Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Zajímavosti k filmům (9)

Problém tří těles

Problém tří těles (2024) (seriál)

Billionář Lin Qi chtěl převést čínský sci-fi román „Problém 3 těles“ do globálního hitu, pracoval s Netflixem a tvůrci Hry o trůny (od r. 2011). Bohužel nedožil se premiéry, když byl otráven kolegou v Šanghaji v roce 2020. Tento kolega, Sü Jao, 43letý bývalý manažer Linovy společnosti, byl v březnu 2024 soudem v Šanghaji odsouzen k trestu smrti za Linovu vraždu. Lin Qi vlastnil práva ke knižní předloze pro zfilmování.

Tetris

Tetris (2023)

Ve filmu vidíme scénu, kde Saša (Sofja Lebeděva) v hotelu políbí Henka (Taron Egerton) a později se zjistí, že to nastražili Sověti, aby mohli Henka vydírat. Ve skutečnosti se tohle nestalo.

Tetris

Tetris (2023)

Ve filmu za Akemi Rogers (Ayane Nagabuchi) přišli ruští velvyslanci v Japonsku s výhružkou, aby se manžel vrátil domů. Ve skutečnosti se tohle nikdy nestalo.

Tetris

Tetris (2023)

Ve filmu dvakrát zazní píseň „Holding Out for a Hero“, a to ve dvou různých jazykových podobách – v japonské a ruské verzi. Japonská verze zazní v čase 00:13:33 a ruská verze zazní v čase 01:00:41.

Fabelmanovi

Fabelmanovi (2022)

Od Stevena Spielberga prarodiče z otcovy strany byli emigranti z Ukrajiny. Ve filmu to obrátil, kdy prarodiče z matčiny strany byli emigranti z Ukrajiny.

Most špiónů

Most špiónů (2015)

Ve scéně, kde je jednání u pana Vogela (Sebastian Koch), si nechá James Donovan (Tom Hanks) nalít drink. James Donovan se napije a sedne si. Skleničku s drinkem položí na stůl. Pak je záběr na pana Vogela. Poté je znovu střih na Jamesa Donovana a jeho sklenička s drinkem je prázdná a chtěl by další. Přitom není nikde vidět, že by James Donovan při rozhovoru znovu napil.

Warcraft: První střet

Warcraft: První střet (2016)

První scéna, v níž se chystá bojovat člověk proti orkovi, je adapce z intra videa "Wacraft 3: Reign of Chaos".

Země zítřka

Země zítřka (2015)

Společnost The Walt Disney přinutila pořadatele Tomorrowland festival přejmenovat festival v USA na TomorrowWorld. Pořadatelé Tomorrowlandu festival vrací úder a tak podali k belgickému soudu návrh na zastavení distribuce filmu v zemích Beneluxu, protože společnost Walt Disney použila značku festivalu pro svůj film bez jejich souhlasu.

Hranice nemožného

Hranice nemožného (2008) (seriál)

Nejdražší epizodou má být údajně závěrečný díl celého seriálu.

Reklama