Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Obsahy (3)

The Search for Animal Chin

The Search for Animal Chin (1987)

Chin, tajemný asijský mistr a zakladatel skateboardingu, se pohřešuje. Parta několika členů legendárního skateboardového týmu Bones Brigade se jej rozhodne najít. Tím začíná jejich dobrodružná cesta nejen za nalezením China, nýbrž jak se nakonec ukáže, za nalezením podstaty skateboardingu samého.

Stephen Hawking - Stručná historie času

Stephen Hawking - Stručná historie času (1991)

V roce 1988 vydal známý britský teoretický fyzik a kosmolog Stephen Hawking populárně-vědeckou knihu s názvem Stručná historie času. Tři roky po vydání Hawkingovy knihy natočil americký dokumentarista Errol Morris dokument, v němž se prostřednictvím členů Hawkingovy rodiny, chůvy z dětství, spolupracovníků a přátel dozvídáme řadu podrobností o jeho životě a práci. Dokument mapuje Hawkingův život od raného dětství přes studium na Oxfordu a doktorském studiu na Cambridge až po jeho dodnes trvající výzkum v řadě oblastí teoretické fyziky.

Gokukoku no Brynhildr

Gokukoku no Brynhildr (2014) (seriál)

Ryōta Murakami je nadaný středoškolák, který se již deset let snaží vypořádat se smrtí Kuroneko, své kamarádky z dětství. Oba spolu jako malí často pozorovali noční oblohu. Kuroneko se Ryōtovi jednou svěřila, že je přesvědčena o existenci mimozemských civilizací a že dokonce ví, kde jednoho mimozemšťana najít. Než jej však stihla na ono místo zavést, potkala oba tragická nehoda, z níž vyvázl živ jen Ryōta. Od té doby Ryōta pokračuje v pozorování hvězd a snaží se existenci mimozemských civilizací dokázat na počest své přítelkyně z dětství. Jednoho dne však do jeho třídy přichází nová studentka Kuroha Neko. Jménem i vzhledem Ryōtovi náramně připomíná jeho zesnulou kamarádku a ačkoliv ta jakoukoliv spojitost s Kuroneko popírá, on nemůže myšlenku o té úžasné podobě dostat z hlavy. Navíc Ryōta později zjišťuje, že jeho záhadná nová spolužačka má nadpřirozené schopnosti.

Reklama