Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (660)

plakát

Jack Ryan: V utajení (2014) 

Velmi solidní špionážní akční film s chlapecky usměvavou tvářičkou hlavního hrdiny. Postrádá onu kritickou vážnost a uhozenou vlasteneckost předchozích Ryanů, díky bohu. Příběh klasický: Ruský majetný lump obětuje vše včetně syna, aby zničil Ameriku, vlastně nevím proč. Nepovede se díky hrdinnému nasazení Ryana alias Pinea. A tak ho potrestá vlastní strana. To snad stačí k diváckému štěstí, ne? Elementárně prosté. Doporučuji.

plakát

3 dny na zabití (2014) 

Besson ještě zdaleka není mrtev. Možná místy přepísknutý, ale rozhodně zábavný příběh nemocného profesionálního zabijáka v žoldu CIA, který za léčbu ještě jednou zapracuje na úkolu, přičemž mu stále ruší klidnou práci dospívající dcera s puberťácky hloupým chováním. Mimořádně dobrý Costner, bavila jsem se královsky. Rozhodně doporučuji.

plakát

Texaský kat (2011) 

Skoro bych řekla, že opsali tak trochu Temný případ, ale ne, časově nesouhlasí. Možná naopak? "Bažiny" nepůsobí moc bažinatě, spíš jako polomokřad bez údržby, a všechno je takové vyčpělé a duchem našedlé. Obsah: Jeden detektiv původem z NY chce řešit vraždy, a to i přes hranici příslušnosti svého okrsku, druhý lokální matador se nehodlá obtěžovat, leda tak na konci filmu. A tak si někdo - vlastně od začátku dost jasně podezřelí 2-3 spodinovití maníci - vraždí dost dlouho mladé ženy, aniž by s tím někdo něco koordinovaně dělal. Rutinní filmování, všechno je nedotažené a takové laxní, motivace nevysvětlena, divák moc neuspokojen. Průměr.

plakát

V hlavě (2015) 

Velmi inovativní nápad, totiž že v každém (včetně zvířat) žije pět hlavních emocí, které nás řídí jako robota, ale silná koncentrace výlučně na malou holku není moc záživná a brzy se okouká. Takže nejlepší je vlastně začátek a konec. Jistě by pomohlo, kdyby přišly víc ke slovu i emoce druhých lidí, ona zdlouhavá cesta vnitřkem je zabiják nálady.

plakát

Bitva playbacků (2015) (pořad) 

Kratičká soutěžní vystoupení vždy dvou promíků/hvězd, kteří soutěží o nechutný opasek. Uvádí a komentuje duo LL Cool J, co hlavně furt opakuje, kdo je kdo včetně jeho samého, a Chrissy se do toho smyslně vlní. Dost jednotvárné.

plakát

Tattoo Nightmares (2012) (pořad) 

Celkem prostá reality-show ve stylu: 3 tatéři ve studiu, přijdou 3 zákazníci, mají zmršené či nevhodné tetování, chtějí cover-up, tedy přetetovat, to se stane během stylizovaného vyprávění, jak k původní kérce přišli, načež se jásá nad novým uměleckým dílem. A tak kolem dokola. Momentálně mě baví, což určitě nepotrvá donekonečna. Nejlepší na celém je fakt, že se často hrozně kritizuje původní tattoo jako "zastaralé, nemoderní, prostě hrozné", ale nikoho nenapadne, že to, co je dneska moderní, bude za pár let "zastaralé, nemoderní, prostě hrozné". Ale to asi souvisí s mentalitou lidí, co se nechají potetovat.

plakát

Poslední dny na Marsu (2013) odpad!

Jeden z nejufuněnějších a nejuvzlykanějších filmů, co znám (hned po Gravitaci). Nudná všednost vědecko-výzkumné práce na Marsu je pár hodin před vytoužených odletem přerušena napadením marsovskými bakteriemi, které přemění člověka v šedivého huhňajícího krvelačného zombieho. Reakce posádky je funění, brek, nesmyslné diskuze a vzájemné se napadání, její redukce až na našeho hrdinu Vincenta, který nakonec ve vesmíru čeká na odpověď základny a případné pokračování, ke kterému doufám nikdy nedošlo a nedojde. Emočně mrtvé, vyloudí v divákovi spíš znechucení.

plakát

Deadpool (2016) 

Perfektní groteskní parodie všech superhrdinů a jejich přihlouplých keců, únavné tolerance a "šetření" si zloduchů na další akční filmy. Obsah: Na smrt nemocný (ale na pohled zdravím kypící) vrahoun ještě horších hajzlů se nechá obludit k léčbě mutací - a vskutku se zadaří, jenže ztratí svůj skvostný vzhled a zbytky iluzí. Následně se pustí do msty, jejíž popis je díky její šílenosti nemožný. Dějiště: x-menovské univerzum. Charakteristika: Spád, akce, hláškování - rozhodně doporučuji!

plakát

Tučňáci z Madagaskaru (2014) 

Groteskní vršení gagů a parodických scének bez skutečné linie děje. Jen pro malé děti.

plakát

Po zániku Země (2013) 

Skutečný otec, skutečný syn. Bohužel jejich podoba moc nebije do očí, právě naopak, bylo by lepší užít herců pokrevně nespřízněných. Takto je cítit, jak junior umí jen ubrečený klučíky, co se nakonec seberou a je z nich hrdina, senior k tomu většinou polehává a i herecky připomíná prkno. Film v jednom kuse něco připomíná: Zápletka připomíná Outlandera, juniorovo vystupování Karate kida, otec netopýra. Promrhaný potenciál.