Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Dokumentární

Zajímavosti k filmům (12)

Jurský svět

Jurský svět (2015)

Samice Tyrannosaura Rexe je ta samá, jaká byla v Jurském parku (1993). Dosvědčují to staré jizvy na krku, které utržila od Velociraptorů na konci prvního filmu. Přezdívá se jí „Rexy“.

Na hraně zítřka

Na hraně zítřka (2014)

V úvodu filmu je popisován příchod mimozemské civilizace na Zemi. Tvůrci použili pro tuto část amatérské záběry dopadu Čeljabinského meteoritu z února 2013 na Sibiři.

Bitva roku: Tým snů

Bitva roku: Tým snů (2013)

V roce 2013 USA skutečně čekalo na vítězství v této soutěži už 15 let. Naposledy se z vítězství radoval americký tým v roce 1998, kdy na prvním stupínku stanula skupina Rock Force.

Walker, Texas Ranger

Walker, Texas Ranger (1993) (seriál)

Walker (Chuck Norris) v jednom díle odkazuje na postavy Bobbyho (Patrick Duffy) a J. R. (Larry Hagman) Ewingových ze seriálu Dallas (od r. 1978). Sheree J. Wilson, která hraje státní zástupkyni Cahillovou, byla jednou z hlavních protagonistek tohoto seriálu.

Ren zai jiong tu zhi tai jiong

Ren zai jiong tu zhi tai jiong (2012)

Jedná se o první čínský film, který dokázal na domácím trhu pokořit v tržbách hranici jedné miliardy jüanů.

Duch žraloka

Duch žraloka (2013) (TV film)

Thomas Vitale, jeden z šéfů televize SyFy, řekl, že myšlenka o vraždícím žraločím duchu pochází od jeho sedmileté dcery.

Americké válečné lodě

Americké válečné lodě (2012)

Film byl pojat jako tzv. mockbuster k americkému velkofilmu pod originálním názvem Battleship (2012). Z toho důvodu zprvu nesl i podobný název American Battleship. Studio Universal se proto rozhodlo společnost Asylum zažalovat za porušování autorských práv. Výsledkem soudní pře byla nejen změna názvu na American Warships, ale také změna plakátů a obalů digitálních nosičů, aby co nejméně připomínaly velkofilm od Universalu.

Africká legenda

Africká legenda (1985)

Námětem pro film byla legenda o mokele-mbembe, která pojednává o tajemném zvířeti, připomínajícím sauropodního dinosaura, jež žije v povodí Konga.

Ring

Ring (1998)

Na film navazují dvě rozdílná pokračování. Prvním je film Spirála (1998), jež adaptuje stejnojmenné knižní pokračování. Druhým je Ring 2 (1999), jež jde svoji vlastní cestou a na knižní trilogii nijak nenavazuje.

Bitevní loď

Bitevní loď (2012)

Ve filmu se objevují záběry z mezinárodního námořního cvičení RIMPAC 2010.

Bitevní loď

Bitevní loď (2012)

Japonská loď Myoko, která je ve filmu napadena, je ve skutečnosti torpédoborec Atago DDG-177.

Klíče od pevnosti Boyard

Klíče od pevnosti Boyard (1990) (pořad)

V pořadu nikdy neuvidíme západní stranu pevnosti. Na této straně se totiž nachází moderní plošina, jejímž zobrazením by pevnost přišla o kouzlo, které se pořad snaží budovat.

Reklama