Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (709)

plakát

The Last of Us - Vydržet a přežít (2023) (epizoda) 

Naprostá dokonalost. Konečně díl, kterému nic nechybí. Kdyby takhle vypadal zbytek série, tak bych se vůbec nezlobil.

plakát

Batman (2022) 

Pro mě je toto téměř dokonalý film. Nemá to nic společného s klasickým DC filmem a to je to nejlepší, co se mohlo novému Batmanovi stát. Kdyby jste si místo známých postav z loru DC dosadily například Luthera z kriminálky od BBC a do role enemaku nějakého psychopatického vraha, tak z toho vznikne přesně to samé a to je temný psycho masterpiece. Vážně mi přišlo, jak kdybych koukal na temnou krimi minisérii od BBC. Zoe a Robert jsou ve filmu dokonalý a nejvíc sexy postava je jednoznačně Colin v roli tučňáka. A pak je tu Catwoman, ta taky není k zahození. Zoe je jednoznačně nejlepší Catwoman vůbec, né, že by to bylo nějak složité, ale je nejlepší o několik stupňů. Scénář i režie jsou v topu. Jediné co mi trošku kazilo sledování bylo dost divných rozmazaných záběrů hlavně v první půli filmu. Asi to byl nějaký umělecký záměr, ale většinou to vypadalo, že to natočili napiču a už se jim to nechtělo pretáčet. To je ale jediná malá chyba na jinak dokonalém filmu.

plakát

Nebezpečná laskavost (2018) 

V jeden den jsem koukl na 2 filmy, jeden z nich byl novej Halloween a druhej právě A Simple Favor. Upřímně jsem si myslel, že Halloween bude pecička a Simple Favor bude sračka, no ale dopadlo to uplně naopak. Od Paula Feiga jsem opravdu nečekal dobrý film, vlastně jen průměr by byl obrovský úspěch pro tohoto režiséra, ale byl jsem mile překvapen, obsazení naprosto skvělé, Blake Lively je prostě nádherná ženská, i kdyby v tom filmu jen stála a nic neříkala, tak jsem spokojenej, ale ona umí i úžasně hrát a s Ančou se krásně doplňovali. Dokonce musím přiznat, že se mi do filmu Anča hodí jak prdel na hrnec a to jí nesnášim, vždy jsem měl za to, že neumí hrát a je prostě příšerná, ale zde to zahrála úžasně a změnil jsem na ní názor. Simple Favor je přesně ten druh filmu, který miluju, černá komedie/thriller. Celou dobu jsem hádal co se stalo a chvilkama jsem nechápal, co se tam děje, ale na konci do sebe všechno krásně zapadlo a já jsem spokojen, až do konce jsem nevěděl, jak to skončí. Objektivně to je na 4*, ale za Blake a Feiga, který poprvé ve své kariéře natočil dobrý film musím dát maximum.

plakát

Waco (2018) (seriál) 

Tahle minisérie je dokonalá, divím se, že jí natočili Amíci, protože je to příběh o Koreshovi a jeho "sektě", je to točené podle skutečných událostí a takhle drsnej snímek jsem dlouho neviděl. Žádná postava není hodná nebo zlá, nahlíží se na téma objektivně a podle knih vyjednavače a přeživšího "masakru", ale hůř z toho vychází jednoznačně FBI a ATF, takový svinstva, kterých se dopouštěli a určitě pořád dopouští, kolik lží jsme už slyšeli o sektách a hromadných sebevraždách, jen né vždy to byla pravda. Poslední díl je fakt drastickej a prostě bez obalu, přesně tak, jak to vylíčil jeden z mála přeživších. Pokud se vám líbili kriminálky jako True Detective nebo MindHunter, tohle je minisérie pro vás, má jen 6 dílů, ale kurva, je to fakt boží.

plakát

Nejvyšší nabídka (2013) 

Nikdy bych neřekl, že mě bude bavit film o starých obrazech. Tímto bych chtěl poděkovat přítelkyni, ke které jezdím 2 hodiny busem a nemám tu dobu co dělat, naštěstí jsem jel studentem a tak jsem si projížděl co za filmy tam maj a řekl jsem si, že dám šanci Nejvyšší nabídce. Udělal jsem dobře, takhle úžasný film, který si hraje s divákem jsem dlouho neviděl. Úžasné herecké výkony, dokonalý děj a doteď nechápu, jak mě ten film mohl bavit, protože to není ten typ filmu, který bych vyhledával. Film jsem viděl už před týdnem, ale doteď přemýšlím nad dějem, nad tím, co se stalo a jestli se to dalo z nějaké části filmu zjistit. Určitě na film kouknu znovu, protože takové hraní s divákem, který si myslí že všechno ví a přitom ví hovno tu dlouho nebylo. Doporučuju, pro mě největší překvapení za poslední rok určitě. 100%

plakát

Kobry a užovky (2015) 

