Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Pohádka
  • Akční

Recenze (46)

plakát

Akumulátor 1 (1994) 

Na tento kultovní film jsem se docela těšila, nicméně po shlédnutí jsem byla poněkud zklamána. Zezačátku to bylo super - spousta triků a skvělých nápadů, vypadalo to malinko na poněkud alternativnější a zábavnější film, než ta nudná romance obzvláštěna motivem televize kterak energii vysávajícího média. Navíc jsem měla utkvělý pocit, že jsem toto téma už někde zpracované viděla. Pak jsem si uvědomila, že to asi bude realita. Zkrátka pár vtípků a vizuálních nápadů neoriginální scénář nepozvedne.

plakát

Ave, Caesar! (2016) odpad!

Tak tohle bylo hodně, hodně špatné. Vlastně bych mohla dát hvězdičku za kostýmy a za spaghetti rodeo, ale ten film si to nezaslouží.

plakát

Byl jednou jeden polda (1995) 

Narozdíl od americké "předlohy", která je je jen trapná, tato česká verze je i dost vtipná. Po X letech jsem se na BJJP dívala jako na čistou oddechovku a moje nízké nároky splnila bezvadně. Navíc spousta skvělých českých herců ho svým hereckým výkonem povyšuje na solidní komedii. Ladislav Potměšil září a jeho oscilace mezi jednodušším policajtem a těžkým machrem je jedinečná. Nejlepší je ale Miroslav Moravec!

plakát

Byl jednou jeden polda II - Major Maisner opět zasahuje! (1997) 

Že bych byla shovívavější po tom, co mě potkalo to neštěstí a viděla jsem kus Kameňáku? Jasný, že je dvojka v podstatě blbost, ale skvělé herecké výkony (až na Sypala, to už přehnali, ale aspoň nemá tak hnusné zkažené zuby jak v jedničce) a pár dokonalých hlášek z ní dělají super film třeba k žehlení. A promovaný psycholog Kudláková je vykreslená fakt skvěle. -"Každý čestný muž by se na tvém místě zastřelil. Viď, René, že by ses zastřelil?"- -"Já se budu vdávat. On je letec!"-

plakát

Co děláme v temnotách (2014) 

Naprosto skvělá oddychová komedie s morálním ponaučením aneb kdo chce s vlky žíti, musí s nimi výti. U některých scén jsem přímo brečela smíchy a oči jsem si zakrývala snad jen u dvou, tudíž to zvládne i divák v horrorech si nelibující. Ale varuji, že na hranolkách už si nikdy tak nepochutnáte!

plakát

Červený trpaslík (1988) (seriál) 

Nevím, co bych ještě měla dodat k této kultovní klasice. Nemám ráda scifi a přesto je RD jedním ze seriálů, jehož díly si pouštím kdykoli, napřeskáčku, který často hláškuju a prostě miluju včetně všech postav. Nové série už mě tolik neberou, možná i proto, že hodně dělá výborný český dabing. Nejoblíbenější postava? Určitě Kryton! Teda, možná Kocour... Co blbnu, myslela jsem Hollyho! Nebo Holly? :-) --- "To nejsou moje trenýrky. Tyhle jdou ohnout!" --- "Krytone, jsou mrtvé!" "Vy jste lékař?" --- "Proboha, za tři dny mám rande! To abych se začal připravovat!"

plakát

Deníček moderního fotra (2021) odpad!

Uznávám, možná je odpad trochu silné hodnocení, ale já nemohla jinak. Ne že bych od filmu měla přehnaně vysoká očekávání - ale vzhledem k dobrému výběru herců a očividně vysokému rozpočtu jsem čekala, že to bude mít aspoň nějakou úroveň. No, nemělo. Wannabe světovost z toho stříká na všechny strany, nevěřím ani Mádlovi jeho nevázanost, ani Rambinu kariéristku, celé je to povrchní a na efekt bez jakéhokoli hlubšího odhalení toho, co třeba mohou hrdinové opravdu prožívat (v tomto bod za Tomicovou a Malého, ti byli opravdu autentičtí). Celou dobu jsem přemýšlela, jestli to režisér vážně nezamýšlel jako parodii a teď se pochechtává, jak si z nás všech vystřelil.

plakát

Děti nikoho (2022) 

Tragikomedie o tom, jak se jeden chlápek, který se nevyzná ve vnějším světě, snaží zachránit své svěřence bez naděje na úspěch. Film otvírá mnoho témat a otázek. Například - do jaké míry jsou mladiství odpovědní za své činy? Vyrůstali-li v dysfunkční a násilnické rodině, není divu, že neznají jiné řešení problémů, a jejich přeučení je na dlouhé lokte. Špatný start do života se těžko napravuje. Světice Margalit se o to přesto snaží a dává šanci i klukům, nad kterými jiní už zlomili hůl. Jí i sociální pracovnici záleží na blahu dětí, naneštěstí ta druhá přichází, právě když první odešla. A pak tu máme establishment, kterému nejde o nic jiného, než vydělávání peněz. A proti tomu se bojuje hodně těžko... Příběh je vyprávěn s typickou izraelskou přímostí a bez příkras, přesto s hlavními hrdiny soucítíme a fandíme jim i ve chvíli, kdy je jasné, že kolem sebe spletli nerozmotatelné klubko problémů. I když je film plný izraelských reálií, věřím, že podobné příběhy se odehrávají na celém světě a vždy po nich zbyde divná hořkost v srdci. Shlédnuto v rámci festivalu Kolnoa 2023.

plakát

Dexter (2006) (seriál) 

První díly mě vůbec nebavily. Pak mě to docela chytlo, první série s Brianem pro mě byla nejlepší. V druhé sérii jsem fandila Doaksovi, aby toho debila Dextra dostal. V průběhu dalších sériích se nejenže stupňoval můj odpor k Dexíkovi, ale začala jsem nenávidět i ostatní postavy. Všichni totální křiváci, nakonec i té Debře definitivně přeskočilo. Jediná pozitivní postava pro mě byl Batista, sympaťák a správňák od začátku do konce. A velmi se mi líbil i syn Toma Hankse, měl parádní roli. Nakonec jsem se na seriál ani nedodívala, protože mě štvalo, že Dexter zůstává stále naživu a ničí životy všech okolo. Ale jako prokrastinace při učení mi to na jistou dobu stačilo.

plakát

Díra u Hanušovic (2014) 

Krátce: To bylo blbé. Dlouze: Krobot je možná vynikající divadelní režisér, ale seriál Čtvrtá hvězda byl bohužel víc trapný a sprostý než vtipný. Díra u Hanušovic je pak už jen sprostá... a možná občas, když se hodně snažíte, i vtipná. Nemůžu se ubránit srovnání se Slámovýma Divokýma včelama, jak prostředím, tak podobnou výpovědí o beznadějnosti života kdesi u hranic a hlavně výbornou Táňou Vilhelmovou (jediná světlá stránka filmu). Jenže Krobotovi chybí grácie, nadhled a slušnost. Zápletka se "štěstím" Jaruny, záměrně postavená do kontrastu s osudem její sestry, byla skoro stejně pitomá jako ty holky, co celou dobu filmu chlebárnu nezavřely.