Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (709)

plakát

Archer (2009) (seriál) 

Právě jsem viděl autentický seriál o tom, jak se doopravdy chovají tajní agenti. Tohle je jako rána do koulí pro všechny filmy s agenty a tajnými operacemi. Totálně ze všeho si dělaj prdel a hlavní hrdina Sterling Archer je ten největší dement, jakýho jsem v animáku viděl, samozřejmě v dobrým slova smyslu :D Jeho hlášky jsou nezapomenutelný. Scéna u bomby, nebo jízda autem jsou naprosto dokonalý. Jediná věc, co mi ze začátku vadila je zvláštní animace, ale na to jsem si za chvíli zvykl. Konečně jsem našel nový animák, u kterého se směju celou dobu. Jak už řekl 6th Sun, seriál obsahuje nejvíc hlášek v poměru hláška/stopáž. Jestli takhle skvěle bude pokračovat i druhá série, tak zvedám na plný počet, teď jsem to neudělal jen proto, že se bojím, že se to časem podělá. Uvidíme co vymyslí..... Tak se to nepodělalo. Humor je ještě brilantnější a brutálnější. Archer je ještě větší tupec a jeho narážky na všechno jsou vynikající. Pomalu ale jistě si zamilovávám tenhle seriál a konečně jsem objevil nový kvalitní animák, na který se dá koukat a pořádně pobaví, pokud jste tak trochu hajzl a smějete se cizímu neštěstí a brutálnějším vtipům. Třetí série pokračuje v nekompromisních vtípcích na úkor nějaké určité menšiny a pořád si drží 5* kvalitu. Já už to nebudu prodlužovat, prostě každá série je výjimečná jiným způsobem a všechny jsou boží.

plakát

Kasandřin sen (2007) 

Peníze jsou všechno a sebezáchova je silnější než rodina. Přesně tohle je téma tohoto úžasného filmu, Kasandřin sen je film, kterému jsem se dlouho vyhýbal už jen kvůli tomu debilnímu názvu, vážně to zní jako nějaká telenovela, ale dostal jsem perfektní temné drama, které se zamýšlí nad tím, co jsou lidi schopný udělat, když jsou na dně a naskytne se jim možnost splnit si vše. Jeden je v prdeli kvůli dluhům a druhý má plány do budoucna a novou ženskou na kterou chce udělat dojem, tak si půjčuje prachy všude možně. Prostě jsou oba v prdeli, tak přijmou kšeftík od svého strýčka a až poté se ukážou pravé tváře hlavních hrdinů. Precizně odvyprávěný příběh s úžasným Farrellem a McGregorem. Oba hrají skvěle a věřil jsem jim jejich role. Ten konec mě dostal, hlavně protože jsem to vůbec nečekal. Jsem rád, že jsem překonal ten debilní název a na film jsem se koukl, jediná chybička je hudba, která je někde fakt přehnaná a kazí dojem, ale jinak jde o famózní dílo Woody Allena.

plakát

Walter Mitty a jeho tajný život (2013) 

To co Ben Stiller vytvořil je naprosto úžasný. Znám ho jen z primitivních komedií a jeho největší režijní dílo je Tropická bouře a Zoolander. Nic ale vůbec nic jsem od toho nečekal (kdo by taky čekal) a najednou jakoby Benovi přeskočilo a natočil tu nejúžasnější dobrodružnou komedii o věčném snílkovi, který se dostane na místa, o kterých by ani nesnil. Když si to vezmu, tak příběh není nějaký extra dobrý a zápletka s fotkou je při nejmenším nepravděpodobná, ale způsob jakým je celý film vyprávěn je natolik fascinující, že tohle hned přehlédnete a kocháte se úžasnou krajinou a precizně udělanými efekty. Příběh je sice na první pohled primitivní, ale na konci je úžasné propojení (peněženka, obal časopisu), které když jsem viděl, tak jsem jen čuměl s otevřenou pusou a nevěřil svým očím, na jaké úžasné dílo jsem to narazil. Tohle je prostě nádhera, kterou by měl každý vidět, obrovská poklona Benu Stillerovi, který natočil svoje životní dílo.

