Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (5)

plakát

Soukromé století (2002) (seriál) 

Po Šumných městech to nejlepší, co bylo Českou televizí vytvořeno. Díky!

plakát

S politiky netančím (1995) (pořad) 

Vrcholově špičková vezdejší politická satira (pravda jedna z mála) v Šimkově extraformě. Jako důkaz parádní vtipnosti bez újmy na vkusu je neustálý řev publika po celou hodinu PŘÍMÉHO PŘENOSU z Divadla Jiřího Grossmana. Šmarjápano, jak je možné že někdo umí tak skvěle bavit jen tím že si stoupne na pódium se sekundantkou Bubu a bez neustání chrlí jeden hlod za druhým pouze v omezeném tématu politiky a jejích reprezentantů? A samosebou musím přidat povzdech, jaký že matroš by pan Šimek měl k mání v současnosti a v nedávné minulosti..takový duet P&T by pro něj byl přímo slastná pastva. Genialitka! *****

plakát

Výletníci (2011) (pořad) odpad!

Smutný pořad o dvou klaunech.

plakát

Výkřik ve tmě (1988) 

Obrovská klika, že tvůrci hned na začátku uvedli "podle skutečných událostí"! Což se hodí vědět právě ve scéně zmizení miminka ze stanu, která je tak nějak divná. Ale musela být natočena přesně takhle, a vůbec celý film musel být natočen přesně takhhle. Nezaujatě, nepolopatisticky a jen podle výpovědí u soudu s "přihlédnutím" k novinovým titulkům tehdejšího bulváru. Tolikrát jsem se přistihl že ústřední dvojici přestávám věřit třebas jen proto že "to psali v novinách". A dostáváme se tímto k ústřednímu záporákovi - novinářům! Což je rozhodně stěžejní motiv filmu jak s libovolného člověka netvora udělati. A vztyčený prostředník celému pisálkovskému odvětví. Co platilo před dvaceti lety platí dnes dvojnásob!

plakát

Magické hory (2009) (seriál) 

Tento cyklus se mi líbí už jen proto že mi evokuje (byť velmi vzdáleně) seriál Šumná města. Projít nebo proletět se s kamerou po fotogenické krajině naší středoevropské zemičky a poslechnout si velmi zajímavý komentář pana Cílka mě dovede uspokojit a natěšit na další pokračování. Doposem dobře, jenže... Záměr byl položit do kontrastu racionalitu pana Cílka a duchovno paní Fialové, což se nezdařilo. Proti erudovanému výkladu geologa jsou přirovnání paní herečky (ve vší úctě) velmi chabé. Ačkoliv v díle Trosky ten příměr že když stromy rostou v aleji naproti sobě, že se do sebe zamilují a několik desítek let čekají než se dotknou byl pěkný. Ale následná hláška že kaple sv.Anny na Zebíně by byl dobrý "kutloch" pro jejího kocoura mě opět vrátil do tvrdé reality. A takovýhle perel má paní Fialová nepřebernou zásobu. Naštěstí povětšinu času mluví pan Cílek a je co poslouchat! A když připočtu vcelku podmanivý "oldskhůlový" hudební doprovod, vychází mi z něj docela magický pořad. :-)