Peacemaker - Boj jako kráva (2022) (epizoda)
Jsem rád, že jsme konečně u konce. I finále drželo rozpočet na uzdě a prakticky celá epizoda se odehrává na farmě v noci, kde po většinu času prd vidíme. Efekty otřesné, ale nechme je být. James Gunn je prostě šílenec, ale postavy psát umí. Oceňuji, že dokáže tak bravurně mezi nimi rozdmýchávat konflikty a emoce. Druhou řadu nutně nepotřebuji a zřejmě bych ji i vynechal. Závěrečné cameo potěšilo, ale pouze podtrhlo nevyhnutelné - tento Gunnův přístup se do staré DC Zacka Snydera absolutně nehodí. Je to jakoby se setkaly postavy z úplně jiného seriálu.
Peacemaker - Srdce na draka (2022) (epizoda)
Možná malinko odbočková epizoda k otci, ale ve finále mi sedla skoro nejvíc. Seriál se nebál zabít pár hlavních postav. A navíc tu máme nějaký hmatatelný konflikt mezi synem a otcem, který viní Chrise ze smrti svého druhého syna. Provedení bylo malinko šílené, ale co jiného můžeme čekat od Jamese Gunna.
Ahsoka - Část 7: Sny a šílenství (2023) (epizoda)
Senátní výbor mě fakt nebavil. Nová Republika působí jako nesympatická banda plná byrokratů a Filoni si v politických debatách není tak jistý jako George Lucas. Jeho prequelové epizody byly tehdy nadčasové, Filoniho rozmluvy přináší jen stokrát slyšené klišé. S příběhem v nové galaxii jsem zatím v míru. Baylan dokáže být nadále nejzajímavější postavou a to mu k tomu stačí jedna zajímavá věta. Ezra, Sabine a Ahsoka předvádějí svůj standard. V epizodě mi chyběl moment překvapení či snad konflikt mezi hlavními postavami, kteří si bezvýhradně věří a jedna nemá důvod zpochybňovat činy toho druhého. I když tady by se dalo lecco a leckomu vyčítat.
Ahsoka - Část 6: Daleko, předaleko (2023) (epizoda)
Opět smíšené pocity. Nová galaxie a planeta Peridea vypadá parádně, stejně tak veškerá stvoření, na které jsme tam prozatím narazili. Na druhou času mě štve určité "bezčasí", neboť to vypadá, že se Thrawn a Ezra nikam během společných čtrnáct let nikam neposunuli. Kdyby na tu planetu dorazili před dvěma měsíci, klidně by mohli být na stejných pozicích jako teď.
Peacemaker - Přečtený Murn (2022) (epizoda)
Asi doposud nejlepší epizoda, která posunula děj s otcem Peacemakera tak i s těmi slavnými motýly. Chválím za vybranou hudbu v závěru epizody. Docela jsem se navnadil na poslední dva díly.
Peacemaker - Superprimát (2022) (epizoda)
Jak může vypadat gorila v podání tohoto seriálu? No, vlastně ještě hůře než v seriálovém Flashovi v CW. Ta produkce a výprava je šílená, dějově to stojí za prd. Nejsem cílovkou a už vůbec se mi nelíbí novodobé směřování DC pod vedením Jamese Gunna.
Ahsoka - Část 5: Stínový válečník (2023) (epizoda)
Smíšené pocity. Jednak hezké flashbacky a easter-eggy. Ale od setkání s Anakinem jsem přeci jenom čekal více. Ahsoka a Anakin spolu utrousili pár vět a mám v sobě nenaplněný pocit z jejich setkání. Zbytečně se točilo okolo Hery a Nové Republiky, jejíchž úloha byla v této epizoda naprosto zbytečná. Musím se na to podívat ještě jednou, ale podobné pocity jsem měl při seriálu Obi-Wan Kenobi, když se Vader po letech setkal s Obi-Wanem a taktéž si nic moc neřekli. Chválím ale závěrečný odlet s Purrgily.
Ahsoka - Část 4: Ztracení Jediové (2023) (epizoda)
Předvídatelná epizoda, leč doručila to, co měla. Marrok se bohužel stane další bezvýznamnou postavou, kolem které bylo hodně povyku. Upřímně si myslím, že se celý seriál bez něj mohl obejít, pokud je toto jeho konec. Epizodu nahoru táhl Baylan, jenž je napsán skvěle a k němu si člověk lehce najde sympatie. Ahsoka se nám potřebuje malinko rozjet, zatím je taková moc chladná, ale to by měla napravit příští epizoda.
Peacemaker - Nevojetá cesta (2022) (epizoda)
Seriály od Marvelu mají alespoň jistý rukopis a víte, že jste v jejich světě. Peacemaker je ale nad míru tak vzdálený ostatním filmům, že tušíte, že toto je jen levná odnoš natočená na třech lokacích. Nejenže se na to špatně divá, ale i ty herecké výkony s výjimkou Ceny jsou mizerné a většinou se jedná o druhořadé herce, kteří mohou tak maximálně zazářit v jedné scéně Suicide Squad, ale jinak je to slabota. Asi patřím k té malé skupině, které se seriál absolutně nezamlouvá. Ale je to zkrátka tak.

ONEMANSHOW: The Movie (2023)
Původní pořad „Onemanshow“ jsem měl velice rád, neboť se jednalo o něco nevšedního a originálního. Celý projekt pěkně vstoupal, až se dostal na pomyslný vrchol s „Prostřenem“, a samozřejmě překonávat vrchol už jde jen stěží. Na film jsem vyrazil až po velké mediální masírce a prsknutím pomyslné bubliny, tudíž jsem měl hodně umírněná očekávání. Co k filmu tedy říci? Natočeno je to krásně, na české poměry světově. Výborný střih, dobrá práce se zvukem, úžasný výběr hudby, povedené efekty a vlastně celá produkce je na nadprůměrné úrovni. Stále se nemůžu smířit s tím, že je to film, kde Kazma opouští svou oblíbenou realitu show a dává nám něco předpřipraveného, leč to může (a také nemusí) být založeno na pravdě. Až na konci filmu člověk pochopí, proč jsme se dočkali právě filmu. A já vlastně to Kazmovo vysvětlení žeru. Někdy v životě nedostaneme druhou šanci a už vůbec ne vysvětlit někomu něco podstatného, jak tehdy věci byly. Pokud byl tedy záměr natočit film jako jakési dovysvětlení věcí minulých své bývalé lásce, jsem s tím naprosto v míru. Některé herecké výkony sice trochu skřípají, ale kluci se s tím poprali na můj vkus dobře. Ruku na srdce – jaký „neherec“ dokáže podat takovýto výkon? Vždyť i někteří naši herci předvádějí naprosto směšné výkony a to jsou na scéně přes dvacet let. Skákání z reality do filmu působí malinko rušivě, ale sám nevím, jak bych to lépe udělal. Film má své opodstatnění a obhájil si u mě svou existenci.