plakát

SpongeBob v kalhotách (1999) (seriál) 

Spongebob je prostě klasika, kterou miluju od dětství. Nejlepší na tom je, že vtipnost dílů vůbec nemizí, a i když už takovej už takovej prcek nejsem, tak mě to pořád baví, a když náhodou narazím na Spongeboba v televizi, tak si sednu a čumím jak ten malej harant. Patrick je největší borec! :D

plakát

Temný případ (2014) (seriál) 

Po prvních dílech jsem měl pocit, že by se to mohlo ještě posrat, ale nestalo se a já viděl vážně naprosto dokonalý seriál, úplně jiný zážitek než u jiných seriálů, je to něco dokonalýho, nepopsatelnýho. Jestli to ještě někdo neviděl, tak to hned napravte, neskutečně jsem si oblíbil obě postavy, postupem času jsem oba podezříval z vražd, prostě je to celé zamotané a musí se u toho myslet, koukat na maličkosti a několikrát si projíždět scény, protože tam se objevuje tolik symbolismu, jako v žádném jiném seriálu. Naprosto jsem si zamiloval Rusta, i když Matthewa fakt nemusím, tak tohle je jeho životní role a Rust je dokonalá postava, jeho teorie a hlášky jsou úžasné, miluju první sérii True Detective, nikdy jsem nic podobnýho neviděl, doufám, že druhá série bude stejně dokonalá jako ta první.

plakát

Wentworth (2013) (seriál) 

Nikdy jsem nebyl na vězeňský drama a ani jsem nikdy nepřemýšlel o tom, že se na něj podívám, jenže pak přišla Hellstruck s tím, že je tu boží drama Wentworth a když jsem se nudil, tak jsem si pustil jeden díl a to jsem neměl dělat! Od tý doby jsem nedělal nic jinýho, než že jsem koukal na Wentworth a na úžasnou, božskou, nádhernou a drsnou Nicole de Silva alias Franky do který jsem se zamiloval od prvního dílu, její postava je napsaná naprosto famózně a přebírá úlohu hlavní postavy, kterou měla být Bea, ale její postava není moc sympatická a prostě to není nic extra, né že bych jí taky neměl rád, ale oproti Franky je to prostě bída. Seriál mě začal bavit už od prvního dílu a bavil mě až do dílu posledního, není tam žádný díl, který by byl nějak extra slabý nebo průměrný. Wentworth je kromě Franky založen ještě na jedný věci, a to je napětí a očekávání, protože postavy jsou napsány tak, že nikdy nevíte co udělají příště. Postava do které bych to nikdy neřekl najednou začne pít a změní se ve zrůdu, nebo zjistím že má svině kterou jsem neměl rád problémy a už mi příjde milejší a v dalším díle to zase brutálně posere, no prostě naprosto vynikající seriál, který si zaslouží 5* a kvůli Franky si ho hodím i do topky, protože takhle Sympatickou herečku jsem už dlouho nezažil

plakát

Winter Stalker (2009) 

Úžasnej krátkej film o tak trochu úchylným dědovi. Od začátku skvěle natočený kraťas s úžasnou hudbou a povedeným hlavním hercem, kterej má vážně creepy hlas a neskutečně se tam hodí. Vážně to stojí za to, pustit si to ve sluchátkách do uší na plný volume. Pecka, navodilo to krásnou vánoční atmosféru :D

