Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Western

Recenze (79)

plakát

Historie.cs (2008) (pořad) 

Pořad dobrej, jen ten moderátor a někteří hosté jsou nějací divní...

plakát

Ve službách Jejího Veličenstva (1969) 

Dle mého trošku neprávem zde hodnocené jako nejslabší Bondovka. Jasně, není to v rámci série úplný šlágr, ale řekl bych, že slušný průměr ano. Lazenby ani mě k srdci nepřirostl, ale na druhou stranu ani totálně nevyhořel a to ani s bryndáčkem a kostýmkem alá Sherlock Holmes. Příběh je docela dobrej a délka filmu se vyrovnává novodobé éře Craigovek. Co je pro mě jednoznačným plus je pak inspektor Kojak v roli Blofelda, který je všech Blofeldů král.

plakát

Rambo III (1988) 

Nemyslím si, že je úplně fér hodnotit Ramba trojku jako nejslabší film série. Pro mě jsou všechny díly víceméně vyrovnané. Každý má své lepší i slabší stránky. V tomhle díle je navíc několik nezapomenutelných hlášek ( např. turista, párkrát jsem vystřelil, na obklíčení to nevidím) i scén ( např. úvodní bitka ve skladu, vyskočení ze stoky anebo má oblíbená - vypálení rány za pomocí střelného prachu). Za mě 75%.

plakát

Frajeři ve Vegas (2013) 

Pár super hlášek od Morgana Freemana a hvězdné obsazení. Zbytek ale slabota. Režie bídná, příběh neoriginální a plný stálých klišé...Celkově nuda. Čekal jsem víc. Vidět tenhle film jednou bohatě stačí.

plakát

Thunderball (1965) 

Thunderball zde má docela solidní hodnocení, ale mně až tak s srdci nepřirostl a v rámci Conneryovek ho mám až na předposledním místě před Diamantama (Nikdy neříkej nikdy nepočítám). Po skvělém Goldfingerovi to tvůrci neměli vůbec jednoduché. Je zde přece jen slabší výprava a i přibylo i nelogičností. Podvodní pasáže jsou na mě až moc dlouhé, což nakonec vede ke zbytečně natahované minutáži. Nezaujal mě ani úvodní song a záporák Adolfo Celi byl pro mě takovej nemastnej neslanej. Nebylo to z jeho strany špatný, ale mohlo být i lépe. Co naopak Thunderball nabídne měrou vrchovatou, tak to jsou Bond girls, kterých je hodně a všechny jsou nádherné. V tomhle směru Thunderball nemá konkurenci. Povedly se i pěstní souboje a některé scénky v rehabilitačním zařízení. Žraločci v bazénu taky dobrý. Pobavily mě i některé hlášky typu: "Chodíte sem často?" Dávám 3 hvězdy.

plakát

Lída Baarová (2016) 

Napíšu to stručně. Kritika přitroublejch kritiků na tenhle film patrně vychází ani ne tak z toho, že by ten fim za nic nestál, ale z toho, že to natočil režisér, kterej pro ně není kádrově přijatelnej. Dle mého názoru tohle Renčovo dílo není vůbec tak špatný, jak leckteré komentáře tvrdí. Ano, je to semtam přehnaný a i některé obsazení mi nepřišlo zrovna ideální (začíná být přemádlováno, souhlas), ale co se týče hlavních rolí, tak s tím nemám sebemenší problém. Pauhofová, Markovicz, Stašová, Huba, Kříž - v žádném případě to nebyla trefa mimo terč. Nevadilo mi ani předabování. Za mě tedy nějakých 60%. Už se těším na komentáře typu - No jo, to mělo vysokou návštěvnost jenom pro to, že jsme národ oveček a lidí bez vkusu. Houby, v kině už jsem byl na mnohem větších katastrofách. Tohle není veledílo, ale rozhodně ne propadák a když by se mě někdo zeptal na názor jestli na to jít či nejít, tak odpovídám to první.

plakát

Goldfinger (1964) 

Zcela právem je tato Bondovka hodnocena jako jedna z nejlepších z celé série (zde na csfd dokonce nejvyšší procentové ohodnocení ze všech). Je to pro to několik důvodů. Důležitý je už samotný originální příběh s dábelským plánem na znehodnocení zlata. Dále zde vystupuje charizmatický Goldfinger a jeho poskok OddJob, což je spolu se Zubem možná vůbec nejlepší řezník ze všech dílů. Všechny Bondgirl jsou zde zatraceně atraktivní a velký prostor taktéž dostanou konečně vychytávky oddělení Q včetně představení Aston Martina. Skvělá je i hudba a hlavní song Shirley Bassey. Hláškuje se zde o stošest a prim hraje hlavní záporák a jeho notoricky známé: "Ne pane Bonde, očekávám, že zemřete." Taktéž délka filmu mi v éře Conneryovek vyhovuje, jelikož třeba u Craigovek mám pocit, že to je až příliš nastavovaný. Plný počet je zde tak zcela zasloužený, protože tenhle díl má všechno, co má správná Bondovka mít. Čím více se na staré Bondovky vždy po roce podívám, tím více mi přijde, že zrajou jak víno a mají v sobě kouzlo, kterým ty novodobé zatím nejsou tolik zasažené.

plakát

Přepadení v Pacifiku (1992) 

V rámci Seagalovek společně s Těžko ho zabít asi nejlepší dílo. Steven ve vrcholné formě a navíc ve slušivém kuchařském úboru. Film má originalitu a kouzlo, což je zapříčiněno i datem výroby, kdy Seagal teprve pronikal mezi hvězdy. Co potěší, tak jsou oba hlavní záporácí. Jak slizák Gary Busey tak bejvalej agent a jeden z mých oblíbenců Tommy Lee Jones.

plakát

Hospoda (1996) (seriál) 

Typicky české a typicky hezké se všemi přednostmi i chybami. Skvělé díly střídají slabší. To samé platí u dialogů a hlášek, ale dohromady to vystačí na slušnou oddychovku a příjemně strávenou půlhodinku, což je tak akorát. Navíc tvůrci věděli, kdy seriál ukončit. Herecké výkony až na prkenného Goliáše a semtam nepřirozeného Menzela s Kanyzou jsou bezchybné. Těžko říct jestli více vypíchnout hláškujícího Petra Nárožného, vtipálka Ladislava Potměšila nebo geniálně ztvárněného notora Babulu Tomáše v podání pana Poloczka. Za mě by asi ale o malinký kousek vyhrála role Václava Knopa, jelikož jeho pan domácí Jonáš prostě neměl chybu. Co si budeme povídat, v rámci porevoluční éry jedno z toho nejlepšího, co se povedlo natočit. To není sice příliš pozitivní zpráva, ale je to holý fakt. " Paní Jirásková, nevíte, kdo by koupil brusle?"