Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (190)

plakát

Admirál (2015) 

Velkolepě podaný námořnický film, který asi nemá zatím ve velikosti lodních bitev konkurenta. Snad jen Master & Commander dokázal námořníky zachytit trochu lépe. Neumím si představit, že bychom v našich končinách dokázali natočit něco podobného třeba o husitech. Kdyby se do toho někdo pustil tak by to možná stálo za to, ale v tomhle se bohužel ani Nizozemsku nemůžeme zatím rovnat. Příběh admirála Michiela de Ruytera zachytili celkem věrně a to i bez pomoci americkým přátel, což se zrovna často nevidí. Co mi ale vadilo a dost mi kazilo film, byla kamera a počítačové efekty. Škoda, že si Holanďáci na takhle těžkou práci nenajali nějaká pořádná esa. Mohlo to Admirála posunout na úplně jinou úroveň. Aspoň minimální zasvěcení do historických souvislostí by taky nebylo na škodu. Né každý je expert na historii Nizozemska. Přes určitá negativa si ale přeju víc takových filmů, protože z historie námořních bitev a výprav je jich opravdu hodně málo. Přitom je to tak hezké a bohaté téma.

plakát

Akta Pentagon: Skrytá válka (2017) 

Ačkoliv si Spielberg vybral opět zajímavé historické téma, tak to nemělo takový šmrnc jako minule (Most špiónů). Svoboda tisku, morální dilemata, Hanks se Streepovou... všechno bohužel bez pořádného historického kontextu. Samotné odhalené dokumenty nejsou pro film stěžejní a moc se o nich nedozvíme. Delší stopáž a větší ponoření do politiky a historie bych asi prostě ocenil víc, než rozhodnutí tisku - vydat či nevydat, které prostě úplně napínavé není.

plakát

Americké psycho (2000) 

Americké psycho nabízí hodně nevšední podívanou. Postava Patricka Batemana je na jednu stranu nudná, na druhou stranu psychopatická a snad i dokonce vtipná. Syn bohatého otce, jehož jediné poslání je dennodenně navštěvovat ty nejluxusnější restaurace a bary v New Yorku. Je posedlý luxusem a hlavně dobře vypadající vizitkou. Když nemá náladu, tak se pustí do vražedné mánie. Proč taky ne? I když se ke svému šílenému běsnění přizná, nikdo mu nevěří. Absurdita celého filmu je tak krásná, že moc nechápu jeho zdejší neúspěch. Podle mě je to jeden z těch filmů, na který nikdo nezapomene. Těžko někdy uvidím něco podobného. Christian Bale pro mě do teď byl spíš Bruce Wayne. Od teď bude Patrick Bateman.

plakát

Americký zločin (2007) 

(omlouvám se za případný spoiler) Je to jeden z těch filmů u kterých si více než samotného snímku vychutnáváte příběh. Né, že bych si zrovna American Crime vychutnával... to rozhodně ne. O tomto případu jsme dřív neslyšel a abych řekl pravdu možná to bylo dobře. Film jsem si pouštěl v pozdních hodinách a když jsem usínal v hlavě se mi neustále točily vzpomínky na milou paní Gertrudu. Chápu, že existují desítky dalších podobných případů, ale vzhledem k tomu, že holka nebyla ani její vlastní, určitě vyčnívá nad ostatními.

plakát

Atlantida: Síla legendy (1997) (TV film) 

Dost slabý dokument který neudržel mé oči u televize, nebylo zde nic poutavého a zábavného čekal jsem částečně rozluštěné záhady a různé teorie od vědců ale dočkal jsem se jen počítačových modelů měst a pár scén ze starých filmů...

plakát

Avengers (2012) 

Po mých předchozích zkušenostech s filmy od Marvela jsem od Avengers příliš nečekal šel jsem do toho s tím že si to užiju a nebudu nad tím nějak přemýšlet. Film mě ale velice příjemně překvapil a těším se na druhý díl (pokud vznikne), akční dramatická řežba s trochou ironie stačí na dobrý film o bandě 'nesmrtelnejch nadlidí' :).

plakát

Až na krev (2007) 

na tento film jsem se chtěl kouknout už docela dlouho, mám rád Daniela Day-Lewise a také jsem měl chuť na něco z tohoto období, film mě ze začátku ohromil dokonalou kamerou a velice dlouhou dobu zde nebyl žádný dialog, film se ubíral docela hezky ke konci. Akorát že celý film se zde dohromady nic nestane, film s krásnou kamerou, netradiční hudbou a opět geniálním Danielem Lewisem s bohužel s žádnou pointou, dobrý životopisný film nedotažený do konce... 158 minut je obrovsky dlouhá stopáž a když chce režisér dělat takový film musí ho něčím záživným naplnit a to jsem v tomhle filmu bohužel postrádal. Ale za opravdu dokonalou technickou část filmu musím dát tři hvězdy, protože provedením tento film patří mezi špičku.

plakát

Babel (2006) 

Takový divný film..:D Na to že to je 2 a pul hodiny dlouhé je to krátké :D ale jinak 80%

plakát

Bakugan (2007) (seriál) odpad!

Další pokračování Pokemonů :D že je to furt baví.

plakát

Balada o Busteru Scruggsovi (2018) 

Ani jedna povídka mě nějak nezaujala... chybí tam příběh, humor či aspoň nějaký překvapivý zvrat. Navíc se mi moc nelíbí styl, kterým to bratři natočili. Je to až moc umělé. Bohužel. Vůbec jsem nepředpokládal, že s tímhle obsazením to může dopadnout až takhle špatně. Za nejlepší povídku považuju asi tu s Dudleym a Neesonem, ale taky to není nic světoborného.