Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Sci-Fi

Poslední recenze (50)

plakát

1917 (2019) 

Filmařsky velmi poctivý kousek. Film de facto bez střihu musela být opravdu fuška (samozřejmě, pár střihů tam na vhodných místech je), nicméně běžný divák takový moment téměř neodhalí. Dlouhé one-take záběry mě velmi bavily a ve válečném filmu vás tento styl záběrů vlastně nutí dávat neustále pozor, protože sledujete každý detail, který se ve vyhraněném prostoru kamery děje. Herecky to bylo zcela v pořádku, hlavní hrdinové byli relativně autentičtí a celkově to považuji za povedené. Vlastně jediná "nevýhoda" tohoto velmi kvalitně natočeného filmu, je ta, že to má možná až moc jednoduchý a přímočarý příběh, který se dá poměrně snadno odhadovat a na konci filmu vlastně necítíte žádný "wow" efekt. Pár skvělých, nečekaných momentů to ale přecejen mělo a o tom 1917 je. O nasátí brutální atmosféry, občasném tichu před bouří a nedýchání a prožívání emocí a strachů hlavních hrdinů, protože celý film máte napasované jejich dramatické obličeje v hledáčku. Filmu kolem a kolem nemám co vytknout a když nad tím přemýšlím, tak bych podobných filmů a celkově filmů o první světové uvítal více.

plakát

Trash Town (2019) (studentský film) 

Jediné, co se na odpadním městě řekněme povedlo, je výprava. Tam to začíná, ale zároveň i končí. Film doplácí na naprosto nekonzistentní a logiku postrádající příběh. Chaotickej pocit z filmu dostali zřejmě i tvůrci a tu paseku se snaží zachránit jakýmsi vypravěčem, který ani není zasazen do příběhu a nedává tam jediný smysl. Trash Town si od prvních minut snaží hrát na něco, co je vám už po 5 minutách jasné, že nemůže naplnit. Bitka dvou chlapů cca uprostřed filmu, ve dvoře s klackama s na hrotu zapíchnutým cédéčkem jen podtrhla bizarnost, scénáristickou nevyspělost a postprodukční něsikovnost, která pomáhá krvácet vašim očím napříč celým filmem. Když pominu ty naprosto otřesné herecké výkony a přimhouřim obě oči, tak je to na necelou jednu hvězdičku. Leoš Kastner si osedlal opravdu velkýho koně, kterého absolutně nezvládl ukočírovat. Tvůrci si na sebe ušili bič a jestli film někdy zveřejní a začnou to hodnotit i jiní lidé než kamarádi a členové štábu, velmi rychle se tento film přesune do nízkých %.

plakát

Důkaz o Sídlišti: Sojčák (2019) (amatérský film) 

Fantasticky zpracovaný dokument dvou mladých pánů, kteří stejně jako já, vyrostli na jihočeském sídlišti. Oceňuji především informace o architektuře sídliště a to, kolik jich tvůrci do dokumentu dokázali vtlačit. Co vím, dokument se připravoval více než rok a je to vidět. Temná atmosféra z minulých let kolem sídliště je v Důkazu vykreslená naprosto skvěle a to především díky soundtracku, kteří tématicky připravili místní tvůrci. Jediná věc, co bych vypíchl je, že je škoda, že skateboardingu (byť jsem sám skater) byla věnována dle mého až příliš dlouhá pasáž. Divák, který o konkrétní věci moc neví, nemůže mít minimálně půlku pasáže tušení, o čem kluci v dokumentu mluví. Když ale tuhle malou nedokonalost pominu, je to určitě jeden z nejlíp zpracovaných dokumentů, které jsem v moderní době na české scéně viděl. Možná nejlepší. A ještě lepší na tom je, že díky Důkazu o Sídlišti je historie táborského hoodu zvěčněna. Díky!

Poslední hodnocení (1 081)

Bullet Train (2022)

13.04.2024

Problém tří těles (2024) (seriál)

12.04.2024

Sněžné bratrstvo (2023)

28.01.2024

Oppenheimer (2023)

21.07.2023

Tělo nezná hranic s Chrisem Hemsworthem (2022) (seriál)

24.03.2023

Medvěd na koksu (2023)

16.03.2023

Kaleidoskop (2023) (seriál)

23.02.2023

Avatar: The Way of Water (2022)

15.12.2022

Páteční úklid (2022) (amatérský film)

27.11.2022

Reklama