Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (416)

plakát

Bill Hicks: Relentless (1992) 

Mnoho lidí si myslí, že Bill Hicks uměl pouze na všechno a všechny nadávat a to je všechno. V tom se ovšem pletou, všechno o čem mluvil mělo význam schovaný za sprostými slovy. Snad ve všem co kdy řekl s ním souhlasím a pokaždé se u jeho videí hodně pobavím. Bill je podle mě ten nejlepší komik, škoda, že umřel tak mladý... R.I.P.

plakát

Zombie Town: Soumrak mrtvých (2007) 

Z velké části je to komedie, sice ne dobrá, ale zabavit dokáže. Zombie jsou tu pajatí trošku jinak, to by nebyl žádný problém, kdyby to nebylo tak debilní. Hrat tu neuměl snad nikdo a efekty byly naprosto děsné.

plakát

Green Lantern (2011) 

Takže, začneme pěkně od začátku. První na nás vychrlí strašné množství informací a jmen. Podle mě si divák, který není seznámený s komiksovou předlohou nemůže všechno zapamatovat. Dále následuje letecká scéna, ve které vzpomíná na otce (taky vám to tak strašně připomíná Žhavé výstřely? :) ) Potom půl hodina zbytečností, až na pár scén bych to vystřihal. Potom máme konečně nějakou akci a taky let na planetu Oa. Oa na mě působila, jako by to byl jenom předběžný náčrt a teprve by se měly začít tvarovat detaily. Poté následuje výcvik, který sice v komiksu trvá pokud se nepletu několik dní, moná i týdnů. Zde je to pouhých pár minut, ale zjevně to Halovy stačilo, aby se naučil všechno co potřeboval. Pak tu máme zase tlachání a sem tam nějaká ta důležitá scéna. Takhle je to vlastně až do konce, s tím, že konec je teda jenom akce (alespoň tu chvilku sem si neříkal ,,Kdy už konečně přestanou kecat a začne se něco dít?"). Chápu, že to nechtěli udělat přesně podle komiksu a chtěli to nějak vylepšit, ale to se jim bohužel nepovedlo. Komiks měl hlavu a patu, tady má výcvik za chvilku za sebou, dokáže vytvářet třeba plamenomet, stíhačky atd. Jako beru, že ví, jak ty věci vypadají, ale to přece nestačí, měl by aspoň vědět jak fungují, aby je dokázal vytvořit (v komiksu vůbec nemohl vytvářet složitější mechanismy, což je podle mě logičtější a také je to pak zajímavější, protože si musí poradit s "kameny a klacky" a potom tepr vačíná ta pravá zábava).Ten fakt, že si ho prsten jenom tak přinesl k sobě ani nezmiňuju. Co se týká efektů, tak ty nebyly špatné, ale na to jak to bylo drahé, tak fuj! Mohli se aspoň trochu pohrát s tou planetou Green Lanternu, když už nic. Ještě mě docela hodně štvalo to, že pokaždé, když se Hal přemněnil na lanterna, tak se mu změnila barva očí. To byl takový humus, až mě z toho bylo zle. Na závěr bych rád podotknul, že to bylo lepší, než animovaný Green Lantern: První let. Každopádně si první přečtěte komiks a pak se na to kdyžtak podívejte, protože když to uděláte naopak, tak budete pak nadávat, že v komiksu je to jinak, než ve filmu a tudíž je to blbě.

plakát

Pavouci z vesmíru (2010) 

Čekal jsem, že to bude nehorázná blbost, kterou budu ještě hodně dlouho po shlédnutí proklínat, ale neměl jsem pravdu. Zdálo se mi to hodně podobné s filmem Monstrum z roku 2008. Samozdřejmě tohle nebylo tak dobré a ani tak zajímavé, ale i tak to překonalo moje očekávání a docela hodně jsem si to užil. Hodně velké mínus je to, že tu nikdo ani na chviličku nepřemýšlí odkud se sem vzali, co od nás chtějí, kdo jsou atd. Jako myslím, že kdyby se teď na zemi objevily nějaké mimozemské lodě a začaly útočit, tak by se každý člověk zamyslel nad těma otázkama a snažil by se přijít na odpovědi. No, ale nic nemůže být dokonalé a tento film není dokonalý ani náhodou. Doporučuju tomu tu hodinu a půl obětovat, není to taková hrůza.

