Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (1 099)

plakát

Strážci Galaxie (2014) 

100% Jo, má to řadu nedostatků. Je to plné známých, předvídatelných klišé, útok na město je jako vykradený ze Star Treku 2 a u spousty dalších věcí máte pocit, že už jste je někde viděli. Navíc ze začátku je film strašně nepřehledný, je tam milion jmen a míst a vy se bez znalosti komixu nechytáte, kdo s kým a za kolik. Ale čert to vem, tahle mezigalaxtická jízda šlape jako pořádně nadopovaný Lence Armstrong. Dobrých vtipů a hlášek je tam víc než ve všech amerických komediích posledních let dohromady (nejvíc mě dostala Lajka). Když se objeví nějaký lehký přehnaný patos, vždycky to některá z postav zase uzemní zpátky do reality. A ty postavy jsou ohromě sympatické, výborně obsazené a skvěle zahrané. Podle me zatím nejlepší marvelovka a moc nevím, co tomu vytknout. 3D vypadá moc pěkně u těch vesmírných scenérií, ale u interiérů je pozadí stále rozmazané a hlavně akční scény jsou díky krátkým střihům nepřehledné. Doporučil bych raději 2D verzi.

plakát

Fleming (2014) (seriál) 

Pro fanoušky 007 povinnost plná skrytých bondovských odkazů, které nechybí elegance filmové série. Pro ty ostatní vizuálně dokonalá, energií nabitá, hravá prvotřídní zábava. Jedinou výhradu mám ke castingu - Lara Pulver vypadá spíš jak Cooperova matka než manželka. Ale jinak to hraje dobře.

plakát

Kapitál (2012) 

Ano, jsou to hrozní šmejdi, ale ten film si strašlivě vymýšlí a je hrozně schematický, celé to chvílemi půsbí jako absolutní parodie a při tom si to hrajena hlubokomyslonou filozofickou sondu, ke které se ve skutečnosti vůbec nepřiblížil.

plakát

Inspektor Regan (2012) 

Takhle drsná kriminálka tady nebyla od doby Delona a Ventury, ale na kolena ji sraží nevěrohodné a hloupé chování postav a určitá přestylizovanost. Nicméne myslím, že režisér Nick Love by měl přesto být hlavním kandidátem na zfilmování příběhů Harryho Holea... A pro mě neznámá Hayley Atwell je fakt krásná...:)

plakát

Domek z karet (2013) (seriál) 

78% Ne, ne a ne, asi už jsem těch gfeinálně inteligentních promyšlených seriálu, kde do sebe všechno zapadne, viděl moc, ale když to srovnám s Newsroomem nebo s Bossem, tak je to prostě proti tomu slabé a nemůžu dát víc než 4 hvězdičky. Určitě to není špatně, stvořil to tým skvělých řemeslníků a hrají v tom hlavní role dva nejlepší herci široko daleko, ale přece jen je na tom cítit, že je to remake zastaralé předlohy, který byl značně natáhnutý. Je v tom strašně moc vaty a přebytečných scén. Některý díly jsou výborné, ale víc než polovině z nich chybí závěrečný tah nabránu a napětí.

plakát

Příběh kmotra (2013) 

Skoda, ze se tvurci v nejlepsim zalekli toho, co chystaji, z Mrazka udelali Verdala a bali se na nekoho konkréního ukazat prstem, takze spoustu akteru vynechali, nebo je zcela zmenili. Takhle je z toho jen velmi zrucne natocena, solidne odsypajici oddechovka (coz ale v Cesku znamena hodne, uz dlouho jsem nevidel domaci film s tak dobre zvladnutym tempem, i kdyz je to za cenu velkeho zjednodusovani). Ale mohl to být klidně i přelomový biják, který vyburcuje davy k defenestracím a vytvoří potřebný tlak veřejnosti vedoucí k dovyšetření některých zahlazených kauz. Velká škoda, takhle je to spíš sólo pro šikovného režiséra a dva charizmatikcé herce. 73%

plakát

Rivalové (2013) 

Film roku. Téměř shakespearovské drama pro dva herce a pár autíček, bez monstrózních efektů, 3D a přeplacených herců. Stojí za to vidět. Už dopředu je mi líto DiCapria, v Getsbym byl výborný, oscara by si konečně zalsoužil, ale proti Brühlovi nemá šanci.

plakát

Tichá bolest (1990) 

Malý film o velké bolesti. Veselé i méně veselé epizodky z neveselých časů.

plakát

Senna (2010) 

Strihujici priheh kluka, ktery na sobe obrovskym zpusobem pracoval a kráčel nebojácně za svým snem... prislo mi to misty trochu moc utrzkovite pro cloveka, ktery o cele historii slysel poprve a nektere zabery byly zbytecne dlouhe, ale jinak si s tim tvorci dali nemalou praci.

plakát

Nedotknutelní (2011) 

Velmi pozitivní komedie na velmi depresivní téma, takových není nikdy dost.