Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Horor

Recenze (219)

plakát

Rukavička (1941) 

Film sedící na dvou židlích (o vzplanutí zakázané lásky a intrikách a manipulaci člověka pomocí peněz), kde ani jedno téma nerozkreslil dostatečně podrobně. Nelíbí se mi styl hraní skoro u všech, co se ve filmu objevili - takové křečovité, dychtivé, snaživé 'hraní o život'; v konverzačkách, kde je víc lidí, všichni působí kašírovaně, skicovitě, jsou nepříjemně uřvaní a hyperaktivní, nepřirozeně se předvádějí, a když mají něco říct, občas vyblebtnou 'perly', které by nikdo v životě ze sebe nevyblekotal. Kontrastně k tomu jsou sekvence, kde se jen hraje, zpívá a/nebo tančí, na které se dívat dá. Abych to jen nehanil, ve filmu je pár míst, kde se kameraman vyřádil a zkusil něco nového. Například impozantně dlouhý záběr všech možných sportovních aktivit či 'koláž úspěchu' ke konci.

plakát

Pustina (2016) (seriál) 

Ostatní se nad tím rozplývali, recenze říkaly, že Pustina je "až příliš dokonalá" a její režisér génius. Za mě je to stylový seriál, ani zvlášť šokující či děsivý, trochu kombinace detektivky a sociálních témat. Že bych na sledování dalších dílů byl závislý, tak to ne. Vyplácaný jak koberec z ní nejsem, je "pouze" kvalitní a doporučitelná.

plakát

Vaši dokumenty (2018) 

Zklamání. Obrazově je to uděláno nádherně, ale příběh je nezvládnutý, nevypracovaný. Jsou tam chyby, které mi docela vadily. 10 minut omáčky kolem triviální zápletky, kterých je ve hře tucet.

plakát

Otravný chlap (2006) 

konzistentně divné, zprůměrované, normalizované, nanicovaté, vizionářské, zajímavé

plakát

Provedu! Přijímač (2017) (seriál) 

Zajímavé téma (nikde jsem nic podobného neviděl) a prostředí. Určitě přínosné coby úhel pohledu pro ty, kteří si tím neprošli. Je to strašně chytlavé, pokud to má ukázat přijímací kurz do armády z pohledu vojínů, tak to imho odvádí dobrou práci. Baví mě poslouchat, co na tu kterou věc, říkají vybraní vojíni, ale přesto bych současně vytkl to, že je to trochu roztěkavé, všehochuťné, přeskakuje mezi mnoha lidmi a nikdy se nedostane pod povrch. Na druhou stranu kamera je občas bombastická - kameraman se nebojí jít za vojíny všude a některé vzdušné záběry jsou za všechny prachy. Je to strašně chytlavé a každá 40minutová epizoda uteče jako nic.

plakát

Der Traum (2011) (amatérský film) 

Konečně něco, co vyšlo. Tenhle filmeček se povedl. Jistě, jsou v něm vidět určité nedostatky, ale když je vidět snaha to udělat dobře, tak zde mám benevolenci drobné chybky odpustit. Líbí se mi celková noir atmosféra, svícení, výprava, hudba. Se scénářem takovéhle kvality už jde jít za (dobrými) herci a nabízet jim v něm role - ti, co jinde hrají věčně druhé housle, by -myslím si- na to skočili jak slepice po flusu. 70 %. Z toho, co se mi nelíbí (a možná jsem tady příliš přísný) jsou kolísavé výkony některých herců (kteří si myslí, že říct něco jako jiná postava = říct to divně, nepřirozeně); pak imho příliš dlouhá expozice, odfláknutá scéna s hypnózou, a (v některých scénách) kamera - šlo by to natočit (ve stejných podmínkách a při stejném rozpočtu) ještě mnohem filmověji.

plakát

V1: The Hunters of Carnivorous Bitches (2013) (amatérský film) 

Jak málo stačí jiným ke štěstí. Nevtipné, trapné od začátku do konce. Nezajímavá kamera, tři fádní obrazy, žádná atmosféra. Vrba přehrával, ale má zajímavý hlas (klidně by moh' zkusit dabing).

plakát

Dream (2015) (amatérský film) 

Nějaká snaha z toho vidět je, ne, že ne; "výprava" (spíš vybrané prostředí) ok, ale pro mě to nějak nefunguje - trošičku mi vadí činglish, hodně nepříjemné mi bylo přehrávání, natahování a rozředění už tak fádních záběrů, hudba – celkově to vypadá jako generické klišé. Když to neskouknete, o nic nepřijdete.

plakát

Man Down (2015) 

První tři čtvrtiny filmu to vypadá, že agitka na americkou armádu, ale pak po 'anagnorize' je to agitka na post-traumatický syndrom. V prvních třech čtvrtinách jsem si říkal, že takovejch filmů byly natočeny desítky ne-li stovky a skoro jsem měl chuť sledování nechat, ale v poslední čtvrtině jsem seznal, že přesně těmto filmům Man Down ukazuje vztyčený prostředníček - najednou všechna ta commanda, cobry a special teamy působí povrchně, protože neukazují, co to dělá s psychikou každého j.i.joea. A co se týče hereckého umění Shia LeBeoufa? Můj soud je ten, že to zvládl a dal do toho, co měl.

plakát

Osud člověka (1959) 

Řekl bych, že tenhle film není moc známý. Přitom má úžasnou výpravu, pěknou a místy nádhernou kameru, v několika případech inovátorské přístupy, je bez komunistické propagandy, zub času v něm moc nezahlodal.