Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Horor
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný

Oblíbené seriály (10)

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Simpsonovi už stihli poznamenat tolik lidí, že nejspíš nenajdete nikoho, kdo by slavnou žlutou rodinku neznal. Ačkoliv humor je to vcelku jednoduchý a nenáročný, každý díl vždy spolehlivě pobaví.

Živí mrtví

Živí mrtví (2010)

Zombie seriál? Výborný nápad, který nemohl uniknout mé pozornosti. Zombie apokalypsa se velmi slibně rozjíždí úvodní scénou prvního dílu, kdy se postřelený policista probouzí v nemocnici, která je až podivně tichá. Záhy zjišťuje co se děje a vydává se na cestu za hledáním své rodiny. Postupně se přidá k větší skupince lidí, shledá se opět se svou ženou a synem. Posledí díl končí hromadným útěkem z místa poblíž města, o kterém si všichni až doteď mysleli, že je relativně bezpečné. Tolik stručný obsah, teď resumé. První díl slibuje opravdu hodně a slušně vás navnadí. Zombíci (kteří mimochodem vypadají opravdu suprově a náležitě odporně:)) se rojí jenom sem tam a ve skromném počtu, prostor je dán ponejvíc hlavnímu hrdinovi, přesto ale nechybí napětí a akce. Druhý díl pokračuje v podobném duchu, ovšem oživlých a následně zastřelených mrtvol tentokrát napočítáme víc a děj dostává větší spád. Až doteď to vypadá, že se bude jednat o kulervoucí seriál, který zaručeně musíte zbožňovat. Ale pak přijde třetí díl, který vám trochu zkazí náladu. Snaha o přiblížení hlavních postav, se kterými se náš šerif setká, se nakonec místy zvrhává v nekonečně vykecávání o mezilidských vztazích. Čtvrtý díl zase vytáhnu nahoru to, co třetí díl malinko shodil. Gangsteři, kterým se podaří unést jednoho ze skupiny přeživších, se ke konci dílu ukazují v opravdu dost nezvyklém světle:). Pátý díl - nuda... Šestý - závěrečný - díl zastihne naši skupinku na útěku z jejich dosavadního stanoviště. Dostávají se na místo, které ať vypadá sebelíp, má jednu docela podstatnou chybu a sice, /SPOILER!/ že co nevidět vyletí do vzduchu:). /SPOILER!/ Změna poslednímu dílu docela sedla vzhledem k tomu, že třetí a pátý díl se neukázaly jako moc silné. Dochází k novému oživení děje a zároveň s ním k chytrému utnutí první série, což vás navnadí na další díly, které ještě nevyšly. Celkově hodnotím seriál jako velmi slibný, i když si nedokázal udržet tempo prvních dvou dílů, a na další pokračování se rozhodně těším. A doufám, že když budu měnit hodnocení, bude to směrem nahoru:). Update k druhé sérii: Jsem velmi ráda, že nakonec můžu jít s hvězdičkama nahoru. Walking Dead se od poněkud nejistého oscilování mezi "hodně zombíků, málo kecání" a "hodně kecání, málo zombíků" ustálili někde uprostřed. Tudíž pro akci milující fanoušky toho mají spoustu co nabídnout, ale dají vám zároveň i šanci odpočinout si od celé apokalypsy a seznamovat se s postavami. Mimochodem, některé z nich prodělávají velmi zajímavý vývoj (Shane, Andrea). Na druhé sérii je zkrátka vidět, že tvůrci už mají o seriálu jasnou představu, které se drží. Celkově to působí mnohem více vyváženě a nemůžu říct, že by byl jediný díl, který by se mi vyloženě nelíbil. Oblíbené postavy: Daryl, Dale, Shane, Maggie.

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Už dlouho to chtělo pořádný seriál o podivné a překvapivě velké subkultuře lidí, kterým se v anglosaským zemích říká "geeks". The Big Bang Theory je velice nápaditý seriál o podivínech, kterým svou originalitou jednoznačně kraluje excentrický a naprosto geniální (a to nejen obrazně řečeno) Sheldon Cooper. Zatím u nás vyšly jenom tři série, ale plánované jsou minimálně ještě dvě a řekla bych, že se máme rozhodně na co těšit... minimálně já s velkou nedočkavostí vyčkávám na další díly:).

Sex ve městě

Sex ve městě (1998)

Tak tenhle seriál opravdu žeru. Momentálně u něj zabíjím svůj čas, který jsem si původně vyhradila na učení... a necítím se kvůli tomu vůbec provinile. Myslím, že hlavní čtveřice žen, kolem kterých se děj seriálu točí, je velmi dobře vymyšlená, protože téměř každá žena se v nich může najít. Moje osobní favoritky jsou Carrie a Samantha. A přiznejme si to, každá z nás by si chtěla aspoň na chvilku zkusit žít život těchto žen. Tomuhle seriálu jsem ochotna odpustit leccos - například místy se opakující scénáře vztahů, některé pitomé řeči či nesrovnalosti v logice vývoje myšlení postav. Není to na pět hvězdiček, ale nemůžu říci, že by existoval byť jen jediný díl, který by mě nebavil, a to už u seriálu něco znamená.