Konečně film, který říká pravdu. Prachy a moc jsou všechno, ještě když jde o váš splněný sen. Po dlouhé době jsem se konečně koukl na kvalitní český film, tak kvalitní, že si zaslouží 5*. Herecké výkony jsou dokonalý, bráchové Hádkovi jsou skvělý herci. Ve filmu jsem si hned oblíbil Kobru, byl to vyfetovanej dement, ale měl takový charizma, že jsem si ho hned oblíbil. "Mám plán bráško". Realistický příběh dvou bráchů, přičemž jeden je přítěž pro druhého a oba mají svůj plán. Dokonalý vývoj postav vyvrcholí v posledních minutách filmu a poslední záběr je naprosto dokonalej, měl jsem z něho husí kůži po celém těle, to už se mi dlouho nestalo. Možná že dám ještě českým filmům nakonec šanci, tenhle si jí rozhodně zaslouží.

plakát

Predestination (2014) 

Upřímně lituji ty, který si přečetli nejdementnější popisek filmu, který vlastně vše prozradí, tohle mohl napsat jen největší idiot a tady to schválil idiot ještě větší. Vážně, nečtěte si komentáře ani popisek, pokud chcete mít úžasný zážitek z filmu. Já naštěstí nečetl vůbec nic tady na csfd a udělal jsem dobře. Film je naprosto dokonale spojen, každé slovo, od začátku do konce souvisí se vším, skvělá hra s divákem. Sice na začátku musíte přežít nudné vyprávění, ale věřte, že všechno má svůj důvod, vážně VŠECHNO! K tomu se přidali dokonalé herecké výkony (začínám mít Ethana čím dál tím víc rád) a úžasný konce, který vše završí a máme tu konečně film, který si zaslouží po dlouhé době plný počet. Na Predestination se kouknu určitě znovu a né jednou, vážně stojí za to se na něj kouknout.

plakát

Jak vycvičit draka 2 (2014) 

Nádherná animace se skvělým příběhem, film sází na jistotu a daří se mu to dobře, staré triky fungují a novinky jsou ještě lepší, dabing postav je taky dokonalý, pro mě naprosto dokonalý animák. Btw ano, jsme všichni ovce a tenhle film má dobrý hodnocení jen kvůli obří reklamě, kterou určitě někde měl :o :D Ty lidi umí pobavit. Když se někomu líbí dobrý film, tak je to ovce, to dává smysl, jestli se někomu animáky nelíbí, ať se na ně prostě nekouká a nesere hodnocení!

plakát

Pokání (2007) 

Ještě jsem nezačal a už mi docházejí slova, tohle je ukázka geniálního romantického dramatu. Oscarové herecké výkony, dokonalý střih, hudba a ten scénář, ten příběh, prostě dokonalost. Atonement je přesně ten film, který by měl vidět každý, kdo zavrhuje romantické filmy (já) a vlastně i přesvědčil sám sebe, že každý film, který je romantický nemusí být špatný, ba naopak. Nadchlo mě, jak si tvůrci hráli s kamerou, se scénami, který nejdříve posunuli trochu dopředu a pak zjišťujete, co se dělo před scénou, nebo to posouvání v čase, které je dělané spíše knižně než filmově, jde vidět, že na to Ian McEwan dohlížel a nenechal vymizet tu knižní podobu. Pro mě to bylo dokonalé drama a třešnička na dortu byl ten dokonalý konec, každý chce Happy end, zpověď Briony na konci je úžasná. Místo které si vybrali Robbie a Cecilia bych si vybral taky. Útesy Seven Sisters jsou nádherné a já měl tu možnost tam být, všem kdo pojedou někdy do Anglie tohle místo doporučuji, takovou krásu jen tak někde neuvidíte........ AHA, TAK PREJ NEMÁ CENU PSÁT ŽÁDNÝ ZAJÍMAVOSTI, PROTOŽE VÁM TO POMOčený ukradne a připne si to na svojí zajímavost a pak vám to zamítne!

plakát

Hannibal (2013) (seriál) 

MILUJU Hannibala! Pro mě ten nejlepší seriál poslední doby, sice né tak prosazovaný, ale baví mě o hodně víc než všechny seriály, který teď tak strašně "frčí". V Hannibalovi vůbec nejde o akci, ale o promyšlenou psychologii postav, o hraní si na kočku a na myš. Ano není to pro ty, kteří upřednostňují akci před mluvením, protože v Hannibalovi se vážně hodně mluví, ale přesto mě to nenudilo ani minutu, další problém může být brutalita seriálu, která mě ale připoutala k sedačce ještě víc, miluju to, úžasný vrahy, ty nechutné scény i občasné nesmyslné scény, které k tomu prostě patří, někdy se nehraje na logiku ale na efektivitu, kterou Hannibal zvládá na 100%. Herecké obsazení je nejlepší, které může být, Mads je nejlepší Hannibal v dějinách! Pokud vás první série tolik nevzala, tak tomu dejte stejně šanci, druhá série je prostě dokonalost sama a hlavně kvůli ní putoval Hannibal do Topky a nikdy ho z ní nedám, protože takhle geniální seriál tu dlouho nebyl a nebude. 3 série je ohlášena, tak se už teď těším na ty úžasný vraždy, na to co se bude dít a hlavně na Masona Vergera, který se tam prostě musí ukázat! Miluju tu postavu.