Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (660)

plakát

Půjčovna masa (2018) (seriál) 

Velmi osvěžující seriál, který mi krásně připomíná, jak jsem kdysi četla literární předlohu, nakonec ji znechuceně odhodila, ale naštěstí téměř úplně zapomněla, o co vlastně šlo, takže zbývá jen jakési chatrné povědomí ve stylu "něco mi to připomíná, to jsem někde četla". Musím přiznat, že nesmrtelnost založená na přehrávání vědomí z těla do těla je podle mého názoru podvod, člověk není destička z počítače, jakkoli si to hrdinové či diváci myslí. Seriál je přesvědčivý obraz společnosti, která znehodnotí a zneužije každý vynález, s patřičnými negativy, a ukazuje dokonale posedlost člověka něčím - Takeshi posedlý svou věčnou láskou k vynálezkyni-revolucionářce, jeho sestra posedlá svým bratrem, boháči posedlí vlastní mocí, Ortega svým partnerem, mimozemšťanka svou pomstou ... a všichni jenom tratí, jako v reálném životě. Vřele doporučuji.

plakát

Princ Mamánek (2022) 

Idea slibná, začátek slibný, čím dále v ději, tím slabší. Konec prakticky žádný. Princ, plešatý po kdovíkom (tatínek král má slušnou hřívu), působí jako by nevěděl, že má hrát. Nedoporučuji.

plakát

Tři přání pro Popelku (2021) 

Doslovná kopie Vorlíčkovy Popelky, pouze v moderním hávu, např. trik s oříšky a oblékáním šatů je velké plus, macecha je zosobněná mrcha - také skvělé, bohužel v moderní politické korektnosti, která je zase jako pěst na oko, a s podivně pozměněným koncem, kdy by člověk zajásal, pokud by toho bylo jinak víc. Snad někdy někdo natočí Popelku, aby odpovídala předloze a ne komunistickému blouznění.

plakát

Kin: Smrtící zbraň (2018) 

Sociální drama o spodině s kriminální minulostí, kde kladný hrdina (otec) je celkem rychle odejit na věčnost (díky bohu, jeho moralizování bylo k nevydržení), a jeho synové - zvyjebanec propuštěný z vězení a dospívající adoptovaný africký američan se musí potýkat s problémy, které nadělal zvyjebanec. Scifi moment spočívá v nalezené futuristické zbrani, kterou mlaďoch jako jediný může používat (záhada proč), ovšem na konci přichází opravdu překvapující zjištění: Mlaďocha si tu ukryl někdo před neznámou hrozbou pro nasazení ve válce v budoucnosti, všichni ho milují, jen tu zbraň mu časonauti prozatím vezmou a buch, happy end, pokračování - kdyby se ta pitomost někomu zalíbila - možné. Nedoporučuji.

plakát

Kosmický hřích (2021) odpad!

Neskutečná zhůvěřilost napodobující snad všechny scifi filmy, co kdy zaznamenaly i jakýs takýs úspěch. Je to opravdu horror, ale "pozerať".

plakát

Viktoriánky (2021) (seriál) 

První část: Ženy jsou silné, mocné a schopné. Pokud ovšem zrovna nejsou unesené, týrané, slabé a bezmocné. Protiklady seriál definují, z historizující fantasy je najednou postapo sci-fi. Absolutní zmatek.

plakát

Lupin (2021) (seriál) 

Vyrostla jsem na knihách jako Arsene Lupin, Fantomas apod. A pro dítě voněly světem, dobrodružstvím a svobodou ... a tuto vůni zde postrádám. Zde je to cítit naší "jinou dobou", která tu prý je a musíme respektovat její pravidla, i když nedávají smysl a končí katastroficky, svoboda je stále více "moje práva ano, ty žádná nemáš", dobrodružství se vytratilo a dítě je křehounký mobilový čumil, kterého každá potíž v realitě pokládá na zem. Prostě: zprasit jde všechno a z lupiče gentlemana je ufňukaný migrant/mstitel, co z té ublíženosti moc nevybředá. Pouze pro moderního člověka knihy neznalého.

plakát

Dobrá znamení (2019) (seriál) 

Tak typicky britské, jak jen to jde. Život je jen vtip a náhoda, případně podvod a hazard. Bohužel je to v reálu často pravda. Doporučuji.

plakát

Zločiny Velké Prahy (2021) (seriál) 

Velmi příjemný, dobově dobře propracovaný a věrný seriál, který přesvědčivě ukazuje dobové názory a jednání. Doporučuji. PS. Na legionáře nadával můj dědeček velmi procítěně a dlouho.

plakát

Einstein - Případy nesnesitelného génia (2020) (seriál) 

Fraškovitá postpuberťácká recese bez bázně a hany. Opsáno od Němců. Ale kupodivu - s mnohem větším vtipem, zápalem a úderností. Jeden ze dvou seriálů české provenience, který jsem zkousla.