Přátelé

Přátelé (1994)

Tenhle seriál žeru už od doby, kdy jsem byla mladší a dívaly jsme se na něj s mámou. Už několik let patří Přátelé k mým stálicím a ráda se k nim vracím. V seriálu neexistuje jediná postava, která by mi byla vyloženě nepříjemná, a hlášky, které tam padají, jsou bezkonkurenční. Dalším důvodem proč dávám plný počet hvězdiček je fakt, že nehledě na to jak strašně špatnou mám náladu, jeden či dva díly tohoto seriálu mě z ní dokážou dostat. Úžasný psychoterapeutický efekt! Jednou až budu mít opravdu čas nazbyt (což se mi moc často nestává), tak konečně dokoukám všechny série. Už se na tom nesmírně těším...

Vikingové

Vikingové (2013)

Není nad to si čas od času odpočinout u nenáročného historického seriálu. A ano, pojem nenáročný na Vikingy docela sedí. Neuvidíte zde žádné epicky megalomanské bitvy ani nepřirozené souboje s "cool" choreografií a la Trója. Nízký rozpočet může za to, že seriál se drží dost při zemi, ale podle mě je to dobře, protože takhle zbyla spousta prostoru pro to, aby měl divák možnost ochutnat život Vikingů v celé jeho komplexitě - a soudě podle toho, co mi říkali lidi zběhlí v historii, tak se jim to povedlo velice věrohodně. Uvidíte plavby na západ a rabování (to, co jsme ve filmech o Vikinzích viděli asi tak milionkrát), ale i to, jak vypadá jejich rodinný a společenský život, jaké mají zvyky, náboženství i to jak se baví. A rozhodně se nenechte odradit pilotním dílem, díl od dílu je to lepší.

Star Wars: Klonové války

Star Wars: Klonové války (2008)

The Clone Wars je seriál, který skalní fandy SW nejspíš kdovíjak nenadchne, protože mj. dělá nepořádek v dosud uznávaném kánonu, ale pro mě je to příjemná oddechovka, na kterou se každý týden těším. Kromě setkání se známými postavami (Anakin, Obi Wan, generál Grievous) se setkáme i s novými tvářemi, které si už stihly najít spoustu fanoušků (Ahsoka Tano). Akce je tu dost, dokonce by mi ani nevadilo kdyby jí bylo míň, ale pro vyvážení slouží díly věnující se politice a dění v senátu, takže určitá snaha o balanc projevena byla, i když se sporným výsledkem. Tak jako tak se dočkáme pěkných lightsaberových soubojů i vesmírných přestřelek. Osobně se mi dále hodně líbilo, že tvůrci zaměřili víc pozornosti na samotné klonové vojáky, kteří v seriálu nejsou jenom anonymní chlapíci v bílých zbrojích. A kapitán Rex je doteď jedna z mých nejoblíbenějších postav. ----- Nejpozoruhodnější je však mnohdy obrovský rozdíl mezi jednotlivými díly, co se kvality týče. Jsou díly, které jsou pětihvězdičkové i díly, které by si zasloužily zařazení mezi odpad. Podobný rozdíl, i když ne tak markantní, existuje i mezi jednotlivými sériemi. Ta první je hodně dobrá a sama o sobě by si zasloužila vyšší hodnocení, naproti tomu ta třetí už kvalitativně dost pokulhává a zbývá jenom doufat, že čtvrtá série to napraví. ----- Ve výsledku je to ale dobrý seriál, který ačkoliv je určený spíše pro větší děcka, bavil i mě, která má do dětských let bohužel už daleko. Update ke čtvrté sérii: Podle mého se jedná vedle první série o to nejlepší, co nám chlápci pod vedením Davea Filoniho nabídli. Nejen já jsem si všimla, že jednotlivé díly jsou temnější a mnohem vážnější, než tomu bylo v předchozích sériích. Což mně osobně velmi vyhovuje. Jsem zvědavá na pátou sérii, která startuje tenhle víkend.

Daria

Daria (1997)

Když jsem byla mladší, tak jsem se s Dariou docela ztotožňovala a naprosto chápala její názory a pocity ze své rodiny a spolužáků. Nedávno jsem se na seriál podívala po asi 8 letech znovu a můj dojem se skoro nezměnil:). Daria je naprosto sarkastický pozorovatel hodnotící archetypální existence okolo sebe s neokázalým vtipem. Já tu holku prostě žeru:).

Městečko South Park

Městečko South Park (1997)

Tahle sprostá děcka si mě absolutně získala. Dávno už jsou sice pryč doby kdy jsem South Park žrala nejvíc, ale pořád mě to baví, když někde náhodou nějaký díl zahlédnu. Je to primitivní, vulgární, hrubé a debilní, ale je to zatraceně vtipné:). A ta animace nemá obdoby a je typická pouze pro tenhle seriál. Zkrátka, South Park už je tak trochu klasika... alespoň pro mou generaci. SERU NA VÁS, JDU DOMŮ!!! :)