plakát

Rychle a zběsile 5 (2011) 

Všechno bylo super a šlo to tak, jak mělo. Mělo to spád, bylo to akční a samozdřejmě to i pobavilo. Všechno bohužel skazila ta projížďka po městě se sejfem. Bože jak mě z toho bylo špatně. Chápu, že tohle je ten typ filmů u kterých člověk vypne mozek a jenom hledí, ale tohle je už moc. Dvě auta, které táhnou obrovský sejf přez celé město a přitom ten sejf zdemoluje pulku města. Není to hodně přehnané? Ano to teda je. Jinak souboj mezi Dieselem a Johnsonem byl super. Honiček v autech tu bylo málo, ale kupodivu to nevadilo. Nebýt té jedné, ale zásadní chyby, tak by patřil mezi nejlepší akčňáky tohoto roku.

plakát

Cabin Fever (2002) 

Tak tuto hororovou komedii (alespoň na mě tak působí) jsem hledal nějakých 8 let všude možně, ale bez názvu to šlo těžko. Nedávno jsem na ni náhodou narazil zde, na čsfd. Musím uznat, že to není tak dobré, jak jsem si myslel, ale to bude nejspíš tím, že když jsem to viděl, tak mi bylo asi 10, takže jsem to prožíval o něco víc. Každopádně musím unat, že je to i tak docela dobrá zábava, která ovšem není pro každého. Každopádně jsem rád, že jsem ho konečně našel a pripomenul si tak staré časy :)

plakát

Fighter (2010) 

Lituju, že jsem na tomhle nebyl v kině, ale i tak jsem si to pořádně užil. Mark Wahlberg a Christian Bale jako bratři? Ano a dopadlo to skvěle. Jak je známo, tak Bale se na každou roli pořádně připravuje a je ochotný kvůli ní i shodit docela hodně kilo. Fighter je zrovna tento případ. Musím uznat, že vypadal o hodně líp v TDK, ale sem se hodil spíše ten Bale z Mechanika. Wahlberg vypadal už o něco líp ;) Je to hodně dobrý životopisný film, který ani chvilku nenudí.

plakát

Srážka s mimozemšťanem (2011) 

Ihned, jak jsem viděl trailer, tak jsem byl rozhodnutý, že to prostě musím vidět. Je to další pořádně ujetá, britská komedie se Simonem Peggem a Nickem Frostem. Taky bych chtěl někdy potkat takového mimozemšťana. Paul je prostě pohodový "ufoun", který prostě nic neřeší. Tento film je jedna vtipná scéna za druhou. Pár věcí bylo trošičku nedomyšlených, např. jak mohl mluvit, když byl neviditelný? Bylo zde jasně řečeno, že je neviditelný pouze, když zadrží dech. Jinak opravdu povedená komedie, určitě jedna z nejlepších, které jsem tento rok viděl.

plakát

Ctihodný občan (2009) 

Hodně dobrý thriller, hodně věcí jsem vůbec nečekal, za což má u mě plus. Měl to dobře naplánované, to se musí nechat. Čekal jsem, že to bude průměrný thriller s předvýdatelným chováním hlavního hrdiny, to jsem se ovšem šeredně spletl. Gerard Butler se na tu roli docela hodil a Jamie Foxx mu byl dobrým nepřítelem.

plakát

Přenašeči (2009) 

Takže začneme hned od začátku. Pokud čekáte, že se z nakažených lidí stanou po smrti zombie, tak se nedočkáte! Což je, alespoň pro mě, špatná zpráva. Tento virus se přenáší krví a slinami, možná i vzduchem. To nemůžu s určitostí říct, protože není nikde ve filmu řečeno, kde se ten virus vzal, ani co je zač. Vlastně hodí diváka hned do akce, ikdyž vůbec neví o co jde. To je podlě mě ta slabší stránka filmu. Někteří lidi zde jednají logicky, jiní však nikoliv, jako vždy. Chvilkama film hodně nudí, ale pak se tam zase něco stane a chvilku se je na co dívat. Hlavně na Emily VanCamp a Piper Perabo. Určitě neplánuju v nejbližší době další shlédnutí.