Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (190)

plakát

Vice (2018) 

Příčiny a následky války v Iráku jsou odfláknuté a šíleně zjednodušené. Způsob, kterým McKay natočil světovou krizi v The Big Short (2015) měl být podle mě použit i zde. Tedy pohled řady lidí na stejnou problematiku, komplexní náhled do události, která formovala dějiny. Vice místo toho prezentuje Cheneyho jako člověka, který způsobil válku v Iráku, zasloužil se na založení ISIS a mohl více méně za všechno špatné, co se kdy od 11. září 2001 do teď stalo... Film potom rychle ztrácí na důvěryhodnosti a Adam McKay místo toho, aby se ponořil hlouběji do americké (potažmo světové) politiky, radši všechno svádí na Dicka Cheneyho, aby mu ten životopis trošku zpestřil. Na druhou stranu je to poměrně dobře zahrané, není to úplně nudné a člověk se pár nových informací snad i doví. Každopádně je tu pořád prostor pro nějaký lepší film, který příčiny a důsledky války v Iráku pojme poctivěji.

plakát

Příchozí (2016) 

Zajímavý námět... Jen je škoda, že si neodpustili takový ten typický armageddonovský kýčovismus.

plakát

matka! (2017) 

I když jsem to vůbec nepochopil a musel jsem si přečíst o co vlastně šlo, film mě bavil. Bylo to hlavně tím, že příběh (alespoň mně) neodhalil svoje tajemství a nechal mě hádat. Připadal jsem si až trošku trapně, že jsem to celé neprokoukl, ale co už. Určitě je lepší nevědět celý film o co jde, než odhalit zápletku hned na začátku.

plakát

Nebe a peklo (1963) 

Ze začátku to vypadá na hodně zajímavou a nevšední kriminálku v pojetí jiné kultury, ale jak se film rozvíjel, rychle ztrácel na originalitě a v celkovém součtu jde jen o hezky natočenou detektivku s typicky americkou (mcbainovskou) zápletkou v prostředí Japonska se skvělým Toširó Mifunem. Škoda, že se Kurosawa takhle moc držel předlohy a nenatočil něco originálnějšího.

plakát

Objetí hada (2015) 

Amazonský Stalker, akorát ještě nudnější...Navíc tu chyběla pořádná atmosféra, kterou bych si u podobného filmu představoval (jako např. v Apocalypse Now, Dersu Uzala, nebo v už zmiňovaném Stalkerovi). Té šamanské filozofie z pralesa taky mohlo být víc...Film měl zajímavý námět, ale to je bohužel všechno.

plakát

Temný případ - Série 3 (2019) (série) 

Slabá napodobenina první série... Samotný případ je hodně upozaděný a prioritou je spíš vztah manželů a vývoj postavy detektiva v průběhu tří, podle mě zbytečných, časových linií. Hlavně mi tam chyběla nějaká zajímavější a napínavější návaznost mezi díly... Nebyl důvod být nějak extra natěšený a nedočkavý, protože stejně v každém díle šlo jen o mix scén z různých dob, ve kterých se detektiv hádá se svojí manželkou, nebo vzpomíná na co zapomněl. Navíc se tam objevila řada nelogičností, špatných střihů a konečné rozluštění nikoho asi nepřekvapilo a ani neohromilo.. Druhá série sice měla podobné mouchy, ale když se nad tím zamyslím, tak byla snad i lepší. Doufám, že vznikne ještě 4. série a tvůrci vymyslí něco pořádného, originálního a nebudou jen vzpomínat na to, jak se všem líbila první série.

plakát

Král Artuš: Legenda o meči (2017) 

Finální boje možná až moc připomínaly nějakou videohru, ale jinak je to zábavnej, jednoduchej a rychle se ubíhající příběh, kterej by si zasloužil nějaké to pokračování.

plakát

The Haunting (2018) (seriál) 

Na to, že jde o typickou duchařinu s domem, ve kterém straší, mě to dokázalo celých těch 10 dílů zabavit... Vlastně mě ten seriál i příjemně překvapil. Kdyby se podobný příběh měl odehrát během dvou hodin v normálním hororovým filmu, tak by asi za moc nestál. Respektive by to byl prostě jen další z mnoha podobných filmů, ale tím, že je to rozložené do 10 hodin, jde příběh poměrně dost do hloubky. Všechno se vyvíjí pozvolna a autoři netlačili na pilu, jak to u většiny hororů bývá. Potěšily mě třeba i dlouhé a určitě i náročné scény bez střihu. Konec mohl být asi trošku líp podaný, ale je dobře, že se všechno k tomu konci nějak extra neubírá a každý díl je zajímavý sám o sobě.

plakát

Smrt v patách (1988) 

Na můj vkus trošku moc nelogičností a to zejména v úvodu. Myšlenka filmu a celkově zápletka nebyla moc promyšlená a režisér se asi nechal příliš unést "honem detektiva za zločincem divočinou". Navíc záporák zde byl od začátku jasný, protože Brown ani nic jiného snad ani nehrál... ale skvěle spolupracující duo Poitier a Berenger film táhne a občas se podobá např. profláklé dvojce ze Smrtonosné zbraně.

plakát

Oheň (1991) 

Málo De Nira, moc klišé... Slušné promo na práci u hasičů, ale třeba takové Towering Inferno (1974) to zvládlo taky a bez kupy zbytečně patetických scén, které Backdraft hyzdí.