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Vlk z Wall Street si zaslouží 5* už jen proto, že zvládl svojí megadlouhou stopáž 180 minut a ani chvíli nenudil. Film je nabitej vtipem a úžasnými scénkami a hláškami. DiCaprio je úžasnej herec, který umí zahrát všechno a tady to znovu ukázal. Pobavil i Jonah Hill, kterej hrál divnýho chlápka co píchá svojí sestřenici, ale zahrál to úžasně a nakonec to nejlepší. Teda co se vzhledu týče. Kde sakra vyhrabali Margot Robbie? Doteď jsem jí neznal, ale musím říct že hraje úžasně, je nádherná a nebojí se použít svoje tělo, takže naprostej ideál herečky, lepší herečku na tuhle roli vybrat nemohli. Na začátku jsem si řikal, že je to zase nadhodnocený a jak může dát někdo 5* filmu, kterej má 3 hodiny a je z prostředí Wall street, ale spletl jsem se, je to prostě úžasná podívaná s hromadou vtipů a scének, které se stanou legendárními. Nejlepší scénka je rozhodně ta část, když si dá Jordan drogu Lemmon (nevím přesně jak se to psalo) A pak slejzá schody a jede autem, takovejch hlášek a úžasnej výkon Leonarda se jen tak nevidí, takhle jsem se už dlouho nezasmál. Snad první film, u kterýho jsem vydržel 3 hodiny sedět a nepřemejšlel jsem o tom, kdy už to konečně skončí.

plakát

Nahoru a dolů (2009) (seriál) 

Kenny je ten největší čůrák a nezaslouží si obdiv ani slitování, jenže ho prostě musíte milovat. Danny McBride si zahrál ukázkovou svini a hláškovací mašinu, což mu jde ze všeho nejlíp. Co díl to hláška, přemýšlel jsem jak vymyslí další série a série v Mexiku je snad ještě lepší než ta první. Mioval jsem ty narážky a nekompromisní humor. Čistokrevná černá komedie a můžu konečně říct, že se nějaká televize nebojí natočit černočerný komediální seriál a nebojí se toho, že je nějakej Mexikánec zažaluje. Další věc je debilní Stevie, kterej je příšernej řiťolezec a situace do kterých se sám naveze jsou úžasný. Zatím mám shlédnutý 2 série a budu pokračovat ve 3. a finální 4. sérii, snad nebudu muset snižovat hodnocení. Nejlepší hláška: " Nespadni do řeky, aby si někdo nemyslel, že tam plave hovno"

plakát

Znovuzrozeni (2012) (seriál) 

Od začátku mě chytla atmosféra a to tajemno, které je ještě umocněné nádhernou a fascinující muzikou. Začal jsem soucítit s postavami a jak jsem si nějaké oblíbil, tak jsem jiné začal nesnášet. Od začátku mě srala Camille, která mi byla nesympatická a celá divná, ale to nemění nic na tom, že její postava byla napsaná úžasně a k ní se pomalu ale jistě přidal i ten dementní policajt, kterej dělal pořád jen problémy. Na druhou stranu jsem tam měl své oblíbence, kteří byli i největší záhadou a jejich příběhy mě vtáhly hned do sebe a já jen čekal co dalšího se o nich dozvím. Největším překvapením byl určitě Victor ( Swann Nambotin ) kterej hraje malýho divnýho kluka, který nemluví a vlastně skoro do konce nevíte co je zač a kde se tam vůbec vzal. Dalším oblíbencem byl Simon ( Pierre Perrier ), který měl nejzajímavější příběh a jeho smrt byla taky záhadou. Na začátku seriálu mě sralo, že jsem netušil vlastně vůbec nic a vždy ten pocit ještě umocnila scéna před začátkem titulků, která se odehrává před několika lety, vždy podle smrti osoby o které díl je, ale potom jsem se do toho dostal a celé to začalo pasovat. Od začátku do konce naprosto úžasný, tajemný thriller (rozhodně né horor, to tam přidal zase nějakej vocas), který mě vtáhl od začátku do děje a nepustil mě až do konečných titulků. Doufám, že bude co nejdříve další série a vůbec se nedivím, že byl seriál nominovaný na několik cen a dokonce vyhrál Emmy.