Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (109)

plakát

Devátá brána (1999) 

Absolutně nepochopený film, který je cílen jen pro vyvolené. To je jedním z jeho mnoha kouzel. Víc rozepisovat nechci. Buď je to pro vás, nebo není. Čím méně nás bude, tím je toto geniální umělecké dílo hodnotnější. Zdejší komentáře nechápavců a nevzdělaných ignorantů prahnoucích po kolotočářství jsou vyloženě k smíchu :D raději jděte o dům dál :)

plakát

7 pádů Honzy Dědka (2012) (pořad) 

Na Honzu Dědka se díváte kvůli konkrétním hostům. Pan Dědek není moc vtipný, ani charismatický, ale na druhou stranu je to solidní člověk. Hosté dostávají velký prostor, což je od Dědka dobrá taktika. Jasně.. Kraus je Kraus, ale já bych tyto dva pořady nesrovnával. U Krause jde spíš o klasickou show, tohle beru víc jako rozhovory.

plakát

Grand Prix (2022) 

Ve výsledku jsem spokojený. U nás nevznikají moc dobré počiny (je jich málo), proto se tady dají určité chybičky odpustit. Film je nutno brát jako odlehčenou road movie komedii, kdy jen vypnete mozek a pak budete spokojeni. Kozub se zde stará o jeho klasicky bláznivý humor, což oživuje typicky české “tragikomické” dialogy, kdy jsou postavy buď looseři, nebo zm*di, jak je u nás zvykem i v reálu. Párkrát jsem se dobře zasmál (hlavně díky Kozubovi), Ferro hraje typicky troubu, ale jde mu to a Hádek nesympatického čecháčka. Herecké výkony teda fajn a já se na české poměry bavil. PS: Tatiana Dyková tu roli fetky zvládla velmi přesvědčivě. :D

plakát

Highlander (1986) 

Nadhodnocený film, který nezestárl dobře. Dobře si vzpomínám, že už jako mladšímu na mě film nedělal moc dobrý dojem a po těch dlouhých letech se to jen zhoršilo. Přehrávající herci, trapné souboje, často nesmyslné věci okolo děje, ubohá tréninková část, kdy Lambert jen párkrát máchne mečem atd atd. Hlavními plusy jsou  Sean Connery (který je tam ale stejně jen chvíli), hudba od Qeenů, skotská příroda a samozřejmě nostalgie. V dnešní době je ve zvyku dělat remaky - často i na poměrně nové filmy. Pokud si něco zaslouží remake, je to podle mě právě Highlander.

plakát

Late Night with the Devil (2023) 

Zajímavě pojatý retro horor, který baví natolik, že ta hodina a půl uteče jako nic. Skvěle zahraná hlavní postava (dlouho jsem si říkal, kdy tento herec dostane výraznější roli), zajímavý námět, fungující a dobře vypadající retro s nahlédnutím do zákulisí pořadu - všechno se odehrává “živě” a máte pocit, že jste toho součástí. Hororových prvků není tolik, výrazněji přijdou až později, ale jsou fajn. Film mě dost bavil a v tomhle hororovém suchu, kdy vychází samé podprůměrné snímky je tohle hodně svěží vánek, který si zaslouží pozornost. 75%

plakát

Fallout (2024) (seriál) 

