Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (36)

plakát

Jan Žižka (2022) 

Myslím si, že Jan Žižka si zaslouží mnohem více než 2h. pobíhání po lese a dělání bůh ví čeho... I kdyby se film natočil na přeskáčku a pojednával o nejdůležitějších milnících života, tak bych se jednalo o lepší historický film než tohle... Za mě velké zklamání...

plakát

1883 (2021) (seriál) 

Nádherně zpracovaný seriál pro milovníky dob objevování Ameriky, kovbojů. Nečekejte klasický western, jedná se putování z bodu A do bodu B, děj je samozřejmě plný zvratů o emoce není nouze. Vyprávění seriálu dcerou hlavního hrdiny je úžasné, dlouho se mi nestalo abych při pouhé hudbě,obrazech a vyprávění zůstal uvězněn kdesi mezi svou realitou, seriálem a fantazií. Je to drsné, smutné,ale zároveň reálné. Při posledním dílu jsem se slzám neubránil a musím říct ,že Sheridan opět jako u Yellowstone vsadil na kvalitní casting, hlavní manželské duo to spolu táhne i v reálu,takže jim ty city i věříte a navíc country zpěváci? Mažou si naše současné "herce"" na chleba. Sam Elliott je také úžasný... Po shlédnutí dvou seriálů od Sheridana se skromně hlásím k jeho fanouškovské základně.

plakát

Yellowstone (2018) (seriál) 

Zkusil jsem a nic od toho nečekal, mám rád přírodu, vůni ranní rosy a lesa a podle obrázků to vypadalo zajímavě. Costner je výborný, šéfuje tam tomu a sedne mu to, má povedené děti, už ze začátku jde vidět že jsou to spratci, ještě aby ne s takovým majetkem co? Kevin jim to ale nedá za nic, musí se činit a makat v jeho prospěch. Kelly Reilly je fakt ostrá a zahrála to skvěle, je to typ ženský, která každého chlapa zničí, až na jednoho-ale toho má ráda, asi? Na seriálu se mi ještě líbí banda cowboyů co chrápe na ubikacích-správní řízci, soundtrack stylizovaný do prostředí, drama momenty a Costnerovo rozjímání se nad fotkami s whisky v ruce, občas řekne moudra s kterými se ztotožňuji. Tohle se povedlo, řekl bych že to je to nejlepší v čem jsem Costnera viděl a začínám být jeho fandou. Texaskej přízvuk je nejvíc a být kovbojem by nemuselo být tak špatný. Momentálně jeden z nejoblíbenějších seriálů, uvidíme co bude dál. PS: po shlédnutí všech dostupných dílů zvyšuji na 5 hvězd, seriál mi utknul v paměti a po delší pauze můžu říci,že byl pro mě zásadním počinem.

plakát

Warrior (2011) 

Pro mě nejdůležitější film během dospívání, kdy člověk hledá sám sebe a má potřebu na sobě zapracovat. Pro lidi co dělali nebo dělají bojové sporty je to povinnost. Nádherný příběh o bitkařské rodině, o tvrdých chlapech a sportu, který je momentálně fenoménem, troufám si říct že v roce 2011 ale nebyl. Tom Hardy v neskutečné formě, kterou mu může každý, kdo na sobě pracuje závidět, Edgertonovi to taky žeru, je to prostě sporťák a ne každý bijec v UFC je hora svalů-o tom MMA není, Nolte v roli otce a trenéra neskutečný-brečel jsem u některých scén. Celou atmosféru filmu dokresluje úžasný soundtrack, poznal jsem tam The National, dávají tomu říz. Zápasy vypadají fakt jako bitky v oktagonu, samozřejmě je to trošku přibarvené pro efekt, ale i takové momenty se v tomto sportu vidí. Konec mě rozsekal nejvíc, emocemi to tam hraje krásně, takto se točí drsné drama o chlápcích, kteří si prochází nelehkou životní situací.

