Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Pohádka
  • Akční

Recenze (46)

plakát

Domácí péče (2015) 

Alenka Mihulová je krásná baba a naprosto nedostižná herečka, Bolek jí velice zdatně sekunduje, ale na nich film stojí a padá. Takže to máme dvě hvězdy a třetí je za konečně uvěřitelné moravské reálie a muziku. Víc tomu asi dat nemožu, protože už mi to nepřijde ani jako film, ale jako ta realita, které kolem sebe vidím bohužel víc než dost.

plakát

Don Jon (2013) 

Od dob 500 dní se Summer zbožňuju Josepha Gordona-Levitta. Tento vskutku JEHO film mě mile překvapil, protože nejenže hraje dobře, ale snímek je i dobře zrežírovaný a námět dobře napsaný... Až na cca posledních pět minut. Ty mě poněkud zklamaly, protože ty vysvětlující monology nejsou věc, co bych ve filmu vítala. Ale budiž. Fakt jsem se bavila a co mi přišlo nejlepší, že žádná z těch postav nebyla vyložená svině, aneb jak v mnoha povrchních příbězích - jeden je malý, druhý velký... Nene. Všechny postavy byly naprosto ze života, chovaly se (ve svých mezích) přirozeně a stejně se z toho dala vymyslet fajn zápletka. Prostě dobrej exkurz do americké nižší střední třídy.

plakát

Falešní poldové (2014) 

Perfektní oddychovka! Chemie mezi dvěma kamarády Justinem a Ryanem, pardon Changem a strážníkem O'Malley, funguje naprosto dokonale, takže pobaví i ty průměrné gagy, nicméně je pořád dost i těch opravdu povedených. Výtku samozřejmě musím mít k manipulaci se zbraněmi aneb vlítnout s napodobeninou pistole mezi ozbrojené mafiány, kteří naopak nechají ve skladu nabitý samopal, to chce opravdu hodně naivity, něčemu takovému uvěřit :-) A naopak chválím (opět) geniálního Andyho Garcíu, který ještě nikdy nebyl tak sexy, jako s šedivým plnovousem!

plakát

Harry Potter a Ohnivý pohár (2005) 

Jsem typickou zástupkyní generace HP, proto samozřejmě uctívám Kánon a hejtuju filmy. Postupem času jsem zvládla vyrovnat se s tím, když něco nebylo natočené přesně podle knih, pokud to ovšem bylo dobré. To není případ 4. filmu. Nechci vypisovat všechny věci, co se mi nelíbily, to by bylo nejméně na disertační práci, tak vypíchnu jen to nejdůležitější. Scéna s drakem - jako šou dobrý, reálně pěkná blbost - Brumbál by určitě nechal uletět draka mimo dohled a ještě ho nechal ničit hrad. Viktor Krum vypadá, kulantně řečeno, dost nedůvtipně na účastníka nejprestižnější studentské soutěže. Úkol v bludišti kompletně odfláknutý, vezmeme-li v potaz, kolik cool kouzelnických tvorů se do něj dalo propašovat. Spousta rádoby vtipných trapností aka fretka v kalhotách... Atp atd... Takže hvězda za Madame Maxime, hvězda za Alana Rickmana, který, přiznejme si to poctivě, má na svědomí masovou oblibu syčáka Snape napříč pohlavími a generacemi, a nakonec hvězda za Davida Tennanta. Jo vlastně, tak tu zase strhávám, protože tam nebyl dostatečně dlouho.

plakát

Hastrman (2018) 

Jeden z nejlepších českých filmů, který jsem za poslední léta viděla. Po dvojím shlédnutí jsem přečetla i předlohu Miloše Urbana a musím říct, že pan Havelka z ní naprosto geniálně vytáhl ty nejzajímavější motivy a vytvořil z nich film s vlastní specifickou atmosférou a příběhem. Láska a obdiv k přírodě, ztvárnění venkovského života, který je prostý a nezkažený jen na první pohled, prolínání katolických obřadů s pohanskými, lidové písničky, jemně ironický humor... Hastrmanův svět mě pohltil.

