Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Thriller

Recenze (1 357)

plakát

Policajt ze školky (1990) 

Je to taková míchanice žánrů, autorsky jen průměrně podařená.

plakát

Prácička v Itálii (1969) 

Anglický humor mám rád, ale tady je v nevýrazném vydání.

plakát

Neige (2022) (TV film) 

Jednou ano, dvakrát ne.

plakát

Bez soucitu (2010) 

Mám Travoltu docela rád. Je mi líto, když bere takové kraviny pro učňovskou mládež.

plakát

Případ Dominici (1973) 

Mě na tom příběhu zaujala práce francouzské policie. Ne že by to byl první takový. Policie navyklá na zacházení s občany jako Gestapo. Nějaké dodržování zákona, ba i obyčejná zdvořilost, jsou pod úroveň služebníků státu. Oni jsou páni, občané jsou hovada. Profesionalita veškerá žádná. Rozdíl mezi úrovní zákonnosti mezi Francií a civilizovanějšími společnostmi byl a dodnes zůstává propastný. Jak dlouho že tam mají ten výjimačný stav? Aby se policii lépe pracovalo, že. A ti jejich prezidenti - jeden nechutný kriminálník za druhým. --- Kdybych si měl vybrat mezi Českem a Francií, byla by to sakra těžká volba.

plakát

Krycí jméno Donnie Brasco (1997) 

Chytřejší než většina mafiánských filmů. Al Pacino v zájímavé charakterní roli neúspěšného mafiána. Ale co z toho? Ti lidé si nezasluhují obdiv a ten žánr zůstává brakem.

plakát

Gotti (2018) 

Nejspíš to financovala nějaká Gottiho nadace. Gotti v téhle verzi vypadá jako trochu svérázný dobrodinec, kterého hnidopišská vláda otravovala, až ho nakonec zabásla. Cosa Nostra z toho vychází jako organizace počestných chlapů.

plakát

Jack Rozparovač (1988) (TV film) 

No, taková dobrá televizní klasika.

plakát

Cikáni jdou do nebe (1975) 

V době svého vzniku měl film jistou hodnotu, vybočoval z bolševického šedotypu. Ale jak píše gudaulin, je to vlastně kostýmní muzikál, silně romantizující. Taková pseudofolklórní fantazie.