Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (244)

plakát

Monty Python živě (převážně) (2014) 

Takovej hysterickej smích, jak u úvodní Beware! There are Llamas! jsem zažil naspoled asi někdy před deseti lety v Aeru při Biggus Dickus scéně... a pak už to jelo "Kdo by si před 40 lety pomyslel, že tu dneska budem sedět a dělat Pythony.." , isn´t it awfully nice to have penis, Michelangelova (putin!) poslední večeře. Every sperm, lion taming, lumberjack, filosofové a bruces, crunchy frog, shroe, shroe, dingkom for a shroe, (ještě, že je pauza pač smací svaly se dostávaj pomalu do křeče). Sit on my face and tell mi det ju lav mi, vybuchující tučňák, Gumby-Gilliam, buznosoudci. ALBATROS! nudge nudge, say no more, jak za mlada. Blackmail (no to bylo trochu křečovitý - nápad už to není zdaleka tak absurdní jak v 70´s, tohle doba už předehnala. A vůbec). Anne Elk´s theory about Brontosauruses (1:1), Španělská inkvizice, Vesmírnej song - s Hawkingem lol, some silly dancing, i´d like to have an argument (aplaus jak kdyby flojdi začli hrát Shine on..), spam spam, I wish to register a complaint..(another brick in the wall part 2), how about Cheddar, he asked expecting the answer „no“.. a it´s christmas in heaven…. … … teď asi přijde přídavek žejo.. co by to tak, 15 tisíc lidí šeptá alwayslookon?, jj, jak jinak :) celá aréna si píská, dojatě tleská a všichni se docela smiřujou s tím, že jsou o dvacet až pětačtyřicet let starší, než byli.. Life´s a piece of shit, when you look at it… Piss off! :)

plakát

Nepřítel (2013) 

(spoiler bude, to nelze jinak) Asi nejkafkóznější film co jsem kdy viděl. Nejen povrchně, atmosférou a finální proměnou, ale hlavně tím, kolika způsoby se dá vykládat... politicky, existenciálně, jako scifko, psychologicky i psychiatricky na x způsobů atd.. A všechny ty výklady kupodivu jakžtakž sedí a vzájemně se ani moc nepopírají. Daly by se o něm zkrátka napsat tuny textu. Krása. Ale musim přiznat, že bez následnýho hledání bych zůstal asi u poměrně povrchního scifi vysvětlení o převtělení (kde mi ale stejně pár detailů - proč Mélanie na konci tak šílí z neprstýnku - nesedí). Každopádně dík za vysvětlení, který tu v diskuzi píše Chezush, pač by mě kupodivu nenapadlo a přítom sedí klidně z 90% :)

plakát

The Zero Theorem (2013) 

zatím osciluju mezi "epic fail" a "temná strana Brazilu a to je co říct!"... rozhodně musim vidět ještě párkrát, třeba si tam všimu více detailů, který to nějak odbanálněj :)

plakát

D'autres mondes (2004) 

Téma zásadní (byť myslím, že je už pomalu čas ho uchopit nějak normálnějc, ne tak vyjeveně pořád), ale když si u dokumentu člověk říká, že nejzajímavější jsou na něm ty mluvící hlavy (Grof, Strassman, Moebius...) a vycpávkový animace, něco je špatně. Navíc mi je tenhle Kounen ukrutně nesympatickej...

plakát

Na hraně zítřka (2014) 

90% ...dobře, nebudu spoilerovat, ale co myslíte, má to nesmyslnej happy end nebo ne? :)

plakát

Fata Morgana (1971) 

Ne ne, k tomuhle mám daleko. I tři hvězdy by bylo pokrytectví. Záběr z okýnka auta na nejošklivější krajinu na zeměkouli není umění ani když k tomu pustim nějaký to Kyrie eleison. A natočit lidi, lizardy a jinou havěť tak, aby vypadali NEbizarně je ostatně taky větší kumšt...

plakát

Jodorowsky's Dune (2013) 

A teď bych ještě chtěl vidět dokument "Jak to bylo s Jodorowského Dunou doopravdy", protože tohle mi přišlo až trochu moc oslavný, jak podle šablony o geniálnim umělci, v pravou dobu, na pravym místě, s největšími umělci po boku a (téměř) herzogovským zápalem, kterému zlí hollywoodští účetní, co nemají špetku smyslu pro poezii nepřáli a hračky mu rozdupali. Ale musí se mu nechat, že pokud by ten film vzniknul, kinematografie by se vyvíjela uplně jinak (přinejmenším bez vetřelce, tím pádem bez blade runnera, tím pádem bez matrixu..., no o matrixu vůbec nemluvě :) ). A že předběhl svojí dobu. Minimálně, o tři roky a čtyři miliony dolarů ;)

plakát

Lekce temnoty (1992) 

"...dvě postavy se blíží k ropnému vrtu. Jedna z nich drží pochodeň. O co jim jde? Chtějí znovu zažehnout plameny? Stal se pro ně snad život bez ohně nesnesitelným? Ostatní, schváceni šílenstvím, je následují... Nyní jsou spokojeni. Nyní je zas co hasit.." A do toho Mahler, Vzkříšení, Urlicht. Geniální :)

plakát

Zloba - Královna černé magie (2014) 

Na pohádku dost dobrý. Ale černej puntík za zamlčení, že ta písnička co Lana del Rey (moc pěkně, tuze temně) zpívá na konci je vskutčnosti Čajkovský. V Růžence z roku 1959 to Disney ještě přiznal.

plakát

Břímě snů (1982) 

Zesiluje dojem ze samotnýho Fitzcarralda o 50%. Ale zdá se mi, že Herzog tady vědomě překročil hranici. Etickou. Rozhodl se, že pár mrtvejch indiánů za vznik tohohle filmu stojí. Možná jo. Estetický zákony jsou jediný, který platěj. Možná ne. Z jeho pohledu, když zvažuje počet přijatelnejch mrtvejch, bylo ale jasný, jak si velikost tohohle rozhodnutí užívá. .. Možná, kdyby byl ten inženýr taky Němec, tak z toho taky necouvne…

Ovládací panel
8 bodů