Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (32)

plakát

Věčnost (2020) (seriál) 

Neotřelý nápad, který je až neuvěřitelně blízko realitě zítřka. Nedoporučuji věřícím.

plakát

Kosmo (2016) (seriál) 

Naprostá špička produkce České televize. Jakkoliv nesouhlasím s názory prezentovanými v hlavních pořadech této veřejnoprávní instituce, takovou bombu bych nečekal. Humor, jenž stojí za každou minutu vašeho času.

plakát

Mistr a Markétka (1988) (seriál) 

Mistrovská adaptace mé oblíbené knížky. Výborní herci a skvělé kulisy. Klasiku polská produkce prostě umí.

plakát

Srbský film (2010) 

Silný zážitek pro silné povahy...

plakát

Čelisti (1975) 

Jsem rád, že jsem se k této klasice dostal až po třicítce. Jak na dvouhodinovou stopáž a minimum akčních scén, snímek ani na chvíli nenudí. Nechybí lekačky a vše podtrhuje výborná hudba Johna Williamse.

plakát

Bezstarostná jízda (1969) 

"Mluvit o svobodě a mít ji, to jsou dvě různé věci. Je těžké být svobodný, když tě kupují a prodávají na tržišti." - letos uplyne 55 let od premiéry tohoto nadčasového snímku.

plakát

Annabelle (2014) 

Na tento horor jsem se velmi těšil, jelikož jej bratr pro jeho hrůzostrašnost nedokázal dokoukat. Souhlasím se zdejšími kritiky, že inteligencí zrovna scénář nepřekypuje, zato je celý horor hezky rovnoměrně propleten děsivými chvilkami, takže se člověk trochu zapotí. Annabelle Wallis zahrála svou roli velmi přesvědčivě. Její role nepoučitelné kravky mě vytáčela natolik, že jsem démonovi Annabelle v zásadě fandil. Rozhodně se nejedná o veledílo kinematografie, přesto film fandům hororů doporučuji. Těch 95 minut za to vlastně stojí.

plakát

Muzikál ze střední (2006) (TV film) 

Neshodnu se s naprostou většinou hodnotících a komentujících. Zaprvé nemám rád Vanessu Hudgens a zadruhé jakkoliv se mi příčí produkce Disneyho v posledních letech, toto byl ještě úplně skvělý film. Líbil se mi už jako puberťákovi, jelikož jsem hrával na klavír, k tomu zpíval a k tomu sportoval, ale i s odstupem času jej vidím pozitivně právě kvůli hudbě, která se zde povedla a je lepší než cokoliv za posledních 10 let v podobných filmech. Pro ty, co nesouhlasí, doporučuji konkrétně písničku Stick to the Status Quo. Je to muzikál, o čem jiném by měl být? Že je předvídatelný a naivní? Je hlavně pro děti, ty se asi nebudou koukat na Nolana nebo Kubricka.

plakát

Truman Show (1998) 

Dal bych 5 hvězd, ale nemám rád Carreyho, navíc mi ve filmu chyběla lepší hudba. Až příliš nesympatických postav, ale chápu, že to tak bylo nastaveno schválně. Odraz kruté reality, tvůrcům patří má poklona. Stydím se, že jsem neviděl již dříve. Zařadil bych do naučných filmů.

plakát

Stranger Things (2016) (seriál) 

Stručně by šlo říci, že stejně jako nemám rád Netflix, tak nemám rád seriály z jeho produkce aneb nulová originalita, ale zato maximum plýtvání časem. Tolik klasických hororů vražených do jednoho jsem ještě nikdy neviděl. Pokud někdo čeká, že mu za to zatleskám, tak se ošklivě plete. A opravdu nechápu nikoho, kdo toto dokáže sledovat s úžasem, pokud mu tedy není méně než 20. Tleskám kleopatře, že jako jedna z mála hodnotí nízko, ale zbytek recenzentů vážně nechápu. Viděl jsem pouze první sérii, vše bylo perfektně předpokládatelné a poslední scéna mě jenom potvrdila v tom, že mě vážně nezajímá, o čem jsou/budou další série.

Ovládací panel

Fanklub

(1)