Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (244)

plakát

Truchlivé dědictví (2004) 

Těžko se dává takhle hnusnýmu filmu plný hodnocení, ale už jenom kvůli Gordon-Levittovi to nejde jinak. A pro odvahu Arakiho nic nepřikrašlovat, ani nezatemňovat. A uvěřitelnýmu, nemoralizujícímu scénaři. ..plus malé bezvýznamné plus za remake Golden hair od Syda Barretta v úvodních titulcích

plakát

Velká nádhera (2013) 

okázale, polopaticky, ukecaně.. o snobech pro snoby.

plakát

Bernie (2011) 

(SPOILER ALERT) „Je to psychologický záznam o jednom zločinu. Mladý člověk, vyloučený z řad normálních heterosexuálů, maloměšťáckého původu, se rozhodl jedním rázem zbavit své hanebné situace. Rozhodl se zabít jednu stařenu, která půjčuje peníze na procenta. Je hloupá, hluchá, nemocná, lakomá, bere židovská procenta, je zlá a utiskuje jiný život tím, že u sebe mučí služku. ‚Není k ničemu‘, ‚Proč jen žije?‘, ‚Je vůbec nějak užitečná?‘ – Tyto otázky matou mladého muže. Rozhodne se ji zabít, okrást, zmrazit a pohřbít s úmyslem zařídit šťastný život své obci a před tím i potom být po celý život čestným, pevným, neúchylným při plnění ‚humánní povinnosti k lidstvu‘, čímž se pochopitelně ‚smyje zločin‘, pokud se dá vůbec nazvat zločinem čin spáchaný na stařeně hluché, hloupé, zlé a nemocné, která neví k čemu žije na světě, a která by možná tak jako tak za nějaký měsíc umřela.“ - Parafráze (čti přitaženo za vlasy) na dopis FMD nakladateli k Zločinu a Trestu. A to je co říct ;)

plakát

Gravitace (2013) 

(pozor paradoxy a spoilery) Je dobře, že Gravitace nemá příběh. Jen by rušil dojem realističnosti. Je dobře, že v ní jsou fyzikální a technický nerealističnosti. Jinak by to dramaticky nefungovalo, pač by všichni hned pomřeli/ulítli. A je dobře, když vznikne film tak nadfilmovej, až se místy blíží hudbě: Když hořící trosky Shenzhou sviští nad krajinou, měl jsem pocit jak v závěru nějaký obří symfonie. Mahlerovy první třeba.

plakát

Nejvyšší nabídka (2013) 

Už jen za scénář bych dal 5*. No a pak taky vzlášť za Rushe, Sutherlanda, Morriconeho (no za toho tentokrát jen 4, dost vykrádá Legendu o 1900), Zamariona... - A hlavně, snad jenom Tornatore dokáže vzít to nejčervenější z červený knihovny a dotvořit to tak (mimochodem za pomoci vesměs červenejch odstínů), až výsledek nakonci začne hrát více barvama. Btw za spoliery bych nechal dotyčnýho za trest dvacetkrát shlídnout Pokání, který se o podobněj efekt marně snažilo imho taky (jenže mělo ve hlavní roli Kieru a za režiséra začátečníka :)

plakát

Monty Python a Svatý Grál (1975) 

Svýho času jsem byl ochotnej si Grál pouštět obden, klidně zprostředka... Ale, narozdíl od Smyslu života a Briana z něj mám nyní dojem, že zestárnul nejvíc. Trochu podobně jak Sergeant Pepper oproti Abbey road a White albu

plakát

Stoker (2013) 

komentář č. 358: Jo, je to brak i umění zároveň. Se stim smiřte.

plakát

Futurologický kongres (2013) 

po třech týdnech rozmýšlení si to vyndavám ze škatulky, ve který mám Scanner darkly, Gattacu a Innocence a dávám do přihrádky k It's All About Love, Code 46 a Fantastic Planet..

plakát

Obhájce (2011) 

Čistá osmdesátka. Ale silnější, než ostatní osmdesátky. Ty mohou být totiž kolikrát i silnějšími sedmdesátkami, nebo i míň. Tato ne. To je krásná kulatá osmdesátka. Není chyba. Ale on ten celý žánr je takový osmdesátkový.

plakát

Trávníkář (1992) 

Dobře, viděl jsem to naposledy před dvaceti lety, takže bych to asi, dokud to neuvidim znovu, komentovat vůbec neměl. Ale zas, proč bych se na to měl dívat znovu? Proč bych si měl nějak upravovat ten dojem, kterej jsem z toho tenkrát, v nejlepším věku jedenácti a půl let, měl. Kdy jsem si byl naprosto jistej, že v roce 1996 budou mít všichni virtuální realitu doma, na amize určitě, přesně s takhle soží grafikou..And it´s amazing, with the blink of an eye, you finally see the light :)