovat když ne trapně, tak vyloženě nevkusně. Občas jsem se zasmál, semtam mi přišel příběh i zajímavý a dokonce uvěřitelný, ale stále jsem měl pochyby. Pochyby o motivaci a duševním zdraví postav. V souboji žen o uťáplého docenta jsem brzy ztratil důvod té snahy, prostředky mě ale pobavily, byť nemusely být tak doslovné a veřejné. Prostě pár fajn gagů v jinak spíše trapném filmu. Je také zajímavé, že jsem se smál jinde, než něžné pohlaví.

plakát

Slunečná - Zásahovka (2020) (epizoda) 

Kráva nebo žena, však je to jedno. Hlavně najít mezi místními diskrétně tu největší a trochu si zavydírat jejího vola. Kdyby jen tušil, že mu do červených tepláků vjede jen elektřina. Vydírání, zastrašování a jiné devadesátky nejsou Pražákům cizí, jak již otevřeně přiznávají. I proto se jala vědma shánět kompro vedle. Vydírání státního zástupce a podvod policie je prostě u nich běžné. Chudáci kuci ze zásahovky, snažili se zbytečně. Jinak statek je najednou zlatý důl, jako voda, bio a léčebna. Mimochodem i sestra z Irska je celý den v jednom oblečení. Však krájet okurku je nejlepší v kožených kalhotách a džísce.

plakát

Slunečná - Romantika na druhou (2020) (epizoda) 

Humor se opět vytratil. Zato se objevily dvě nové tváře. Jedna hodná, milá, usměvavá, pracovitá (myslím, že umí opravit i traktor, skvěle vaří a možná postaví ozdravovnu) z děcáku a druhá Mgr., hloupá, sobecká, zástupkyně ředitelky, uháněčka, prostě úča. Jinak opět hodně vaty, povídání o ničem. Jak zmizel Džon, objevil se zkorumpovaný policista, vynášející informace a pan mladý skoro svatý, který neobchoduje s mafií, obchodoval vědomě s mafií. Tak snad ten svými slovy "terorista", Arab, který říká obchodnímu partnerovi "Janku", nebude taky nějaký takový.

plakát

Polda - Hřebík v srdci (2020) (epizoda) 

V dnešním dílu se nám autoři snaží všemi prostředky přímo vnutit, že Bříza s parťákem jsou stejní. Jako by sami poznali, že tento casting byl přehmat. Polívka je spíše Břízova karikatura, opičící se po něm. Nevím, zda uvěřím ve fungování této dvojice. Jinak případ byl tentokrát trochu složitější, Mráz je Ferda a psycholožka láká k posezení.

plakát

Slunečná - Jehla v kupce sena (2020) (epizoda) 

První záchrana života vyústila ke rvačce, druhá nezměnila rozchod. Kolik ještě bude muset Jan zachránit lidí ze vsi, aby už s ním nikdo nemluvil. Komedie s dědkem, boubelkou i pojízdnou prodejnou ujde. Je tedy škoda, že autoři do ní míchají mafii, ochotníka z novin, Džona, byznys sňatek a oheň. Víte přece, kolik obchodních partnerů zmizelo. A přitom jsou Pražáci slušní,. Zajímalo by mě stejně, kdo krade balíky.

plakát

Slunečná - Svatba podruhé (2020) (epizoda) odpad!

To jsou zvraty! Nebo zvratky? Lihovar si konečně přes urputný psychologický nátlak faráře vzal sestru, ale stejně z toho nic není. Víc sester není. Dluhy byly a už nejsou. Z Džonova impéria zbyla sekretářka a sekretářka souseda. Popelka čeká, kdo ji zachrání a stěžuje si duchovi. Ještě že veterinář je na těhotné boubelky. A ejhle - máme ruinu, vědmu a kuchařku v jedné osobě, byznysplán, nejlepší doktory, slunce a vodu. Třeba z toho budou ty kýžené milióny. Zatím máme obchodního partnera. Jenže... Reportér jde hledat zmizelého, co neměl zmizet!

plakát

Polda - Hon začíná (2020) (epizoda) 

Tvůrci se rozhodli pořešit Břízu, čímž jej vtáhli zpět do děje. Jsem zvědav, zda bude série o Břízovi, nebo přijdou i paralelní případy. Bohužel odchází parťák a opravdu se po prvním dílu bojím, že Polívku nesnesu. Jemu floutka vůbec nevěřím. Jinak pohoda, snad i díky původnímu obsazení.

plakát

Slunečná - Indiánské odpoledne (2020) (epizoda) 

"Hele Evo, já už nevím, co dál. Ty budeš tedy vydělávat krafáním u krámu, ale co s těma mladýma? Musím to nějak natáhnout" "Já nevím René, tak ať se znovu rozejdou, začneme od nuly." "To je nápad, zlato moje! Lidi čekají umiřování, to bude srdíčko plesat." "Jojo, a dej mi tam i nějaké drama, třeba něco s dětmi."

plakát

Slunečná - Poctivá novinařina (2020) (epizoda) 

"Dobrý den pane Linharte." "Dobrý den, co chcete, to nejsem já." Bulvární novináři se poznají podle toho, že nosí v ruce stále fotoaparát a ptají se na Honzu. Náhlá teatrální žádost o ruku (ještě že ta šťastná byla zrovna na place, kde se dosud nevyskytovala), aby podvodník podvedl podvodníka. Džon není v Karibiku, Pupik se bojí a veterinář už byl taky v posteli v botech.