plakát

Heavy Trip (2018) 

Naprosto dokonalý film. Úžasná finská atmosféra, milí kluci a geniální titulní skladba. Chlámala jsem se od začátku do konce. Ba co chlámala, smíchy jsem brečela. Doporučuji všem, kdo mají smysl pro nadsázku, soucit se soby a pokud už vyrostli z věku, kdy pro ně hudba znamená vše, tak si na to aspoň ještě pamatují ;-)

plakát

Inland Empire (2006) 

Nemám ráda dlouhé filmy. Jak je nad dvě hodiny, hodně přemýšlím, jestli do toho půjdu. U IE jsem se na stopáž zapomněla podívat a když jsem v čase 1:45 ospalá a znuděná zjistila, že to má proboha trvat další více než hodinu, už jsem byla doopravdy na prášky. Nakonec na etapy dokoukáno. A bohužel. Čekala jsem ono "cvak", kdy aspoň částečně pospojuji některé dějové linie a budu moci přemýšlet, jak by to celé mohlo pasovat dohromady (nad Mullholand Dr. už takhle přemýšlím asi deset let:-), a ono nic. Zajímavé okamžiky by se sice našly, ale trošku bych to přirovnala k nudnému pátečnímu večeru u televize, kdy přepínáte z programu na program, sem tam narazíte na něco, co vás zaujme, a po chvíli zas přepnete dál. A rozhodně na to nebudu koukat znovu, protože tři hodiny se zvládnu nudit i lépe. Dvě hvězdy za Lauru Dern, vizuální stránku filmu a odvahu všech zúčastněných.

plakát

Jak ukrást Venuši (1966) 

Naprosto dokonalá komedie, která má všechno, co jen lze od inteligentního oddechového filmu očekávat - napínavou zápletku; vypracované kostýmy; přitažlivé prostředí pařížské vyšší vrstvy, prodchnuté uměním; vtipné hlášky; rajcovního Petera O'Toola, v jehož modrých očích by se zcela dobrovolně nechala utopit každá žena; křehkou a přitažlivou Audrey Hepburn, jejíž laní oči směle konkurují těm O'Toolovým. Navíc děj dokonale podkreslující hudba Johna Williamse! Samozřejmě ve filmu je i pár snadno odhalitelných škobrtnutí, které ale blahosklonně odpouštím, protože tohle je prostě klasika, kterou si můžu pouštět stále dokola a znovu a znovu se skvěle bavím! (Lepší dabing je podle mě ten, který dělala Nova - s Laurinovou, Štěpničkou a hlavně geniálním Přeučilem!) - "Vy máte být ve vězení a já v posteli!"

plakát

Jentl (1983) 

Feministické téma je super a v nejen židovském světě možná víc aktuální, než by bylo zdrávo. Výprava úžasná, hercům role padly na tělo, ta závěrečná hádka Anshela/Yentl s Avigdorem je nabitá emocemi. Ale ty písničky to "kazily", až na tu s předsvatebními přípravami vůbec neposunovaly děj dopředu ani nic nesdělovaly, no, můj šálek čaje to nebyl a ten konec to dorazil, takže tři hvězdy.

plakát

Kamenné srdce (2016) 

Není to jednoduchý film a vzhledem k délce jsem byla připravena, že když mě to nechytne, tak se nebudu nutit to dokoukávat. Ale chytlo mě to hodně. Islandská příroda je úžasná a scény s jezírkem nebo vybíráním vajíček ji představily v tom nejkrásnějším pojetí. Zároveň byly ale realisticky ukázány ty odvrácené stránky života na polosamotě. Všichni ví o všech všechno, drbou se zleva zprava, ale rodině s otcem-násilníkem se nikdo nepřetrhne pomoc - a jak taky? Problémy dospívání, vztahy s vrstevníky i vlastní rodinou jsou někdy jak na houpačce, to je život. Celý film je ve své poetičnosti vlastně hodně realistický. Stejně jako ty kritizované scény ve tmě. První sbližovací milostné pokusy se totiž za plného světla a s full makeupem odehrávají leda v amerických filmech :-)