Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (690)

plakát

Modrooký samuraj (2023) (seriál) 

Jak už tady někdo napsal, jediným citelnějším neduhem je anglické znění. Parádní ve všech ohledech.

plakát

Oppenheimer (2023) 

Wow.. tohle musim vstrebavat chvili..

plakát

Boží ruka (2021) 

A zase je z toho láska... K době, k Itálii, k ženám, k filmu, k poetice, k životu.. Tak jak to PS umí.

plakát

Pán prstenů: Prsteny moci - Na moři (2022) (epizoda) 

Pořád veliká spokojenost. Rozjíždí se to moc hezky, má to hlavu a patu. Narozdíl od Rodu Draka se (což se dalo čekat) nesází na zbytečnou brutalitu. Tolik zmiňovanou barvu pleti nevidím jako problém. Tolkien nikde vyloženě nepsal “Hobiti byli bílí a negra bys nedohledal”. Řekl bych, že tohle rozlišování neměl zapotřebí… Těším se na další díly!

plakát

Pán prstenů: Prsteny moci - Stín minulosti (2022) (epizoda) 

Je dostu možné, že mám potřebu kompenzovat některé opdady tady. Nicméně jsem spokojený. Struturálně to není úplný příběhový paskvil a výprava, efekty i podkres jsou skvělé (aby ne, za ty prachy). Mohl bych tady brečet, že mladší Galadriel prostě Kate Blanchet nesahá charismatem ani po kolena. Ale no tak… Slušný start!

plakát

Volavka (2022) (seriál) 

Vyvrcholení děje zajistilo pátou hvězdu. Emoce to vyvolalo jak se patří. Skvělý zážitek a 6 epizod je tak akorát. Více možná později..

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Ok.. tohle asi letos nic nepřekoná. Nadšení! Ten feel, který to umí vyvolat, jako bych sledoval první díl ve svých mladých letech. Zároveň ten drive a efekty, až mrazí. Chemie mezi postavami. Nesmrtelný Cruise..Jennifer je vlastně jen pomyslnou a krásnou třešničkou na dortu.. 98%

plakát

Všechno, všude, najednou (2022) 

Trochu to podráží stopáž, ale uteklo a sedlo to hezky. Střih, hudba, herci i vložené myšlenky výborné. Pasáž s kameny nezapomenutelná :) Hodnocení tady bude hodně rozstřelené díky odpadům lidí kteří to a)nepochopili a píšou o slátanině a wtf a za b)těmi, co to pochopili, ale chtějí vyjádřit svůj nesouhlas s myšlenkou, protože jsou víc..

plakát

Podvodník z Tinderu (2022) 

Dějově skvěle vystavěná story, kterou nepochopí zejména slabší kluci (ne, nejste muži, jen chodící frustrace-že vy žerete i toho zkrachovalce Bilzeriana?). Holek je mi líto, protože klučina je fakt profík, který ví na jakou strunu to zahrát. Podvést i holku, co ho má za kamaráda, to už chce slušné charisma. Jak to celé dopadlo je pak spíše smutné. Co se celkově týče dokumentu, musím vypíchnout i hudbu. Celkově veliké překvapení!

plakát

K zemi hleď! (2021) 

Za dlouhou dobu nejlepší Netflix a hlavně trochu náprava po té sérii rychlokvašek. Děj má spád, mix humoru a satiry je skvělý a to obsazení! Jen snad to, co provedli Cate Blanchett mi moc nesedělo... Tematicky to na dnešní dobu krásně sedlo a vlastně i docela zamrazilo. Jak pevný je celospolečenský narativ a hlavně nakolik je správný... To ukáže asi až čas. Myšlenka vyjádřená na konci filmu potěšila. BTW. 1 scénka během titulků a jedna po nich!