Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krátkometrážní

Recenze (2 110)

plakát

Simulant - Série 2 (2018) (série) 

2. série má velmi podobnou kvalitu jako předešlá a tvůrci se tomu snaží dát možná trochu větší rozměr a dramatičtější spád. Nicméně, několik dílů je opravdu nudných a tak Sick Note pořád ještě nepřekročil hranici průměrnosti směrem nahoru. Vedlejší postavy tu zde působí jako nutná výplň příběhu a tak mě nechala i druhá řada poměrně chladnou.

plakát

Simulant - Série 1 (2017) (série) 

1. série nabízí sérii nešťastných náhod a následné maskování jejich důsledků v zaobalené v komediálním krimi kabátku. Jako minisérie by to bylo oukej, ale už v první sérii mi přijde, že není moc co rozvíjet tak, aby to potom nepůsobilo okoukaně. Sick Note nabízí určitou formu černého humoru a dramatu. Co se ale týče toho humoru, není to na britské poměry až taková bomba. Určitě jsem čekala víc scén, u kterých se zasměju. I Nick Frost a jeho enormně tupá postava mě tak nějak neobalamutila a spíše řadím tento seriál do těch čistě průměrných vod. Nic, po čem bych se musela utlouct. Ale na zabití času u Netflixu dostačující.

plakát

Nenasytná Tiffany (2015) 

Troufám si říct, že tohle je asi to nejlepší za posledních pár let, co se vyklubalo na české hororové scéně. Tedy on to úplně čistokrevný horor není, ale když na takové scény dojde, je to skvělá podívaná. Ať už jen kvůli efektům, tak dobrému nápadu. Leoš Noha se postaral o extrémně skvělý výkon, jímž vlastně táhne celý tenhle film na svých bedrech. Je tu hodně kvalitního českého humoru, zapamatovatelných hlášek a stopáž utíká jako voda. Nenasytná Tiffany nabízí opravdu originální scénář a i takové morální ponaučení. Vůbec bych se nezdráhala pustit si to někdy znovu.

plakát

The Dark and the Wicked (2020) 

Tak na tenhle film jsem měla asi extrémně špatnej den, abych ho ocenila a fakt hodně se kroutím, abych dala tu třetí hvězdu. Strašně nechápu ten hajp tady a o to víc nechápu, proč ten hajp vůbec vznikl. The Dark and the Wicked bylo pro mě prostě ultimátní nuda a hororově mě to neuspokojilo ani zbla. Slow burny v sobě musí mít prostě něco víc, abych byla ochotná jim za tu pomalost pak udělit nějaké ocenění. Atmosféra byla asi dobrá, ale nic z toho. Tentokrát jsem na špek neskočila no, asi porucha. Dvě a půl a to jenom, abych úplně nekazila nadšení.

plakát

Zašívárna (2016) (seriál) 

Já jsem zkrátka sběratel viděných britských mini sitcomů a u Crashing je zrovna taková škoda, že to nepokračovalo dál. Tohle mělo potenciál a věřím, že druhá série by tu první překonala. Tohle beru jako spíš takovou ochutnávku nápadů. Bavily mě postavy i ujeté prostředí. Zkouknuté to máte za chvíli, takže proč váhat.

plakát

Hraběnka (2020) (seriál) 

Průměrná netflixovská série, kterou ocení stoprocentně spíš ženy a mužům se bude zdát moc feministická. Humor je tady skutečně založen jen na ženské síle a nezávislosti a možná až moc na tenhle humor agresivně tlačí, takže chápu rozporuplné pocity. Mně to bylo fuk a aspoň jsem se pokoukala na zajímavé outfity Katherine Ryan. Druhou sérii ale asi neočekávám.

plakát

Třetí den (2020) (seriál) 

Ježišimarja. Řemeslně sice na špici, ale scénáristicky zase totální mindfuck bez jakékoliv snahy poskytnout divákovi smysluplný a plynulý seriálový zážitek, The Third Day mě donutil vzpomenout si na taktéž nevalného Outsidera, jehož jsem sledovala po deset dílů už jen ze setrvačnosti a nedostala ani nijak hodnotné finále za odměnu. To platí i v tomto případě. Vlastně asi tak dva díly ze šesti pro mě byli něčím zajímavé, které třeba i pomohly rozvinout děj. Já totiž nesnáším seriály o ničem. Tady toho ničeho na mě bylo až moc. Věřím, že jako dvoudílná nebo třídílná minisérie by prokázala světu laskavost a neobírala ho o čas. Abych na to jen neplivala, neříkám, že bylo všechno špatně. Bylo zajímavé sledovat záhadné obyvatele ostrova a někdy to těmi veškerými otazníky působilo fakt temně a napínavě. Mně jen vadí, že je ten námět podáván tímhle uspávacím, zdlouhavým způsobem. HBO seriály mě zatím spíš zklamávají.

plakát

Dnes v noci v lese nikdo nespí (2020) 

Skvělá polská variace na takový vtipnější a promyšlenější Pach krve. Poláci prostě umí prodat a propojit svůj kvalitní smysl pro humor i s hororem a dát vznik zajímavému žánrovému mixu se skvělým námětem. Postavy byly charakteristické a přispívaly příjemnému zážitku. Gore bylo taky na evropské poměry víc než uspokojivé. Na druhou stranu je tenhle film docela dost šílený, ale je to tak skvěle natočený, že jsem schopná tomu odpustit leccos.Co bysme tady v Česku za takové kousky dali.

plakát

Jeho dům (2020) 

Miluju, když se něco takhle objeví úplně bez varování na Netflixu a já ani nevím, do čeho to vlastně jdu. A když je to ve finále fakt dobrý! His House pro mě byl po dlouhé době fakt děsivým filmem hned od začátku, což u mě nahrává kvalitnímu zážitku. Já prostě miluju horory bez zbytečných omáček. Tady se jede od prvních minut intenzivním způsobem. A přesto, že hororových prvků je tu postupem času možná až trochu moc, His House se snaží předat i hlubší zprávu týkající se stále více aktuálního tématu a oceňuji na tom právě to kvalitní propojení dvou žánrů. Po dlouhé době super domácí hororový zážitek.

plakát

Kadáver (2020) 

Už ten námět mi přišel nějak podezřelý, ale co se týče tohoto subžánru (nechci spoilovat), nenechám si ho ujít a kort, když pochází ze severu. Na první pokus jsem u Kadáver ale s přehledem usnula a druhý mě přesvědčil o tom, že jsem stejně o moc nepřišla. Za mě spíš zklamání a vlastně i nuda. Herci byli taky nesympatičtí a těžko se mi hledají nějaké klady. Slabota po všech směrech.