Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (709)

plakát

Dokonalý smysl (2011) 

Perfektně natočený a zahraný film. Eva Green je prostě dokonalá herečka a Ewan nečekaně nezaostává. Úžasně propracované téma, jen mi k úplnému nadšení chybělo objasnění nemoci, jasný, nebylo to vůbec o tom, ale prostě se to tak ustřihlo, neřešilo se to, ale jinak jsem naprosto spokojenej. Je to zvláštní film, nedivím se, že tomu někdo dá menší počet *, protože je celkem bez akce a celé je to zvláštní... Já osobně zažít něco podobného, tak se rovnou SPOILER po ztrátě sluchu zastřelím, bez čichu a chuti by se žít dalo, ale fakt bych nedokázal žít hluchý, ten konec je dokonalej.

plakát

X-Men: Budoucí minulost (2014) 

Tak takhle by měl vypadat dokonalej komiksovej film! Úplně jsem si nové X-meny zamiloval a mrzelo mě, že skončili, klidně bych si další půlhodinku dal. 132 minut vypadá jako hodně, ale uteče to strašně rychle, hlavně díky tomu, že příběh je tak nabitý, že se nemáte šanci nudit. Herecké obsazení nemohlo bejt lepší, vybrali to nejlepší, co můžeme na filmových plátnech vidět. Michael Fassbender je úžasnej herec, ale nechápu, že je vyzdvihován nejvíce on, pro mě nejlepší výkon předvedl jasně James McAvoy, který dokáže zahrát opravdu všechno a po sviňákovi je tohle jeho nejpovedenější role. Další dokonalá věc je to prolínání dvou časů, v budoucnosti je dokonalá parta, která utíká před stroji, jejich souboje jsou úžasné, hlavně hra s portály mě bavila. A v minulosti jsou skvělý prostě všichni. Nenapadá mě nic, co by mě na filmu nebavilo, byla to dokonalá podívaná, jen škoda, že Quicksilver nedostal více prostoru, ale jeho scéna je to nejlepší, co jsem ve filmu viděl. Já prostě nemůžu jinak než za 5*, už se těším na další díl. Jo a počkejte si na potitulkovou scénu.

plakát

This Is England '88 (2011) (seriál) 

Z teenagerů se stali starající se dospělí, vtipná stránka úplně zmizela a všechno se zaměřuje na psychiku postav. Hned první překvapení příjde na začátku, kdy se dozvíte dost závažnou novinku. Woody už se nestýká s partou a Lol má deprese, celé to je dost vážné a depresivní, všechno to vyvrcholí v posledním díle, kterej je dost emotivní. Musím říct, že se mi víc líbila 86, ale tohle je taky úžasný, tuhle partičku jsem si strašně oblíbil a Woody je prostě úžasná postava. Shaun hraje pořád stejně dobře a Kelly je dokonalá, já jsem spokojenej, škoda prvních dvou dílů, které jsou sice skvělé, ale je tam pár nudnějších míst, poslední díl je 5*, je to skvěle zakončený, už se těším na This is England 90, snad vyjde co nejdřív.

plakát

Metro Manila (2013) 

"Věříme v boha" už od začátku bylo jasný, že to nedopadne nejlíp, ale že se to takhle posere, to jsem nečekal. Úžasný sociální drama o tom, že lidi jsou příšerný svině a nikdy ti nic nedají zadarmo. Nikdy nikomu nevěř, to je to, co si z filmu odnesete, i když se chová jako největší kamarád, vlastně vás drží při životě, tak to není jen tak, ještě když ho znáte jen chvíli, vždy po vás bude chtít něco na oplátku. Oscar zjistí hned, že lidem v Manile se nedá věřit, ale pořád doufá, že se to obrátí k lepšímu, že mu bůh pomůže, chvíli to tak vypadá, ale jak řikám, lidi jsou svině. Celý film je realistický a hereckým výkonům věříte, bylo mi líto celé rodiny, byl jsem rád, když se měli dobře, prostě skvěle zahraný. Příběh je dokonalej, dokonce se objeví dost nečekanej zvrat, u kterýho jsem čuměl s otevřenou pusou a završuje to geniální konec, který neurazí snad nikoho, všichni si příjdou na své. Dokonalý film o tom, že vám nikdo nedá nic zadarmo, i když to tak na začátku vypadá. 5*

plakát

This Is England '86 (2010) (seriál) 

Docela mě mrzí, že nezůstali u problému skinů, tady už se řeší jen normální problémy teenagerů, hrozně mi to připomínalo Skins. Obsazení je znovu dokonalý, jediný co mi vadilo byla Smell, která je tak příšerně nechutná, že se na ní nedalo dívat, ale zbytek byl skvělý. Ze začátku to bylo braný hrozně odlehčeně, fakt jsem se nasmál víc, než u většiny komedií, hlavně u motorkářského gangu, kde hraje dokonce Chris ze skins! To byla nejvtipnější parta, takový dementi, fakt mě bavili. Účes Woodyho je dokonalej, takovej škopek, už jen to mě rozesmálo. Nejdřív to vypadá všechno tak pohodově ale pak se začne přituhovat a nakonec to je dost vyhrocený, poslední díl je dost silný. Řekl bych, že to je slabší než film, ale pořád to je kvalitní minisérie. Každej díl mě bavil, vůbec to nenudilo a Kelly která měla ve filmu ten nejvíc nechutnej účes je tady nádherná, její růžový číro bylo dokonalý. Hodně silný 4*

plakát

Taková je Anglie (2006) 