Seriál je dost nadhodnocený, tím ale nemyslím, že je špatný. Určitě je to jedna z nejlepších herních adaptací, ale má spoustu much, které je očividně většina lidí ochotna přehlížet. Než napíšu klady, tak pár věcí, co mě iritovalo.. Max je hrozné nemehlo, poj*ebe, co může a má u toho tupý výraz - celou sérii. Postavy se často chovají, řekněme, zvláštně. Po kompletním zhlédnutí můžu říct, že celková myšlenka jako taková je napsaná dobře, ale scénář jednotlivých epizod je chvílemi horší, než bych od Nolana čekal, jednoduše řečeno.. za celou sérii se toho nestane nějak extra moc zásadního, epizody jsou často zbytečně roztažené, akce je poměrně málo a je znát taková ta “výplň”. Taky bych si seriál představoval méně barevný a více drsnější a temnější, ale Bethesda asi chtěla jít jinou cestou. Tak.. a teď klady. Hlavním kladem je rozhodně Walton Goggins, který hraje skvěle, jak je už zvykem, a všechny scény si krade pro sebe, stará se o většinu zábavných a nejlepších scén, taky o většinu krve. Kyle MacLachlan opustil černý vigvam v Twin Peaks a oblékl ocelový bojový oblek - hrozně cool vidět! Poslední epizoda v topu. Nejvíc akce, nejvíc odpovědí na otázky a skvělá příprava na druhou sezónu. Seriál si i přes své mouchy dokáže udržet pozornost, což je dobře. Je fajn, že se tu penězi nešetřilo a proto je i cgi až na pár výjimek celkem dobré. Upřímně a narovinu.. seriál je overrated. Realisticky je první sezóna tak na 75-78%, když zvážím všechno. Výsledek je to nadprůměrný, takže dobrý. Sám jsem od seriálu očekával další propadák jako Prsteny moci. Když ale vyšly první recenze a hodnocení bylo od lidí i od kritiků přes 90%, tak jsem se nechal tzv. vyhajpovat a čekal jsem něco víc. To jsem ale nedostal. I tak bych seriál doporučil všem, i bez znalosti herní série. Jen nemějte přehnané očekávání na základě recenzí, ne vždy je to na místě a lepší neočekávat nic a být příjemně překvapen, než se nechat přehajpovat a pak zakusit hořké zklamání z nenaplněných představ.

plakát

Hrozba smrti (2024) 

Prostě jsem se skvěle bavil.

plakát

Menu (2022) 

Po druhém zhlédnutí přehodnocuji ze 4 hvězd na 5. Je to hlavně díky skvělým hereckým výkonům v čele s Ralphem Fiennesem a Anyou Taylor-Joy, která je už nějakou dobu mojí nejoblíbenější herečkou své generace. Satirický snímek s přesahem, který je spíše o stupňování napětí, kdy se znepokojující situace stupňují a téměř každý z hostů (až na jednoho) se bojí, co přijde dalšího. Je to originální nápad, který si drží divákovu pozornost až do finále, které je skvěle vymyšlené a hlavně zahrané. Je to jeden z těch filmů, který si v průběhu života rozhodně pustím ještě mnohokrát. Chápu, že tenhle film nedokáže ocenit každý, přece jen konzumní společnost je zvyklá na úplně jiný koncept, ale já ho všema deseti doporučuji každému, kdo má rád skvělé herecké výkony a rád si po zhlédnutí o snímku hlouběji popřemýšlí. Dalo by se toho napsat ještě hodně mnohem, více dopodrobna, ale lepší je si film pustit a udělat si vlastní názor.

plakát

Přišla v noci (2023) 

Totálně nadhodnocený film o ničem. Herci slušní, bába otravná. Horor? Ani omylem! Hororové prvky? Absolutně žádné. No a co, že je to lehce bizarní? V dnešní zvrácené době je tohle jen chabý, nudný a typicky český pokus o “něco”. Schválně říkám “něco”, protože s tímhle koncem, jaký film má, je to jen nic a ztráta času. Nechápu lidi, co si tu nad tím vyloženě h*ní.. Není to dostatečně bizarní, ani dostatečně divné, ani vubec vtipné a už vubec ne hororové. Doufal jsem, že to holčina ke konci už nevydrží, přepne jí v hlavě a vezme situaci do svých rukou a aspoň uvidíme nějakou krev, nějaký zvrat.. cokoliv. Jenže na konci se nestane absolutně nic. Tohle, že má být nějaké filmové překvapení? To si ze mě už děláte srandu… vy rádoby intelektuálové.

plakát

Nech svět světem (2023) 

Film měl hezky našlápnuto, ale bohužel je natočený polovičatě. Celou dobu se vás to snaží napínat, aby film skončil a vlastně se ve finále vůbec nic nestalo. Tohle prostě MĚLO dopadnout jinak. Jako divák moc nevím, co bych z toho všeho měl mít. Jasně, je tam nějaký přesah a donutí to člověka přemýšlet (protože co jiného dělat, že?), ale stačí to, aby si film obhájil svou stopáž? Rozhodně ne. A mimochodem.. Julii Roberts už prosím ne.. vypadá fakt strašidelně a hodila by se spíše do nějakého psycho hororu jako vyšinutá magorka. Kontroverzní názor? No. A. Co.