Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Pohádka
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (1 823)

plakát

O slonovi, který chtěl kvést (1991) 

Střet s jedinci, kteří mají pocit, že našim přáním rozumí lépe než my sami, bývá nepříjemný. Tím hůř, pokud je naše přání komplikovanější, než bylo slonovo stát se rozkvetlou loukou.

plakát

Nebuďte mamuty (1965) 

Když už začínáte s oživovacími pokusy, podstatné je nepřestávat. Pak můžete vzkřísit třeba mamuta a začnou se dít věci.

plakát

Otýlie a 1580 kaněk (1965) 

Dobrý motivační film pro dítka, co se učí psát, aby se snažila nezasvinit půl bytu (třídy) inkoustem. U koho to takto zafunguje, ušetří své nervy výrazným způsobem. Ano, současná jednorazova pera nekaňkují, ale také nepřispívají hezkému rukopisu, takže cesta k psaní bez kaněk je plnicí pero a Otýlie pouštěná ve smyčce.

plakát

Rosa: Svatby na klíč (2015) (TV film) 

Výsměch osudu, když máte náladu na jednoduchou sladkobolnou romantiku a youtube vám nabídne tuhle zhovadilost. Ona to je minisérie? Tak to je ovšem výzva!

plakát

Letíme (2017) 

Na to, že je to nové, je to dost staré, co se týká řečených pravd a moralit (zdráhám se použít slovo poučení). Ze dvou skupin diváků patřím k těm, kterým internetoví holubi zábavní nepřišli. Mám obavu, že tří až pětiletí diváci, jimž je film určen, ty asi tři opravdu vtipné hlášky nepochopí.

plakát

O Matyldě s náhradní hlavou (1985) 

Pohádky pana Macourka s ilustracemi pana Borna jsme se ségrou jako děti milovaly. Nevím, jak tohle ocení nová generace, ale já se bavila znovu jak pětiletá.

plakát

Kráska a zvíře (2017) 

Příběh Krásky a Zvířete byl do filmu převeden už mnohokrát. Tentokrát Disney převedl kreslený film do reálu prakticky jedna ku jedné a navzdory řečenému, podařilo se vytvořit opravdu krásnou podívanou (i poslouchanou, ale to je divné slovo). Emma Watson byla půvabná Kráska a v žluté plesové róbě bych si troufla pro popis použít i slovo nádherná. Myslím, že být takováhle princezna, bude ještě dlouho pro všechny karnevaly snem každé malé holčičky.edit Včera to tu běželo dvakrát! a bylo jednoznačně řečeno:"Mám prostě ráda Krásku, víš?!"