Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (41)

plakát

Jupiter vychází (2015) 

Konečně! Po dlouhé době opět pořádné sci-fi, které potěší oko i duši - byla jsem nadšená! Po loňské sérii nevýrazných filmů (nepočítám Hobita, to byl pro mě transcendentální zážitek:)) jsem se mohla na víc jak dvě hodiny ponořit do úžasného vesmírného universa, které mě naprosto pohltilo. Dějová linka nebyla nijak složitá, to je pravda, ale sakra drát - Star Wars nebo jiné space opery jsou intelektuální dílka nebo co? Kdo chce psa bíti, hůl si vždycky najde, ale nemyslím si, že hodnotitelé tohoto filmu kritizující jeho "plytkost" úplně pochopili, o čem tenhle film měl být a o čem je space opera. Vizuál byl neskutečný-už dlouho jsem neviděla něco tak propracovaného a dokonalého a až na Milu Kunis byl casting bezchybný. Ta holka s pohledem leklé ryby mi prostě nesedí, ale možná jenom žárlím:) V každém případě pro mě top a pět hvězd jen to frkne! Jen houšť takových blbinek, které mi spolehlivě pomáhají zapomínat na šeď všední reality.

plakát

X-Men: Budoucí minulost (2014) 

Wow, tak po První třídě opět nářez jako sviňa!:) Skvělí herci, skvělé efekty, skvělý příběh - nemám co vytknout, bavila jsem se od začátku do konce - kéž je víc takových vymakaných sci-fi!

plakát

Avengers (2012) 

K ostatním pětihvězdovým komentářům není moc co dodat - prostě super nářez, u kterého se nenudíte ani minutu - a navíc je to ftipný:) Doporučuju dojet až do konce - závěrečný záběr na naši partu superhrdinů v bistru nemá chybu:))))

plakát

Star Trek: Do temnoty (2013) 

Zde se asi omezím na velice krátký komentář: hurá, hurá, hurá!:) Jsem opravdu ráda, že došlo ke vzkříšení Startrekovské filmové série a musím přiznat, že mě dvojka bavila ještě o něco víc než jednička - jakožto velký fanda sci-fi jsem v kině vrněla blahem a doufala, že zážitek jen tak neskončí. Ano, jistě - dočkali jsme se scén plných patosu a předvídatelnosti, ale u filmu série Star Trek ani nic jiného čekat nejde - vizuál úžasný, hudba zcela bombastická - a hlavní "záporák" v podání Benedicta Cumberbatche skvěle ztvárněný - věřila, resp. nevěřila jsem mu úplně všechno:)

plakát

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001) 

Moje první filmové setkání se Středozemí, které ve mně zanechala nesmazatelnou stopu...Nikdy nezapomenu na ohromující pohled na obrovské sochy králů, když Společenstvo projíždělo po Anduině...ještě teď mi jde mráz po zádech při této vzpomínce... Jedno slovo: nádhera....

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Neskutečný zážitek, co jiného k tomu můžu napsat!:) roky čekání a těšení se vyplatily. Skutečně jsem ve filmu nenašla jediné místo, které bych si neužila nebo které by mě snad nudilo. Opravdu mě tady hodně baví komentáře rádobyodborníků, kteří evidentně nepochopili svět Středozemě. Ti, kteří haní soundtrack s tím, že je příliš podobný LOTRovi, jsou mimosis - kdyby ten soundtrack nekorespondoval s LOTRem, bylo by to trochu hodně divný - o to víc si cením i hudební kontinuity - asi bych si nedokázala (a ani nechtěla) představit jiný motiv při pohledu do Kraje, než je ten Shoreův "hobití", nebo jiný motiv při pohledu na elfy, než je ten "elfí". A nový motiv trpaslíků je úžasný! Sakra, to musíme pořád něco hanit a kritizovat??? Proč to tady vlastně čtu - nemá to smysl. Pro mě filmový zážitek a pohlazení po duši - viděno při půlnoční premiéře, zítra se jde do IMAXu a mezi svátky na 2D - já tam ty peníze s klidným svědomím nechám :), neboť to pro mě bude úžasný útěk z reality, který mi hodně dlouho žádný jiný film nepřinesl... Každou minutu filmu jsem si neskutečně užila! Díky, Peter!;)

plakát

Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů (1983) 

