Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (660)

plakát

Wednesday (2022) (seriál) 

Addamsova rodina je v moderní verzi obvykle zoufalá, k nekoukání. Toto je výjimka, vtipnost a břitkost původního seriálu je zpět, dobře modernizováno. Doporučuji.

plakát

Black Adam (2022) 

Zjevně dobře odleželý bůh nemá po 5000 letech odpočinku nic lepšího na práci než otravovat život všem okolo a oddávat se levným citovým výlevům ve chvilkách oddechu, kdy zrovna někomu nedává po hubě. Happy end a la Hollywood. Průměr.

plakát

Seveřané (2016) (seriál) 

Klasický Monty Python se svým klasickým britským humorem, na můj vkus příliš často příliš fekálním. Vikingové pouze jako kulisa.

plakát

Zaklínač: Pokrevní pouto (2022) (seriál) 

Je to moc hezké. Krásné kostýmy, masky, akce, příšery ... pěkná podívaná a jen čtyři díly, takže nezabere moc času. Jenom nějak nedokážu říci, o čem že to bylo a jak to vůbec dopadlo. Snad z toho vyleze nějaké dítě, co má něco někdy udělat. Asi. Kdo neví, co s časem, určitě může shlédnout.

plakát

Jednotky vesmírného nasazení (2020) (seriál) 

Parodie, která se tak blíží realitě, že parodií přestává být. Americký prezident si usmyslel, že dobude vesmír a na to potřebuje vesmírnou armádu. Která dřepí na Zemi. Která se skládá z dost neschopných a pomatených.Kde má generál rodinu jak ze statistik (kriminality). Kde jediný normální je onen "výstřední" vědec. Vřele doporučuji.

plakát

Sanditon (2019) (seriál) 

Klasicky britsky dokonalé. Vřele doporučuji.

plakát

Cesta do Ameriky 2 (2021) odpad!

Natočeno patrně proto, že bylo nutno nějak zhodnotit spoustu rekvizit a látek na šaty, které by jinak nikdo nekoupil. Dementní, bez nápadu, vývar jedničky. Nedoporučuji.

plakát

Vychováni vlky (2020) (seriál) 

HODNĚ naivně blboučké. Takže v sérii 1 se stále ohryzávají nějaké kořínky, mech, sklízejí se radioaktivní hlízy, na které je ale jeden ze 6 děcek odolný (tak proč je nekonzumuje dál?), případně se loví jacísi "vlci" bez srsti - z obdobné diety by vyžili asi tak jen ti dva roboti. V podstatě se lidé vyvražďují jak na Zemi, tak na této planetě, jen tak, asi že to mají v povaze. V sérii 2 to nebude jiné. Děkuji pěkně, stačilo.

plakát

Halo (2022) (seriál) 

Neznám herní předlohy, pouze některé knihy - což je děsná blbost. Oproti tomu je seriál celkem povedený, odsýpá, pouze cácorka od mimozemšťanů s tím neuvěřitelným účesem a make-upem působí jako pěst na oko. Kdo by jí ty báchorky s touhle vizáží věřil? Pokračování snad potěší ještě víc.

plakát

Kolo času (2021) (seriál) 

Znám knižní předlohy, i když spíše několik prvních knih, někde od 7. jsem odpadla pro nekonečnost, epičnost a roztahané osudy hrdinů (půl knihy o jednom, zbytek o druhém a nekonečné čekání na pokračování), takže mi není jasné, jak tohle chce někdo zfilmovat bez gigantických škrtů. A také to tak dopadá. Často se šetří - proto ty zdlouhavé žvanivé diskuze o ničem a zoufale proškrtaný děj, klade se opět extrémně důraz na korektnost (hlavně aby byly zastoupeny všechny rasy, genetika sem nebo tam) a po 8 dílech jsou na scéně Seanchané. A nějak divně kostýmováni - kde mají sul´dam vodítka? Nicméně podívaná je to velkolepá, barevná a akce také dost, takže v rámci fantasmagorií celkem úspěšné. Vhodné pro zahnání nudy.