Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi

Poslední recenze (5 318)

plakát

Kvílení vlkodlaků II (1985) 

Druhá část série přímo navazuje na první, akorát se děj přesouvá do temné země Transylvánie, což je ve skutečnosti temné komunistické Československo. A česká stopa je zde více než výrazná jak v exteriérech a interiérech - pražský orloj a Č. Krumlov vedou, tak i co se týká herců a filmového štábu. Výborný je přesah do fantasy, kdy část se odehrává na hradě a jeden má pocit, že jde o takový ten fantazijní bezčasý středověk. Noční hřbitov, kostnice a skvělé hradní interiéry plné svící. Ch. Lee je jak jinak jedinečný, jen jsem každou chvíli čekal, že mu vyjedou špičáky. Nechybí nahota, vlkodlačí švédská trojka, vystřelené oči v doprovodu rubínových fontán a potyčka s vlkodlaky v lese. Pěkná kamera, dobrá hudba, škoda, že nevybrali nějakou echt gotickou kapelu, ale budiž - každopádně takové XIII. století teprve čekalo na přerod, páč v roce 1985 vznikla kapela HNF. Dávné hodnocení zvedám o jednu hvězdu, páč jsem si film tentokrát více užil, všechno české mi dělalo neobyčejně dobře, a při srovnání, co vzniká v posledních letech, mě tohle prostě bavilo.

plakát

Měsíční krev (1974) 

Lovec Tom Newcliffe pozve na své panství šest hostů. Tedy, není to na ostrově, i když ano, protože ostrovem je tu míněna Anglie. Tom je schopen ulovit cokoliv, ale jeho dávným snem je získat jako trofej vlkodlaka. Jeho hosté jsou spojeni s podivnými vraždami, kdy oběti jsou rozervané a většinou jim i chybí maso. Tom je tedy přesvědčen, že jeden z nich musí být vlkodlak. Jenže je třeba se mít na pozoru, páč z lovce se může snadno stát kořist. Dohady, kdo je vlkodlak, se nakonec změní v boj o život. A zatímco je lovec neúspěšný, bestie trhá jednu oběť za druhou. Diváci jsou v úvodu vyzváni, aby příběh bedlivě sledovali. Před koncem pak dostanou 30 sekund na to, aby si tipli, kdo je šelmou. Svižný příběh s realistickou bestií, pěknou a vynalézavou kamerou a s výbornou hudbou. Ani příliš nevadí, že proměna je jen letmá, protože na ní to tentokrát nestojí. Za mě fajn, ocení ale spíše příznivci postarších hororů a Petera Cushinga, který však dostal menší prostor.

plakát

Vytí vlkodlaků: Znovuzrození (2011) 

Zatím poslední díl postupně upadající vlkodlačí série je teanegerským dramatem ze střední - aneb jak sbalit holku, když jsem nesmělý a ona vypadá tak drsně. Will se jeví jako klasický problémový student, kterého si rádi vyberou starší jedinci, nejlépe i s menším IQ,, a dokazují si na něm své predátorské postavení na škole. Jenže Will má v sobě vlka, což jeho sok zjistí až příliš pozdě. Vlkodlačí horor to je cca posledních deset minut, kdy se konečně ukážou i bestie, byť žádný velký zázrak z hlediska speciálních efektů a masek to není. A také v konci se objeví nějaká krev, ale gore zůstalo stranou. A taky dojde dvakrát na sex, při němž není možné zahlédnout ani jednu dívčí či ženskou bradavku, takže ty scény mohli točit potmě a vyšly by nastejno. Jednu hvězdu dávám za Echo And The Bunnymen a jejich The Killing Moon znějící na podzemní diskošce, druhou za konec, kdy proměna před televizní kamerou odkazuje k úplně prvnímu dílu. Dlouho jsem tušil, proč tenhle díl odkládat, a rozhodně už ho znovu neuvidím.

Poslední hodnocení (8 798)

Poslední rozloučení s Petrem Hoškem (2023)

23.04.2024

Měsíční krev (1974)

23.04.2024

Vytí vlkodlaků: Znovuzrození (2011)

22.04.2024

Ikut Aku ke Neraka (2019)

21.04.2024

The Red Tide Massacre (2022)

21.04.2024

Di Ambang Kematian (2023)

20.04.2024

Neposkvrněná (2024)

19.04.2024

Bohem zapomenuté město (2008)

18.04.2024

La pasajera (2021)

17.04.2024

Reklama