Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Zajímavosti k filmům (7)

Muži v naději

Muži v naději (2011)

Režisér filmu Jiří Vějdělek se objevil v závěru snímku v malé roli čísníka v kavárně MAX.

Cesta za horizont

Cesta za horizont (2009)

Hlavní představitel Guillaume Depardieu zemřel krátce po uvedení filmu na zdravotní komplikace, které se objevily právě při natáčení tohoto filmu.

S tebou mě baví svět

S tebou mě baví svět (1982)

Manžel Elišky Balzerové (která ve filmu hrála manželku Václavu Postráneckému) Jan Balzer byl nejen produkčním tohoto filmu, ale také si v něm zahrál. Poprvé hrál trpícího pacienta, kterého masíruje právě Eliška Balzerová, podruhé dubloval J. Satinského v těch scénách, kde se lyžovalo (museli ho kvůli autentičnosti vycpávat), protože pan Satinský neuměl vůbec lyžovat.

Hříšný tanec

Hříšný tanec (1987)

Taneční choreografii má na svědomí Kenny Ortega, který o dvacet let později režíroval trilogii Muzikál ze střední (2006, 2007, 2008), na níž také spoluvytvářel taneční choreografii a za kterou obdržel i několik cen (např. i jednu Emmy).

S tebou mě baví svět

S tebou mě baví svět (1982)

I když Pepíno a Dášenka prožívali ve filmu dětskou lásku, jejich herečtí představitelé se ve skutečnosti nesnášeli. Mimo záběry spolu nemohli být pohromadě, jinak se hned spolu prali.

Glee

Glee (2009) (seriál)

I když by mezi sboristy a jejich učitelem měl být rozdíl jedné generace, často to tak ve skutečnosti není. Například věkový rozdíl mezi představitelem Finna (Cory Monteith) a pana Schuestera (Matthew Morrison) je jen 4 roky.

Kajínek

Kajínek (2010)

V roli jedné z pozůstalých na pohřbu je možné spatřit JUDr. Kláru Slámovou, předobraz postavy advokátky Pokorové, kterou ztvárnila Tatiana Vilhelmová.

Reklama