Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Horor

Recenze (219)

plakát

Stvořitel (2023) 

Zklamání. Hezké lokace, 3D a výsledné kompozitní obrázky, ale scénář jako by psal ťulpík, který o dané problematice polovinu pochopil špatně a/nebo si ji představuje jak Hurvínek válku. Spousta věcí v ději je neuvěřitelná (ve špatném slova smyslu), milostná "chemie" mezi hlavními postavami nefunguje, šablonovitý příběh i herectví. Např. Blade Runner, kterého tu dávají jiní k porovnání, je o tolik prokreslenější. Ale co já vím - nenáročný divák, kterému nevadí nelogičnosti a 'chce se kochat', si třeba přijde na své.

plakát

Scéna z mého života č. 6882 (2005) 

Jedna scéna, tak dramaticky zajímavá, že byla zpracovaná do kraťasu. Líbí se mi její dynamika, proměny, líbí se mi to přirozené a uvěřitelné hraní. To, že nikomu z aktérů nevidíme pořádně do tváře, také není bez zajímavosti.

plakát

Numbers (2012) 

Nápad s čísly nad hlavou - úplně identicky - jsem už viděl v jiném filmu, takže se nezlobte, že ho budu považovat za neoriginální, ne-li vykradený; kamera je pěkná; střih průměrný; konec noacoidní; tvůrce slibný.

plakát

Zítra (2012) (studentský film) 

Má to o trochu lepší kameru, hudbu, atd. než obdobné studentské filmy, ale stále je to artsy-fartsy počin "nadějného a neuznalého režisérského génia". Když někdo neumí režírovat, tak to nezachrání ani slavní herci, ani záběry z jeřábů, debilní, do černoty zapatlaný color grading či aspect ratio 1:2.6.

plakát

Život Briana (1979) 

Negeniální, nevtipná, pouze příjemná komedie, těžce nadhodnocená ostatními. Jednou, dvakrát se uchechtnete, zbytek je průměrné hraní montypythonovců v jakoby judejských kulisách.

plakát

Jsouc na řece mlynář jeden (1971) 

Jeden z těch, co má tu zlatou poetiku starých ale dobrých československých filmů. A mimochodem, i hudební doprovod je skvělý.

plakát

Elvis (2022) 

3.5* Dostatečně dobré, aby vás to těch 160 minut udrželo na židli. Je za tím vidět spousta práce, na scénáři, na výpravě, na střihu.

plakát

Bullet Train Down (2022) odpad!

Vydala společnost The Asylum. Dlouho jsem neviděl tak špatné hraní, tolik nelogických věcí a nefyzikálních jevů a tak schématický a sterilně udělaný a zkažený film. Hraný projev je na úrovni komparzistů, hlavní postava, Tom Sizemore, neumí mluvit... celkově skoro nekoukatelné.

plakát

Čarodějnice (2015) 

Film se skvělou výpravou, obsazením, atd. Podle mě čarodějnice (postava) je ve filmu vedlejší, příroda a atmosféra je také vedlejší a hlavní devizou je střet dogmatické víry v boha (prostřednictvím pánbíčkářské matky a v menší míře otce) spolu s tím, že on každého od zlého ochrání – tedy, jak se říká, to, co lidé míní –, a na druhé straně to, co "bůh" mění. Na konci autoři sami píšou, že film obsahuje historickou přímou řeč z toho, co si vyhledali při přípravách a rešeršování. A v tom vidím menší kámen úrazu – trochu to působí jako nesežvýkaný slepenec situací navlečených na tuto přímou řeč. Na druhou stranu je tam i snaha každou postavu trochu rozšířit a odschématičnit. Místy jako by se nevědělo, co se divákovi vůbec předkládá – jestli horor, thriller, vztahové drama, tragédii o rozpadu rodiny či kdovíco, ale šlo se na to dívat.