Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Horor

Oblíbené filmy (6)

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Můj, možná úplně nejoblíbenější film, je dokonalým dílem jednoho z nejlepších režisérů všech dob. Nezapomenutelné scény a dialogy, za které částečně může Quentinovo skutečné napojení na americké podsvětí, kterým se i s ohledem na přípravu tohoto snímku netajil. Celý život využíváme s přáteli řadu hlášek z tohoto filmu, protože někdy prostě dokáží nejlépe popsat danou situaci. Narozdíl od většiny krimi filmů daného období, jejichž režiséři věděli o kriminálním světě a jeho praktikách jen pramálo a popisovali běžnému občanu a divákovi zločince a gaunery jako někoho hodně vzdáleného, někoho zvráceného, komu stěží porozumět, Pulp Fiction přichází s revolučním zapletením surové reality podsvětí do skutečného světa. Tarantino vytrhnul naivního diváka ze snu, že podsvětí je nějaký skrytý svět mimo každodenní realitu a uvědomuje ho, že klidně i ten hodný pán sedící vedle něj v kině může mít co dočinění s panem Wallacem. I ti největší gangsteři mají prostě někdy blbou náladu, potřebují jíst a taky se pořádně vysrat.. s tím rozdílem, že je u toho někdo může klidně i odprásknout ;) Kromě geniálního scénaře servíruje Tarantino rovněž kultovní soundtrack šitý jednotlivým scénám doslova na míru. Kinematografický ráj završují výkony vesměs všech zúčastněných herců, protože vlastně na všechny podstatné role byly vybrány prvotřídní špičky. Osobně jsem zvědav, jestli se dožiju, že někdy Pulp Fiction předčí v krimi odvětví nějaký jiný film, ale upřímně myslím, že ne.

Tenkrát v Americe

Tenkrát v Americe (1984)

Tenkrát v Americe je jeden z mála filmů, u kterého plánuji zhlédnout jeho plnou, skoro 4 hodinovou verzi. Samotný příběh patří k absolutní špici filmových námětů a dle mého názoru absolutně nejlepší film z období prohibice, který byl doposud natočen. Atmosféra Vás nelítostně vtáhne do děje a nepustí Vás ani po skončení .

Statečné srdce

Statečné srdce (1995)

Velice emotivní snímek, ve kterém Mel Gibson ukazuje, že je nejen vynikajícím hercem, ale také výtečným režisérem. Na Statečné srdce nikdy nezapomenu a vždy jej rád znovu zhlédnu. Konečný výkřik "Freeeedom" Vás jistě (stejně jako mne) rozpláče. Hornerův soundtrack mě provází celým životem.