Hned na začátek bych chtěl říct, že je úplná kravina srovnávat takovej film s Kultem hákovýho kříže, vlastně jakejkoliv film na tuhle problematiku je zbytečný srovnávat s Kultem, bych hned musel dávat všem filmům kolem 2*-3*. A věc druhá je, že tady nejde vůbec o to stejný jako v Kultu, takže to je prostě naprostá píčovina to srovnávat. This is England je úžasný film s Oskarovými výkony herců a nádherným soundtrackem, celé to táhne Gramam a Turgoose, který na svůj věk hrál vážně úžasně. Tenhle film nemá za cíl štvát lidi proti Skinům, jen ukazuje kulturu tehdejší doby a vyvrací předsudky o tom, že jen bílý byli skini a že tam vůbec nešlo o rasismus, jak si všichni myslí. Skvělý příběh o partě skinheadů, který žijí své životy a přijmou mezi sebe malého šikanovaného kluka, který hledá sám sebe. Film plný rozporů, který nám ukazuje, jak to v Anglii vážně chodilo. Jeden z nejlepších filmů na tohle téma. Osobně jsem si nejvíc oblíbil Rudyho z Misfits, je to hrozně sympatickej chlápek a hraje svojí roli úžasně, Na plešku vypadal líp, pokud kouknete na jeho účes v This is England 86, tak už jen kvůli tomu se mu musíte smát. Špička mezi filmy o Skinheadech 90%

plakát

Nepřítel (2013) 

Po delší době je tu zase film, kterej jsem totálně nepobral, teda hlavně ten konec. Co to kurva bylo? :D Až to bude v lepší kvalitě, tak kouknu znovu a znovu, dokud to nepochopím, nebo si to někde nenajdu, protože tyhle filmy miluju, musí se nad tím přemýšlet a nedá vám to spát, furt si řikáte co to mohlo bejt a proč to tak skončilo. Jinak celej film si řikáte, že to je docela nuda, nic se tam neděje, jde jen o pohledy a výkony hlavních herců, teda hlavně Jakea, kterej to zahrál zase úžasně a najednou je konec filmu. Ani jednou jsem si neříkal "Kdy už to skončí" prostě i když se tam v podstatě nic extra neděje, tak to utíká strašně rychle a já se do toho děje tak dostal a pořád jsem přemýšlel jak to může skončit a co jsou vůbec oba zač. A klasicky jsem se to nedozvěděl, fakt prostě vůbec netušim, co měl ten konec znamenat, musím to vidět ještě jednou. Divím se, že je film v červených číslech, ale přeju mu to, jen to není tak komerční a rozhodně to není pro všechny, ale je to boží!

plakát

Noční Show Craiga Fergusona (2005) (pořad) 

Craig je mistr improvizace a jeho show miluju, je skvělý, jak umí z trapný chvilky udělat vtip a prostě to skvěle zahrát tak, aby to nevypadalo jako trapárna. Je hrozně rozdílný oproti ostatním komikům a to si na něm cením, miluju jeho humor.

plakát

The Loved Ones (2009) 

A takovej nádhernej vztah mezi tatínkem a dcerkou to byl :D Tohle je dobře úchynej film, skvěle podaný příběh o tak trochu jiné rodince. Pomučeníčko bylo luxusní, někdy mě to zabolelo i za Brenta. 84 minut je úžasnej čas, není to zbytečně natahovaný, takže to nenudí a baví to celou dobu filmu. Konec je dost vyhrocenej, což je jedině dobře, takovej film jsem hledal, nikdy jsem nečekal, že něco takovýho naservírují zrovna v Austrálii, ale mýlil jsem se, vážně boží film, nemám tomu co vytknout.

plakát

Bratři (2009) 

Celej den přemýšlím jak tenhle úžasný film okomentovat, tohle se prostě musí vidět. Nebudu řikat, že Jake a Natalie hráli božsky, protože to je klasika a už je to takový trapný je zmiňovat v každém filmu. Všechno bylo skvělý, ale je tu jedna věc, která mě překvapila nejvíc, a to byl výkon Tobeyho Maguire. Nikdy bych ho netypoval na tak vážnou a drsnou postavu, jako je Sam. Konečně ukázal co v něm je, ve spider manovi to moc vidět nešlo. Ze začátku otcův miláček a voják a ke konci se to trochu zvrhne.Umí zahrát jak psychouše, tak normálního klasickýho manžela od rodiny, hrozně u mě stoupl. Další věc je příběh, který je dokonalí od začátku do konce. Jde tu vidět co člověk udělá aby přežil a jak někoho taková situace sežere za živa. Celý film jsem nevěděl co se stane za 5 min a jak bude děj probíhat dál, strašně jsem si ten film užil a zaslouží s 5*.