Nejsledovanější žánry / typy / původy

• Sci-Fi
  • Komedie

Recenze (1 216)

plakát

Únos letadla - Nakresli slepý (2023) (epizoda)

Jak se všechno může změnit, když zničehonic uvěříte tomu, že únosci mají fejkové zbraně se slepými náboji? Seriál toto téma pěkně rozebral a zatím se jedná o dosud nejnapínavější díl z celého seriálu. O to smutnější je závěr, neboť tušíte, že za tuto vzpouru někdo zaplatí životem.

plakát

Únos letadla - Tři stupně (2023) (epizoda)

Hodně slušně rozjetý seriál. Kromě skvělého Idrise Elby, který si to prostě dává a jeho motivaci naprosto chápeme, musím ale pochválit i ostatní herce. Dobře napsaný scénář a skvěle zahrané. Odchylka tří stupňů ze strany kapitána se mi líbila, stejně tak chatovací okénko při stolních hrách, které jsem taky cestou do USA využíval.

plakát

Únos letadla - Poslední výzva (2023) (epizoda)

Za mě slušný pilot, který tak akorát navnadil a zároveň neodpověděl na všechny záhady. Slušně vybudoval pár postav, o které se už teď zajímám. Produkce od Apple TV je poslední roky velice kvalitní a jen tak dál. Navíc s Idrisem Elbou nejde šlápnout vedle.

plakát

Agatha: Za vším schovaná - Dech smti cítím vát (2024) (epizoda)

Jsem rád, že tu po delší době máme Marvel seriál, který má vzestupnou tendenci. Problém je, že když znechutíte fanoušky prvními čtyřmi epizodami, tak už se k postavám horko těžko hledá cesta. Tahle epizoda byla promyšlená, kvalitní a dává zpětně smysl několika dílům nazpět. Za mě je to ale už trochu pozdě a málo. Fakt mi na té sebrance čarodějek vůbec nezáleží a to je špatně.

plakát

Agatha: Za vším schovaná - Kdo na tvé straně stál (2024) (epizoda)

První díl, který mě bavil. První díl, který něco vysvětlil. Jen tedy smutné, že to muselo přijít AŽ v šesté epizodě. Hezky vysvětlen příběh mladého chlapce, o kterém je tedy paradoxně celý příběh. Všiml si ale někdo, že seriál se jmenuje "Agatha"? Protože o té se nic nedozvídáme a znovu tu máme hlavní postavu, která je dějem vlastně jen vláčena a není to vůbec o ní. A to rádoby randění chlapce si mohli odpustit. Nezletilý týpek vnikne do cizího těla a hned začne s někým randit? Ještě pod zákonem, to si mohli odpustit.

plakát

Agatha: Za vším schovaná - Temná noci, jsem v tvé moci (2024) (epizoda)

Asi první díl, ve kterém se skutečně něco stalo, o čem se snad dá i povídat. Možná tomu prospěla i půlhodinová stopáž, neboť díl aspoň uteče jako voda a nemusíme se trápit celou hodinu. Asi většina bude unešená z toho samotného závěru - pro mě je to spíše zničení docela slušné postavy.

plakát

Tučňák - Zlatý vrchol (2024) (epizoda)

Hele, jako ten seriál je kvalitní, snaží se budovat postavy, to mu musím nechat. Ale poslední dva díly jsem se malinko nudil, neboť mi to přijde krapet předvídatelné. Karty jsou rozdané, Sal a Sofia na jedné straně, Tučňák na druhé. Už by to asi mohlo skočit rovnou do finále. Jak ale Oswalt dostal na svou stranu veškeré gangy, mi stále moc není jasné. V tom městě snad nezbyl člověk, kterého by nepodrazil, ale ty lidi mu to stále žerou. Scenáristicky trochu slabší, ale stále kvalitní. Právě jsem se předtím koukal na Agatha: All Along, takže tady jsem si spravil chuť.

plakát

Agatha: Za vším schovaná - S písní přijdu vždy dodat ti sílu (2024) (epizoda)

Nejhorší na tom je, že nejlepší na té epizodě je vlastně to hudební číslo. Protože ve zbytku se absolutně, ale absolutně nic nestalo. Nebojím se říci, že tento seriál je úplně o NIČEM. Nic se tam neděje, nerozumím, co mají postavy za lubem, nevím absolutně nic. Myslím, že máme nového aspiranta na nejhorší Marvel seriál v celé historii MCU.

plakát

Agatha: Za vším schovaná - Svádět jdem boj s osudem (2024) (epizoda)

Je tam nějaký děj? Směřují postavy někam? Co vlastně ty ženy spojuje kromě toho, že jsou náhodně a nelogicky v jednom kovenu? Nechápu, jak něco toto mohlo dostat zelenou. Vždyť jsme ve třetím díle a doslova se tam nic neděje. Četl to vůbec Feige a někdo od Marvelu, nebo se schválil projekt na všech úrovní a nikdo se ani neobtěžoval přečíst ten scénář? Jedna hvězda navíc za scénku s vínem.

plakát

Agatha: Za vším schovaná - Kruhu tajemný, zjev bránu k podzemí (2024) (epizoda)

Takže druhý díl se nesl v duchu "pojďme naverbovat staré čarodějky, které nesnáší Agathu, ale samozřejmě se k ní přidají". Zase vycucaný scénář, který postrádal jakýkoliv smysl. Přičtěte si k tomu povinné menšinové kvóty, woke sračku, absenci mužů a vyjde vám tento seriál. Je mi jasné, že tenhle počin vznikal ještě před nástupem Boba Igera znovu do funkce, ale pokud se mělo něco u Marvelu zaříznout, mělo to být toto.