Skvělá podívaná, a to nehovořím pouze o tomto dílu, ale o celé sérii. Konečně jsem si udělala čas a podívala se na celou sérii (tj. od epizody I až do tohoto zakončení) a musím uznat, že je to úžasné - každý den jsem se těšila na další díl. Ničemu navadí, že konec série je vlastně o 30 let starší než její "začátek" - skvěle to do sebe zapadá, Lucasův svět má svoji logiku, svoje kouzlo a svoje pravidla a mně se to líbí. Problematiku duchů jsem tedy asi úplně nepochopila, ale konec tohoto dílu, kdy se objevil Anakin s obličejem Haydena, mě odrovnal...v dobrém slova smyslu!:)

plakát

Pán prstenů: Návrat krále (2003) 

Tenhle film jsem viděla nesčetněkrát (pro představu to bylo např. třikrát v kině:)) ale extended verze extended verzí, která loni vyšla na BR, pro mě znamenala malé Vánoce :)) Neskutečné - opět úplně nové scény, které dokreslují neuvěřitelnou atmosféru celé série, kterou asi nemůže (pro mě) nic překonat.... Jackson skutečně myslí na fanoušky (a svou peněženku, samozřejmě:))) - po několika letech nás opět potěšil nečím neuvěřitelným....

plakát

Pán prstenů: Dvě věže (2002) 

Neuvěřitelný filmový zážitek, který mě nemůže nikdy omrzet! Konečně jsem viděla úplné extended verze a všechny tři filmy pro mě nabyly rázem mnohem širší rozměr. Extended verze absolutně převyšují kinoverze a některé přiadné komické scény jsou skvělé. Dvojka trilogie je pro mě velice zajímavá - zahrnuje několik scén, které si budu vždycky pamatovat a pokaždé mě dostanou (příjezd Rohirů do Helmova žlebu, pochod entů, počátek bitvy v Helmově žlebu, souboj balroga s Gandalfem) a nemůžu souhlasit s těmi, co tvrdí, že je to nejslabší díl série. Tathle série totiž pro mě slabinu nemá. Nezfilovatelné se stalo skutečností, a to v rozměru, který jsem si nedokázala představit, a já se teď jen nemůžu dočkat Hobita. Pro mě tři nejlepší filmy všech dob!!

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011) 

Konečně jsem se dočkala!! Jako náruživý čtenář knižní předlohy k filmům přistupuji s určitou rezervou, ale i přes to jsem nadšená z filmů, které oživily svět, jenž jsem si zamilovala, a to velmi věrně a podle mých představ. Naproto geniální Snape mi ve filmech přišel dokonce mnohem lepší než jeho knižní alter ego. Vtipné hlášky Rona knihu předčily stoprocentně. Jak jsem četla v jiných komentářích, prý se jednalo o ftipy zbytečné či nemístné, mně naopak velmi pobavily a prostě tam patřily. Poslední díl me nezklamal, ba naopak mě nadchnul - celý film jsem si skvěle užívala a litovala jsem, že to tak rychle uběhlo. Nemám, co bych vyčetla - některé úpravy oproti knize přičítám tomu, že je třeba diváky neznalé knižní předlohy uvést do děje. Samozřejmě, konec je maximálně zbytečný i v knize, ten tam skutečně být nemusel, ale v ostatních ohledech jsem maximálně spokojená. Teď je mi jen líto, že už žádné další nebude - takhle jsem se měla na co těšit...určitě půjdu do kina znovu minimálně jednou, tuhle jízdu ve 3D si chci ještě užít...