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

To je mi svět, povinnost pro všechny fanoušky fantasy, k tomuto asi bylo vše řečeno a každý tento skvost zná...Poslední série nejhorší, ale za mě nebyla tak katastrofální, protože mám rád drama. Martin vytvořil nový legendární svět, který v hlavách nerdů zůstane ještě delší dobu.

plakát

Perníkový táta (2008) (seriál) 

Dlouho jsem tomuto seriálu odolával kvůli názvu a odporu k drogám a ejhle první díl začíná záběrem na karavanovou varnu, vypnul jsem to, protože drogy ne-hnus, čau. Dal jsem si rok pauzu a znova to zkusil, v půlce opět vypnul, o půl roku později jsem si řekl. že seriál o vaření drog nemůže mít takové kladné hodnocení a chtěl se přesvědčit co na tom každej má. Zvládnul jsem to, první díl jsem zvládnul a pak jsem se už jen vezl....Tohle není seriál pouze o vaření perníku, je to velodrama, je to kua srandovní občas, je to akční a cool, je to emočně strhující.....Tohle je seriál s velkým S, herecké výkony na top úrovni, přeměna Waltera z joudy na hovado je tu vystiženo fakt dokonale, nemusí se o tom ani v seriálu mluvit, jen se na to koukat... Všechno na tomto seriálu je úžasný, kamera, soundtrack, herci, prostředí...Ze všech dílů mě nudil jeden jediný a při druhém sledování jsem jej už skipnul, ale to se dá tomuto masterpiecu odpustit. Víc takových seriálů.

plakát

Pustina (2016) (seriál) 

Tleskám. Podle mě se jedná o nejlepší CZ seriál, který kdy byl. Životní role Duška, Nohy a Benoniho...Gregor byl také skvělý a člověk až do posledního dílu netušil, co si o něm má myslet. Úžasná hudba, kamera a celkově celá mrazivá atmosféra celého seriálu by měla být oceněna... Jen je mi líto, že podobných skvostů nevzniká více a prostor v ČR dostanou další seriály, které jsou naprosto nesrovnatelné kvalitou i obsazením.

plakát

Vikingové (2013) (seriál) 

Hodnotím po shlédnutí všech dílů... Vikingové jsou super odreagováním, pokud jste fanoušci krvavých bitek, perverzních scén a vousů, pak se Vám seriál bude líbit. Dal bych 5 hvězd, ale poslední dvě série mě občas nudily, nechoval jsem nejspíš dostatečné sympatie k synům Ragnara (výjimka je snad Ubbe, který jako by z oka otci vypadl). Pokud jste ale fanoušci Skandinávie, vousatých bitkařů a severských žen, tak Vás seriál osloví... Nejvíc mi k srdci přirostl Bjorn, jehož animalistický zjev v tomto seriálu bude dlouho v mé hlavě (ten týpek vypadá opravdu děsivě), a také Floki (i když jsem toho týpka ze začátku vůbec nemusel), který sice stále zůstane blaznem, nicméně zanechal za sebou odkaz, který utkvěl aspoň v mé paměti a určité osoby si v něm najdou něco podobného jako já 🙂 Trošku mě zamrzel prostor, který dostal Ivar, při některých dílech jsem měl chuť seriál vypnout (může se však jednat o mou nesympatii k herci, ač se mohlo jednat o účel scénáristů). Troufám si však říct, že na dominantní pohled Ragnara i Bjorna, svůdné oči Lagerthy, pokorné oči Flokiho, vychcaný pohled Haralda a na celkově celkový dojem vikingské éry pravý fanoušek jen tak nezapomene. To je konkrétně pro mě ten důvod, proč mě bude severská mytologie i jeho obyvatelé přitahovat nejvíce ze všech kultur, ač jsou skutky všech historických postav určitě trošku přibarvené, nebo ne? Toť otázka, kdo ví co naši předkové zažili? 🙂

plakát

Warcraft: První střet (2016) 

Pro mě jako hráče Wow tohle byla povinnost a rozhodně film splnil očekávání. Nádherné postavy orků, lokace ze hry, reference ke hře, hlášky, murloc :D Jediné co bych vytknul byly drobné odbočky od lore hry, ale chápu že na plátně to vypadá lépe, takže neubírám na hodnocení. Doufám, že se jednoho dne dočkáme filmů o Thrallovi, Arthasovi, Illidanovi, kteří formují celé toto dokonalé univerzum.