Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Komedie

Oblíbené filmy (10)

Prometheus

Prometheus (2012)

Zmačkali jste a vyhodili někdy papír, s myšlenkou, která vám nepřišla dost dobrá aby jste to na druhý pokus napsali bez chyby? Co kdyby vás se stejným nezájmem uvítal váš stvořitel a představil vám vaši dokonalejší verzi? ... Prometheus mi ještě dlouho po shlédnutí ležel v hlavě a dokud jsem ho neviděl několikrát tak mi spousta věcí zdaleka nedošla. Snímek je natolik propracovaný a nebojí se dotknout nejdůležitějších otázek lidstva a navíc nechat jejich interpretaci pootevřenou, že se ani nedivím, že dnešnímu běžnému divákovi, který vše nedostane po lžičkách naservírované musí přijít jako blbost.

Insidious

Insidious (2010)

Koukatelná a ne tolik povrchní verze Paranormal Activity s dějem. Ano pořád je tady roztřepaná kamera, prvoplánové předvídatelné scény a pár stupidních lekaček ale film je vlastně velmi povedený a třeba scéna se siluetou byla pro mně jedna z nejděsivějších co jsem kdy ve filmu viděl.

Sucker Punch

Sucker Punch (2011)

Ač vždy dávám přednost vyprávě a příběhu před vizuální složkou snímku tak tady mi strohý děj vynahradilo vše ostatní. Útěk od reality mi navíc příjde mnohem poutavější téma než snové vize z Inception. Film navíc diváka udržuje v napětí, neboť i představy mají své hranice a následky. Sucker Punch doprovází naprosto skvěle zvolený a dobře zakomponovaný obskurní soundtrack (film je zjevně stříhaný podle songů, ne naopak jak bývá ve zvyku - což velké množství scén natahuje (někdy až k přílišným délkám) ale audiovizuální stránka je díky tomu skvěle synchronizovaná.(skoro jako v Tron: Legacy)) ...

Resident Evil: Zatracení

Resident Evil: Zatracení (2012)

Neskutečné, strhující a postupně gradující. Animace je skvělá, některé scény působí neuvěřitelně realisticky a pár scén naopak tak barvitě jako by byly vytaženy z RE2 nebo RE3. Místo survival horroru se díky tvďáckého Leona (který je zde mimochodem největším sympaťákem jakým kdy byl) přesouváme spíše k thrilleru, film ale servíruje dávky intenzivního napětí tak dobře, že přechod k akčnějšímu pojetí vadí minimálně. Co víc říct, prostě nářez! edit: Všiml jsem si že spoustě lidí unikají logické souvislosti snímku, tady se dočtete víc: http://www.csfd.cz/uzivatel/242018-perth/denicek/

Final Fantasy VII: Advent Children

Final Fantasy VII: Advent Children (2005)

Úžasná akce s neuvěřitelnými efekty a především sladká třešnička na dortu na konci kultovního příběhu pro znalce příběhu a fanoušky sedmého dílu Final Fantasy. Film jsem viděl před mnoha lety (neznalý hry) a už tehdy mi hlubší myšlenka snímku byla jasná. Ale teprvé Complete verze, ideálně v bluray kvalitě je nezapomenutelný efektní zážitek. Ale musím uznat že teprve po tom co jsem dohrál hru a shlédnul film znovu jsem pochopil některé souvislosti. Rozhodně je hloupost na to koukat a hodnotit když vůbec neznáte hlavní příběh z FF VII a ještě větší když nemáte rádi anime. Takže rychle sehnat emulátor na PSX a pařit pařit pařit :)

TRON: Legacy 3D

TRON: Legacy 3D (2010)

Je fajn že Daft Punk natočili k novému, albu i hudební klip. :)

Ovládací panel
7 bodů