Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Solaris

Solaris (2002)

Perfektně natočené dílo podle předlohy od Stanislawa Lema. Celý film provází tajemná atmosféra, která mi nedovolila se ani na moment vzdálit, plynné prostředí planet je doslova pastvou pro oči a celou tuto dokonalou kompozici doprovází nádherná hudba od Martineze. Soderbergh knihu, narozdíl od Tarkovského, pochopil a převedením jí na plátno, vytvořil skvělý sci-fi film, kterých je velmi málo.

Blikající světla

Blikající světla (2000)

Od tohohle filmu jsem čekala něco úplně jiného. Už popis připomíná spíše americký akční film, ale ten to opravdu není. Dlouho jsem se tak nezasmála. Stejně jako na konci filmu, jednu * za každého z hlavních hrdinů a jednu za to, že je to tak skvělý film.

Akce Bororo

Akce Bororo (1972)

Jeden z nejoblíbenějších filmů od mého dětství až po současnost. Film má nádherný děj, úžasnou atmosféru a perfektní hudbu. Jako milovník klasického sci-fi v tomhle prostě to sci-fi vidím. Nechápu, kde se vzal ten názor, že pravý sci-fi film je pořádně akční, se spoustou mezigalaktických bitev proti strojům a podobně. Čemu jsem se v tomto komentáři chtěla vyhnout, jsou speciální efekty, ale nemůžu si to odpustit. Samozřejmě, že nejsou ani zdaleka srovnatelné s dnešní technikou, ale koho to zajíma? Film vznikl v takové době, v jaké vznikl a přesto je perfektní.

Život Briana

Život Briana (1979)

Znáte takové ty filmy(komedie), které musíte přetáčet zpátky, protože jste neslyšeli několik vtipů přes svůj smích? Tak tohle je ten případ. V průběhu naprosto typického humoru se asi v polovině objeví kosmická loď a po chvíli film pokračuje opět v tom Monty Python stylu a vy jen sedíte, smějete se a nechápete. Celý film protkaný skvělými vtipy a třešničkou na dortu je poslední scéna s ukřižováním a písní Always look on the bright side of life.

Ovládací panel
4 body